Noticies
Vora dos setmanes d’activitats conformen el programa d’Alcoi per a celebrar el 9 d’Octubre
02 - 10 - 2017

La festivitat del 9 d’Octubre té en aquesta edició una programació més completa que mai a la ciutat d’Alcoi, on es repetirà la fireta d’activitats a la Glorieta i l’entrega dels premis 9 d’Octubre. Associacions i col·lectius participen d’una festa que té com a novetat la pintura de grafittis.

+ info
La Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana acabarà a Cocentaina
29 - 09 - 2017
Alcoi llança una campanya per a desmuntar els estereotips de gènere i acabar amb el masclisme
29 - 09 - 2017

Alcoi vol desmuntar els mites que envolten al masclisme com a convicció social preponderant al llarg de la Història, i ho farà llançant una campanya en la que 8 personalitats masculines de la ciutat trenquen estereotips masculins. La idea és facilitar la igualtat i prevenir la violència de gènere, per al que, a més, es duen a terme xerrades als centres educatius alcoians.

+ info
El CGPJ denega més jutges per al partit judicial d’Alcoi en no arribar al mínim d’habitants
29 - 09 - 2017

El Palau de Justícia d’Alcoi no veurà reforçada la prestació del servei amb més jutges, tal i com porta tot l’any reivindicant al CGPJ. Tot i comptar amb un dictamen  favorable del TSJ, el servei d’inspecció s’ha decantat pel barem poblacional per a denegar la dotació de més magistrats per al partit judicial d’Alcoi, que dona servei a la ciutat i tota la comarca del Comtat.

+ info
Les poblacions de Cocentaina i Muro, al Comtat, i d’Onil i Tibi a la Foia de Castalla, deixaran de comptar a partir de 2018 amb el servei de recollida d’animals
28 - 09 - 2017
7 propostes per a transformar la Plaça Al-Azrac
28 - 09 - 2017
Els Pressupostos Participatius d’Alcoi permeten als veïns proposar activitats culturals i socials
28 - 09 - 2017

Alcoi ha encetat ja la quarta edició dels seus Pressupostos Participatius, que enguany compten amb la novetat de que els ciutadans podran decidir en què s’inverteixen 80.000 euros del total de 400.000, dedicats a activitats socials i culturals. La resta, com és habitual, seran inversions productives dins d’una iniciativa que en aquesta edició tracta de que els ens socials participen més activament.

+ info
La pol·lució a Alcoi ajuda a que la província tinga un dels aires més contaminats d’Espanya
28 - 09 - 2017

La qualitat de l’aire de la província d’Alacant és de les pitjors de tota Espanya, segons estableix un estudi de la web especialitzada Eltiempo.es. La ciutat d’Alcoi, on es duen a terme mesuraments, influeix en aquests resultats, tot i que les xifres de pol·lució de l’aire no són, al menys a diari, massa perjudicials per a la salut humana.

+ info
El Collao acull aquest divendres a la Selecció Espanyola Sub-17
28 - 09 - 2017
Oltra veu amb bons ulls la construcció d’un geriàtric a Ibi amb la donació de terrenys de l’Ajuntament
27 - 09 - 2017
Ibi aborda les infermetats rares en el III Congrés Nacional reclamant més voluntat d’investigació
27 - 09 - 2017

Ibi acull durant les jornades de dimarts i dimecres el III Congrés Nacional d’Infermetats Rares, que aborda els problemes amb que es troben els pacients d’este tipus de patologies per a obtenir tractaments. L’absència d’inversions per a investigar-les és el principal problema, i la principal reivindicació cap a les administracions.

+ info
Alcoi convoca a les ciutats menudes que opten a ser Smart Cities al primer congrés nacional
27 - 09 - 2017

La ciutat d’Alcoi acollirà a mitjans de febrer de 2018 el I Congrés Nacional de Ciutats Menudes i Intermèdies en torn al concepte Smart City. Diferents ponències tractaran de posar llum als entrebancs que este tipus de nuclis urbans es troben per a aplicar iniciatives que milloren la vida dels seus ciutadans, sempre amb l’exemple d’Alcoi com a pionera en la seua posada en marxa.

+ info
Alcoi clausura la I Setmana Modernista tornant a principis del segle XX amb actes multitudinaris
26 - 09 - 2017

Alcoi ha clausurat ja la primera edició de la Setmana Modernista, una iniciativa pensada per a divulgar la destinació Alcoi dins de l’àmbit turístic. Escenes que han retornat a la ciutat a la seua època de màxim esplendor i en les que els veïns s’han bolcat vestint prendes d’època. Música, gastronomia, productes típics i història han sigut alguns dels identificadors de la fira modernista alcoiana.

+ info
La Cambra de Comerç d’Alcoi serà aulari del grau d’Educació per a la Universitat d’Alacant
26 - 09 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i Cambra de Comerç han signat un conveni que permetrà a la Universitat d’Alacant l’apertura d’una sub seu a la capital de l’alcoià que afegir a la que ja té a Banyeres. Estarà habilitada a partir del proper curs a l’última planta de la Cambra de Comerç, on s’oferirà formació dins de la Facultat d’Educació.

+ info
Alcoi rep 10.000 llibres i 150 obres d’art per part d’Isabel Clara-Simó per a enriquir el patrimoni
25 - 09 - 2017

Isabel-Clara Simó, la reconeguda escriptora nascuda a Alcoi, ha donat a l’Ajuntament de la seua ciutat natal uns 10.000 llibres, 150 obres d’art i un bon grapat d’articles i premis. Amb ells, Alcoi incrementarà el seu patrimoni, ja de per sí ric, gràcies a la sensibilitat que els seus arxivers i bibliotecaris han tingut a l’hora de conservar els principals elements que recullen la història de la ciutat.

+ info
Onil consulta als veïns sobre el Pla d’Accessibilitat i celebra la XV Setmana de la Discapacitat
25 - 09 - 2017

L’Ajuntament d’Onil ha llançat una enquesta a la seua ciutadania per a avaluar les principals necessitats de la població en matèria d’accessibilitat i mobilitat. Es tracta del primer pas per a determinar les prioritats d’actuació dins del Pla Integral d’Accessibilitat i Mobilitat que pretén posar en marxa el Consistori per a fer una localitat més amable i sense limitacions per a les persones amb problemes de mobilitat.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X