Noticies
La Fira de Tots Sants atrau mig milió de visitants a Cocentaina i supera el volum de vendes de 2015
03 - 11 - 2016

La Fira de Tots Sants de 2016 ha tancat ja portes a Cocentaina amb un rotund èxit tant de públic com de volum de negoci. Un fet possibilitat per que el pont de Tots Sants ha facilitat 4 dies de fira, xifra que augmentarà a 5 el proper any. Personalitats de tot tipus han passat pels carrers de la vila comtal durant la Fira, incloent primers espases polítiques.

+ info
Alcoi renegocia el Pla ARRU per a que les ajudes cobrisquen les 425 peticions de pisos de la ciutat
03 - 11 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit renegociar les condicions del Programa de Rehabilitació Urbana ARRU per a que arribe a totes les peticions fetes a la ciutat. Esta xifra superava a les dotacions previstes, però també deixava desertes altres convocatòries per a construcció de vivendes, pel que la dotació d’esta partida arribarà a subvencionar les 425 peticions fetes a Alcoi.

+ info
Banyeres aporta terrenys al polígon mancomunat que Gomicia espera enllestir en esta legislatura
02 - 11 - 2016

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha oferit a la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat terrenys sobre els que ubicar l’ansiat polígon mancomunat. Es tracta d’una superfície menor a la que va posar a l’abast de l’ens Muro, i que a més podria complementar-la. L’organisme supramunicipal espera enllestir-la, o enllestir-les, abans de que acabe la present legislatura.

+ info
Alcoi espera recuperar 1,2 milions pel cànon de contaminació del Serpis pagat a la CHX
02 - 11 - 2016

Una sentència de la Audiència Nacional dóna la raó a Alcoi respecte a la taxa que l’Ajuntament pagava en els anys 2007, 2008 i 2010 a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Els vora 820.000 euros anuals que la ciutat pagava pels contaminants que aboca al riu des de la depuradora dels Algars poden reduir-se, si no prospera el recurs de la confederació, en 1,2 milions que el Consistori podria dedicar a altres inversions a la ciutat.

+ info
CEEI Alcoi manté la marca a l’espera de reviure per a canalitzar l’emprenedoria a l’interior
28 - 10 - 2016

El CEEI Alcoi, tot i haver sigut clausurat en estiu, manté la seua marca a l’espera de poder reviure. Eixa és la intenció de l’IVACE i del CEEI València, que el gestiona actualment. La idea és continuar ajudant als emprenedors de les comarques per a que puguen, entre altres coses, optar a premis com els Focus Pyme que s’entreguen en Alacant el proper dia 3.

+ info
Les comarques inicien la campanya contra la grip amb 20.443 vacunes per als sectors de risc
27 - 10 - 2016

L’Àrea de Salut d’Alcoi ha iniciat ja la campanya de vacunació contra la grip per als col·lectius de risc. Majors de 65 anys, malats crònics, personal sanitari i forces de seguretat estan cridats a vacunar-se en una àrea de salut que té un baix índex de vacunacions. Vacunar-se pot reduir futures patologies i evitar inclús la mort.

+ info
Els estudiants alcoians mostren el seu rebuig al nou format d’avaluació per cicles amb la revàlida
27 - 10 - 2016

Els estudiants han tornat ha eixir hui al carrer per a protestar contra les mesures educatives preses pel govern encara en funcions. A Alcoi, desenes d’estudiants de tots els nivells han fet vaga per a protestar contra les revàlides, el mètode d’avaluació establert a tots els nivells per la LOMQE, un mètode que consideren més propi del franquisme.

+ info
L’Ajuntament d’Alcoi signa un conveni amb la Generalitat per a l’instal·lació d’una oficina PROP a la localitat
26 - 10 - 2016

L’Ajuntament alcoià junt amb la Generalitat Valenciana, han signat un conveni per tal de donar un pas més per a l’instal·lació de l’oficina PROP d’atenció ciutadana  a la ciutat d’Alcoi. Les comarques centrals tenien una mancança d’oficines PROP i  tant pel nombre d’habitants com per l’importància que té la ciutat d’Alcoi era necessari dotar a aquest municipi amb una oficina d’aquest tipus.

+ info
Els Moros i Cristians d’Alcoi donen la benvinguda als protagonistes de la Trilogia per al 2017
25 - 10 - 2016

L’engranatge fester alcoià ja s’ha posat en marxa com a pas previ a la celebració del Mig Any. Així, els Moros i Cristians del 2017 ja coneixen el nom dels principals càrrecs: Luis Sanus, pels Almogàvers, i Fidel Mestre, pels Chano, seran els capitans, acompanyats per les alferesies de Gabriel Barrachina, pels Navarros, i José Jaime Bernabeu pels Verds. Tomàs Pascual serà qui pose cara al patró alcoià ostentant el càrrec de Sant Jordiet.

+ info
Els festers inicien el cicle fester del 2017 amb la celebració del Mig Any a Alcoi i Onil
25 - 10 - 2016

Una vegada coneguts el càrrecs del 2017 a Alcoi, arriba l’avantsala de la Festa amb la celebració del Mig Any, tant a Alcoi com a Onil. Les dos poblacions han fet gal·la d’un gran esperit fester el dia que travessen l’equador del calendari fester, traient al carrer a milers de fester ansiosos per tornar a desfilar.

+ info
GV destinarà 12 milions a fer dels polígons d’Alcoi, Ibi i Ontinyent un referent al País Valencià
24 - 10 - 2016

La Conselleria d’Economia té previst destinar 12 milions d’euros dels pressupostos de 2017 per a la creació dels polígons industrials de qualitat a les comarques centrals valencianes. Alcoi, Ibi i Ontinyent són les ubicacions elegides dins d’este programa pilot que deu servir de base a la millora futura de les superfícies industrials valencianes.

+ info
Treballadors de la roba reciclada uneixen forces contra l’explotació i el negoci il·lícit a Cocentaina
24 - 10 - 2016

A les comarques existeixen empreses dedicades a la recollida i comercialització de roba usada, a moltes de les quals existeix explotació laboral i comerç il·lícit amb altres països. Així ho denuncien els propis treballadors, que han convocat una assemblea per tal de crear la primera associació d’operaris d’este sector a tota Espanya.

+ info
Alcoi congrega a experts europeus per detectar les formes de fer més sostenible el sector tèxtil
21 - 10 - 2016

L’Àgora d’Alcoi ha acollit durant tota la jornada una seminari amb experts europeus del sector tèxtil. L’objectiu no és altre que abordar les pràctiques que estan duent-se a terme a diferents localitzacions per a millorar la sostenibilitat d’un sector que es troba en ple procés de reconversió.

+ info
‘Un somni, un joguet’ recull joguets i ensenya valors solidaris als escolars dels centres ibenses
20 - 10 - 2016

El Col·lectiu ‘Un somni, un joguet’ ha encetat a Ibi la seua segon campanya de recollida de joguets solidaris, amb dos diferències substancials amb la primera edició. La primera és que els joguets van dirigits majoritàriament a xiquets espanyols desafavorits; la segon és que no només recullen els joguets, sinó que duen a terme xerrades per a que els escolars ibenses siguen conscients de quant necessària és la solidaritat i posar-se en la pell del que no té quasi de res.

+ info
Francés senyala 2019 per a deixar l’IBI a l’1% però recuperarà els ceps per a vehicles a Alcoi
20 - 10 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi pretén dur a terme rebaixes fiscals durant esta legislatura. La principal d’elles afecta a l’IBI, que es veurà reduït en un 1% en 2017 i anirà caient, si la mesura és aprovada al plenari d’octubre, fins al final de la legislatura. També es bonificaran activitats econòmiques, especialment al centre, i es repescaran els ceps per a vehicles mal aparcats.

+ info
El Mawashi-Kan Muro en l open d Alemanya
19 - 10 - 2016

Excel·lent resultats del Mawashi-kan Muro en l’Open d’Alemanya de karate IFK.
Hugo Cruz i Diego Barbero representen Espanya en aquest torneig.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X