Noticies
Alcoi clausura un Nadal màgic i amb elevada participació del públic en la Cavalcada de Reis
09 - 01 - 2018

El Nadal ja ha tancat portes a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb la Cavalcada dels Reis Mags, l’acte que tanca la Trilogia Nadalenca. Un Nadal que, en el cas de la ciutat d’Alcoi, ha resultat molt participatiu en cadascun dels actes de l’Epifania. La resta de poblacions de les comarques també han rebut la visita de ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar.

+ info
Les comarques controlen la pèrdua d’habitants tot i encadenar 8 anys seguits perdent població
09 - 01 - 2018

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla porten 8 anys perdent habitants com a conseqüència de la situació econòmica i la manca d’oportunitats de futur. No obstant, en 2016 s’ha aturat la sangria de població, passant de pèrdues poblacionals properes als mil habitants a l’any a les 109 d’enguany. La part positiva és que diverses poblacions de la zona han recuperat població, invertint la tendència d’anys anteriors.

+ info
Alcoi enriqueix l’oferta turística amb la Setmana Modernista i rutes ciclistes que portarà a Fitur
08 - 01 - 2018

Alcoi, una ciutat tradicionalment coneguda a nivell turístic per les seues Festes de Moros i Cristians, els actes del seu Nadal i el seu patrimoni modernista i industrial, canviarà enguany de prioritats per a promocionar-se a la fira internacional de turisme Fitur. La novetat d’enguany estreba en que la promoció es centrarà en la II Setmana Modernista i en les noves rutes cicloturistes estrenades a la ciutat, amb les que es pretén convertir a la capital de l’Alcoià en referent d’aquest àmbits a nivell internacional.

+ info
Les Pastoretes enceten els actes de la Trilogia nadalenca alcoiana amb participació infantil
03 - 01 - 2018

Les Pastoretes, l’acte que enceta la Trilogia de l’Epifania nadalenca alcoiana, han tret al carrer a centenars de persones per a commemorar l’adoració dels pastors al Jesuset a la ciutat d’Alcoi. Es tracta de l’esdeveniment que precedeix a l’arribada de l’Ambaixador Reial i dels Reis Mags de l’Orient, que completen les festes nadalenques a la coneguda com a Ciutat del Nadal.

+ info
El TSJ desestima el recurs de l’Ajuntament i obri el camí per a construir Alcoinnova a La Canal
03 - 01 - 2018

El recurs presentat per l’Ajuntament d’Alcoi per a poder tindre poder de decisió sobre l’ATE Alcoinnova a la zona de La Canal ha sigut rebutjat per TSJ. S’obri així el camí per a encetar un projecte que invertirà 80 milions d’euros per a crear un parc tecnològic i industrial en una zona parcialment protegida per estar pegada al parc natural de la Font Roja i sobre el principal aqüífer de la ciutat d’Alcoi.

+ info
El PP alcoià exigeix a Francés i Generalitat grans projectes per a la ciutat i inversions en el tren
22 - 12 - 2017

El PP d’Alcoi ha dut a terme hui l’esmorzar amb la premsa en el que fa balanç de l’any amb la premsa. Un any que qualifiquen de negatiu per a la ciutat, per a la que reivindiquen a l’Alcalde grans projectes. La Generalitat també ha sigut objecte de les crítiques dels populars, que exigeixen que invertisca en la línia de tren Alcoi-Xàtiva, com ja ha anunciat que va a fer el Ministeri de Foment.

+ info
Foment projecta invertir 22 milions en millores de seguretat per a la línia Alcoi-Xàtiva fins 2025
21 - 12 - 2017

El Ministeri de Foment s’ha compromès a invertir 22 milions d’euros entre 2018 i 2025 per a millorar la seguretat i els temps de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva. Un fet que ha caigut com aigua de maig a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, que han fet del tren una de les seues reivindicacions bàsiques en quant a infraestructures. Ara s’esperen també les inversions de Generalitat.

+ info
Alcoi viu un plenari mogut i entre protestes per l’ADN caní i la situació de la Policia Local
20 - 12 - 2017

El plenari del mes de desembre a Alcoi ha tingut connotacions que l’han fet dels més seguit i dels més llargs dels darrers temps. Tot degut a l’aprovació de les proves d’ADN als gossos, que ha detonat una campanya de desobediència dels propietaris de mascotes i l’anunci de boicots als establiment. La Policia Local també ha protestat per la manca de negociació amb els seus problemes. I tot enmig de la declaració institucional aprovada per unanimitat en suport de les tradicions alcoianes, com els patges de la Cavalcada.

+ info
L’àrea de salut d’Alcoi aplicarà el servei pioner d’atenció farmacèutica domiciliària a dependents
20 - 12 - 2017

El departament de salut de la muntanya alacantina serà el banc de proves on es pose en marxa el programa d’atenció domiciliària farmacològica per a dependents. La finalitat és estudiar cas per cas les situacions per a millorar els tractaments i augmentar els coneixements dels cuidadors, dins d’un pla que es llança de forma pilot a l’àrea de salut d’Alcoi per després a arribar a tot el País Valencià.

+ info
La fotografa alcoiana Juani Ruz és l autora del cartell de la Mostra de Teatre
20 - 12 - 2017
El Museu de la Biodiversitat de Ibi rep el premi Humanitat i Medi
20 - 12 - 2017
Inversions per als Centres Educatius de Cocentaina
20 - 12 - 2017
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

+ info
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

+ info
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

+ info
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X