Noticies
El tabaquisme es redueix a les comarques des de 2010 tot i ser zona d’elevat consum a la regió
01 - 06 - 2018

La Conselleria de Salut Pública ha llançat l’informe que avalua el tabaquisme a tota la regió coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac. Un document que estableix una davallada en el consum de prop del 5% entre 2010 i 2016, especialment entre els joves, però que manté al departament alcoià com a un dels de major consum de tota l’autonomia.

+ info
Carreteres permet la construcció d’un rotonda en l’accés sud a Alcoi amb una inversió de 750.000 €
01 - 06 - 2018

Alcoi ha rebut llum verda per a desenvolupar un dels projectes que aspira a millorar la circulació del trànsit, especialment en l’accés sud a la ciutat. Ho farà, previsiblement abans de que acabe l’any, amb una inversió de 750.000 euros provinents de les arques municipals. L’objectiu ara és desbloquejar també l’accés nord, a Cotes Baixes, per a regular millor en trànsit a la capital de l’Alcoià.

+ info
El Circuit Cultural Valencià revela a la Mostra de Teatre d’Alcoi que ha duplicat espectadors
31 - 05 - 2018

L’assistència de públic als espectacles teatrals organitzats en el marc del Circuit Cultural Valencià s’ha vist duplicada en 2017 respecte al 2016. Són dades revelades per l’Institut Valencià de Cultura dins de les activitats professionals que engloba la Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi, que aglutina l’atenció del món de les arts escèniques valencianes fins el proper dissabte.

+ info
Ibi avalua reduir taxes a empreses i emprenedors per a incentivar l’arribada de més mercantils
30 - 05 - 2018

La milloria econòmica aconseguida durant els darrers anys a Ibi ha possibilitat una sèrie de reduccions en taxes municipals durant els darrers exercicis. Ara, un any abans d’eleccions, l’Ajuntament baralla una nova rebaixa en l’Impost d’Activitats Econòmiques que porte més empreses a Ibi.

+ info
Habitatge garanteix la dotació d’ajudes per a rehabilitar interiors de llars a la ciutat d’Alcoi
30 - 05 - 2018

Alcoi ha acollit una jornada informativa sobre el Pla Renhata d’ajuda a la rehabilitació de l’interior de les llars. Una mesura que busca reactivar la construcció i que, en el cas alcoià, farà pujar les ajudes del Consell en matèria d’habitatge fins als 4,5 milions. La promesa és que les ajudes arribaran, tot el contrari que ocorria amb anteriors governs, afirma Generalitat.

+ info
El Consell Rector de la Font Roja alerta a Alcoi i Ibi del mal estat de les caves i demana actuacions
29 - 05 - 2018

Bona part dels pous de neu que poblen el parc natural de la Font Roja estan ubicats en terme d’Alcoi o d’Ibi, però alguns són de propietat alternada i no coincident amb el terme municipal, pel que no es poden executar reformes. Un fet demandat per la Junta Rectora del parc per a evitar que aquests exemples del comerç de la neu desapareguin per abandonament.

+ info
Centenars d’escolars participen en la XIII edició de les Miniolimpiades amb diversos esports a Ibi
29 - 05 - 2018

Els escolars iberuts han celebrat aquest cap de setmana un dels esdeveniments que més esperen al llarg del curs, i que precisament coincideix amb aquest fet als centres escolars de la població. Es tracta de les Miniolimpiades, que ja han celebrat 13 edicions on es crida a la pràctica esportiva als joves amb multitud de disciplines i exhibicions. Tots guanyen, rebent la seua medalla per participar, sense importar si guanyen o perden.

+ info
Quatre administracions acorden habilitar 50 quilòmetres de la Via Verda entre Alcoi i Gandia
28 - 05 - 2018

Generalitat Valenciana, les diputacions d’Alacant i València i el Consorci de les Comarques Centrals han acordat treballar conjuntament per a enllestir el projecte de Via Verda entre les ciutats d’Alcoi i Gandia. Infraestructures treballa ara en un informe que detecte els treballs a desenvolupar sobre 50 quilòmetres de trajecte de l’antic Tren dels Anglesos per a convertir-lo en atractiu turístic per a la zona.

+ info
La Mancomunitat crea 30 rutes ciclistes BTT i de carretera com gènesi del seu gran projecte turístic
28 - 05 - 2018

20Mils és el nom que rep el projecte més ambiciós que la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat vol posar en marxa. Es tracta de crear 30 rutes ciclistes, tant per carretera com per muntanya, capaces d’atraure des de professionals d’aquest esport fins a famílies senceres. Les rutes cobreixen totes les localitats integrades en la MAC, que crearà un cens d’establiments comercials, hotelers i hostalers per a possibilitar el recorregut de la ruta inclús per etapes.

+ info
Diputació destina 10 nous bombers als parcs de Cocentaina i Ibi i entrega un vehicle a ACIF
25 - 05 - 2018

Els parcs de Bombers de Cocentaina i Ibi rebran un reforç de 10 nous efectius per a cobrir els 5 torns de vigilància que presten després d’anys de reivindicacions per part dels propis Bombers. A més, ACIF Alcoi, la més antiga de la província, ha rebut un nou vehicle amb el que optimitzar la seua tasca de prevenció i suport a l’extinció de focs cara a l’estiu.

+ info
Ibi i la UA demanen que l’ofici d’esparter siga considerat com a Patrimoni de la Humanitat
25 - 05 - 2018

Esparters i experts en l’espart de tota Espanya participen aquest cap de setmana en les jornades dedicades a aquest ofici que acull el Museu de la Biodiversitat d’Ibi. Es tracta de la primera acció dins de la campanya que l’Ajuntament iberut i la Universitat d’Alacant volen encetar per a que aquest ofici artesanal i històric de la zona siga declarat Patrimoni de la Humanitat.

+ info
Generalitat secunda el projecte de polígon logístic mancomunat a la muntanya com a pioner al País Valencià
24 - 05 - 2018

El projecte de polígon que baralla la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat ha atret l’atenció de la Generalitat Valenciana. Ara l’objectiu de l’ens supramunicipal de la muntanya és que el suport ja anunciat pel Consell vaja acompanyat de fons amb els que posar-lo en marxa com a experiència pilot a tota la regió i amb caràcter logístic.

+ info
L’ocupació industrial creix un 18% durant el darrer lustre a l’Alcoià, El Comtat i la Foia
23 - 05 - 2018

Les comarques interiors de la província d’Alacant han creat durant els darrers 5 anys quasi 3.000 llocs de treball en la indústria, un 18,3% més que en 2012. Aquestes dades suposen un 7% més que la creació d’ocupació industrial a la resta del territori valencià. Totes les poblacions a excepció de 2 han vist augmentada la creació d’ocupació industrial, que segueix encapçalant la vila d’Ibi.

+ info
La Diputació tria a Alcoi com a font d’iniciatives Smart City per a extrapolar-les a la província
23 - 05 - 2018

La Diputació d’Alacant ha seleccionat a la ciutat d’Alcoi com a pilot per a avaluar l’aplicació de conceptes Smart City que es puguen divulgar a la resta de poblacions alacantines. Així ho han acordat en la trobada comunitària que ha abordat els reptes que les ciutats del futur tindran per a millorar en torn a conceptes com l’ús de la tecnologia per a millorar la gestió municipal i la sostenibilitat ambiental.

+ info
La Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi oferirà 23 espectacles en 24 funcions, 11 d’ells estrenes
22 - 05 - 2018

Escassos dies resten per a que Alcoi albergue una nova edició, la que fa XXVIII, de la seua Mostra de Teatre. Fins a 23 obres passaran pels diferents espais escènics de la ciutat dels ponts, 11 de les quals s’estrenen en la mostra alcoiana. Vora 500 professionals del sector participaran d’ella, i en la seua òrbita es produiran també reunions i es coneixeran els resultats del Circuit Teatral Valencià.

+ info
Diputació reconeix el Jardí Botànic de Torretes a Ibi com un dels 3 únics singulars de la província
22 - 05 - 2018

La Diputació d’Alacant ha reconegut al Jardí Botànic de Torretes com a un dels 3 amb característiques singulars que existeixen a tota la província. Un fet que li valdrà l’arribada d’ajudes anuals, començant pels 25.000 euros i arribant fins als 50.000 euros, amb els que fer més atractiu aquest paratge.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X