Noticies
Generalitat executa el pagament de la meitat del deute de 2 milions amb Ibi pel Palau de Justícia
24 - 08 - 2017

Ibi ha rebut per fi un pagament de la Generalitat referent a la inversió que la vila joguetera va fer al 2009 amb el Palau de Justícia. La xifra suposa la meitat dels poc més de 2 milions que el Consell adeuta a la Generalitat, sufragada després del compromís adquirit per la Consellera Bravo després de la seua visita a la població en el mes de juny.

+ info
Els jutges d’Alcoi reclamen un quint jutjat i més funcionaris per a abastir el volum de treball
24 - 08 - 2017

Els jutjats de la ciutat d’Alcoi, que donen cobertura tant a la capital com a la comarca de Comtat, estan prop del col·lapse. Així ho denuncia l’informe de la jutgessa degada, que alerta de que la manca de personal acabarà per bloquejar l’administració de justícia si no es posa remei prompte, per exemple, amb la creació d’un quint jutjat a la ciutat.

+ info
Educació dota amb un nou barracó al Bracal de Muro a l’espera de les obres del nou col·legi
24 - 08 - 2017

El col·legi Bracal de Muro, que encetarà en unes setmanes el seu desè curs donant classe en barracons, en rebrà un nou per a comptar amb una sala polivalent. I tot mentre s’espera la confirmació dels treballs de construcció del nou centre, previstos per a maig del 2018 i amb una duració estimada d’any i mig.

+ info
La museïtzació del Pou de la Neu i la creació d’un hort urbà atrauen inversions de Diputació a Onil
23 - 08 - 2017

Onil desenvoluparà dos projectes en dates properes gràcies a les subvencions que rebrà per part de la Diputació d’Alacant. D’una banda, es pretén museïtzar el Pou de la Neu per a que done cabuda a exposicions i divulgue este ofici a la població; d’altra, es crearan fins a 17 horts urbans per a abastir la demanda municipal en este sentit.

+ info
Benilloba acull una xerrada per a eradicar la bactèria que pot acabar amb ametlers i oliveres
23 - 08 - 2017

La Xylella Fastidiosa, una bactèria que afecta a ametlers i oliveres, va entrar fa dos mesos a l’interior d’Alacant. El seu control i tractament exigeix, diuen els experts, mesures dràstiques com la tala d’exemplars per a evitar que s’expandisca. Una xerrada informa a Benilloba de tot el que envolta a esta bactèria, coneguda com l’èbola de l’olivera.

+ info
El programa ‘La Cuina de Colón’ de tvA apareix en un dels canals de més audiència al Japó
23 - 08 - 2017

El programa ‘La Cuina de Colón’, que forma part de la programació d’esta casa, ha aparegut a una de les principals televisions del Japó de la mà del músic nipó resident a Alcoi Hiroshi Fujii. El programa de la televisió japonesa va ser rodat en part als estudia de tvA a la ciutat dels ponts, de la qual s’han divulgat les principals tradicions al país del sol naixent.

+ info
Ajuntament i veïns acorden els treballs per a millorar el centre d’Ibi amb 128.000 € d’inversió
22 - 08 - 2017

Ajuntament i veïns del casc antic d’Ibi porten mesos posant en comú les principals necessitats d’aquesta àrea de la població. La impossibilitat de comptar amb fons comunitaris obligarà al Consistori a fer un esforç inversor de 128.500 euros per a millorar la zona més antiga d’Ibi.

+ info
Alcoi subvencionarà rehabilitacions en elements privats a canvi de fer-los visitables als turistes
22 - 08 - 2017

Els propietaris d’edificis amb interès patrimonial de la ciutat d’Alcoi podran accedir a ajudes municipals per a rehabilitar-los. Amb este fet es pretén obrir al públic els nombrosos elements cridaners que alberguen bona part dels edificis de titularitat privada a la ciutat, que seran visitables com a condició per a accedir a les ajudes.

+ info
El C.D. Alcoyano enceta la temporada amb victòria a domicili front al Llagostera (0-1)
22 - 08 - 2017

Inici de temporada amb bon peu el que ha aconseguit el C.D. Alcoyano en la primera jornada del campionat. Els d’Aparicio visitaven Llagostera amb l’objectiu de sumar 3 punts per a començar bé una campanya en la que aspiren, de nou, a lluitar per l’ascens. Mariano Sanz ha sigut l’autor de l’únic gol al minut 57 de partit, i tot abans de rebre a l’Hèrcules el diumenge al Collao.

+ info
Les comarques mostren la seua repulsa als atemptats de Catalunya amb silenci i unitat
21 - 08 - 2017

Els atemptats que han patit les ciutats catalanes de Barcelona i Cambrils han provocat una reacció en cadena de repulsa al terrorisme també a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Centenars de persones han eixit al carrer al migdia i a totes les poblacions de les comarques per a guardar un emotiu silenci per les víctimes i rebutjar la violència i el racisme.

+ info
El Castell de Cocentaina rebrà 67.000 euros amb els que reparar danys del temporal de pluja i neu
21 - 08 - 2017

El Castell de Cocentaina rebrà inversions per part de la Diputació d’Alacant amb les que reparar els danys dels temporals de pluja i neu del passat hivern. En total seran 67.000 euros que s’invertiran en reparar la coberta del monument i el sòl de la terrassa, a més del sistema elèctric destruït per un raig durant les tempestes de finals de 2016 i principis de 2017.

+ info
Huit centres educatius públics d’Alcoi reben millores amb una inversió municipal de 65.000 €
21 - 08 - 2017

Fins a 8 centres educatius de titularitat pública han rebut inversions municipals per a reparar desperfectes a la ciutat d’Alcoi durant l’estiu. 3 escoletes infantils, 3 col·legis i un centre d’educació especial han sigut els beneficiaris d’una tendència que l’Ajuntament alcoià va encetar ja l’estiu passat per a deixar els centres en condicions cara a l’inici del proper curs.

+ info
Més de 30 càmeres vetlaran per la seguretat als polígons alcoians amb una inversió de 172.000 €
18 - 08 - 2017

Alcoi ha tret a licitació el contracte per a instal·lar fins a 31 càmeres de vigilància i 10 dispositius de detecció de matrícules per a augmentar la seguretat a les seues superfícies industrials. Es tracta d’una vella demanda dels empresaris alcoians que requereix d’una inversió de 172.000 euros dins del pla de millora de polígons industrials subvencionat per la Conselleria d’Economia Sostenible.

+ info
Tibi reactiva el projecte de la planta de reciclatge de residus de construcció amb oposició veïnal
18 - 08 - 2017

Tibi ha aprovat en plenari la modificació d’un expedient que permet la instal·lació d’una planta de reciclatge de residus de construcció a la zona de El Aljibe. Una iniciativa que ha prosperat tot i l’oposició de veïns i ecologistes, que han mostrat la seua oposició a un projecte que prové del 2011 i que, a hores d’ara, no es pot parar.

+ info
El Teatre Calderón acull 70 espectacles amb un 75% d’ocupació en la temporada del X aniversari
18 - 08 - 2017

El Teatre Calderón, la infraestructura cultural de referència a les comarques interiors alacantines, ha tancat la temporada del desè aniversari de la seua reforma amb bones dades. Entre setembre de 2016 i juliol de 2017 s’han desenvolupat a les seues instal·lacions 70 activitats que han comptat amb un aforament del 75% com a mitjana.

+ info
Ibi llança els plecs per a millorar els seus polígons per un valor conjunt de 3 milions d’euros
17 - 08 - 2017

L’Ajuntament d’Ibi ha publicat els plecs de condicions per a les empreses que opten a millorar fins a 6 polígons de la localitat, principal pol d’atracció d’indústria a la muntanya alacantina. Fins a 3 milions d’euros s’invertiran gràcies a les ajudes del Consell en esta matèria, dins d’un projecte dividit en 3 contractes a la vila joguetera. Les empreses comptaran amb 3 mesos de termini per a executar-los.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X