Noticies
Cocentaina diagnostica el grau d’accessibilitat per a elaborar el segon Pla Integral de la regió
11 - 09 - 2017

Cocentaina vol seguir a Alcoi en quant a la posada en marca d’un Pla Integral d’Accessibilitat que facilite l’accés de qualsevol veí a tots els punts de la població, independentment de les seus limitacions físiques. Per a començar esta fase, l’Ajuntament ha rebut una subvenció de la Diputació amb la que fer un diagnòstic de en quins punts cal invertir per a millorar l’accessibilitat.

+ info
tvA prepara una programació especial per a les Festes d’Ibi amb difusió per a tot el País Valencià
11 - 09 - 2017

Ibi s’apropa a les seues Festes de Moros i Cristians, i com sempre tvA divulgarà esta mostra de la cultura i tradicions de la muntanya alacantina a tot el País Valencià de la mà de una xarxa de televisions amigues que faran arribar l’acte central dels festejos a tota la regió. 5 càmeres, 3 periodistes i 15 operadors i tècnics composen el dispositiu d’esta casa, que a més ofereix en directe cada dia la Novena a la patrona ibense i la majoria dels actes dels festejos.

+ info
El tèxtil de l’Alcoià i el Comtat mostra la seua oferta a la fira Home Textiles Premium Madrid
08 - 09 - 2017

Desenes de marques tèxtils de l’Alcoià i El Comtat estan presents des de hui i fins diumenge en la fira Home Textiles Premium Spain que es celebra a la Caixa Màgica de Madrid. Més superfície, més marques presents i més potencials compradors acompanyen al context d’augment de les exportacions que el sector vol traslladar al mercat intern en la tercera edició d’este esdeveniment comercial.

+ info
El TSJ confirma que la competència sobre el partit judicial d’Ibi és per als advocats alcoians
08 - 09 - 2017

El TSJ ha donat per tercera vegada la raó als advocats del col·legi d’Alcoi en el litigi que mantenen amb els d’Alacant per les competències en del partit judicial d’Ibi. Es tracta d’un conflicte que ve des de la creació del la sub divisió judicial de la muntanya i que ha sigut recorregut pels advocats alacantins al Tribunal Suprem com a última instància.

+ info
L’inici de la Novena a la patrona i l’encesa de l’enlluernat llancen a Ibi cap a les seues Festes
08 - 09 - 2017

Ibi ha encetat ja els actes previs a l’arribada dels principals festejos de la localitat: els Moros i Cristians. A l’església de la Transfiguració s’ha encetat la novena en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, que durant la propera setmana i mitja presidirà l’altar del temple ibense. També ha sigut inaugurat l’enlluernat fester, renovat este any i que ha patit un retard per un accident d’una de les assistents a la novena.

+ info
El Centre d’Alcoi recupera la normalitat aquest dijous amb l’apertura del pont de Sant Jordi
07 - 09 - 2017

El pont de Sant Jordi d’Alcoi tornarà a estar operatiu per al pas de vehicles este dijous 7 de setembre després de finalitzar els treballs d’asfaltat retardats per les pluges de la passada setmana. A més, l’Ajuntament instal·larà bol·lards per a evitar possibles atemptats terroristes seguint les recomanacions de la Subdelegació del Govern.

+ info
Banyeres convoca una votació per a decidir si les dates de les Festes es traslladen al cap de setmana
07 - 09 - 2017

Banyeres ha aprovat en plenari la celebració d’un referèndum per a decidir si les dates dels seus Moros i Cristians, que es celebren habitualment entre el 22 i el 25 d’abril, deuen passar-se al cap de setmana. La proposta arriba des de diferents sectors de la població que no poden gaudir dels festejos si es celebren entre setmana. La votació tindrà lloc el proper 12 de novembre a les seus de 2 comparses de la població.

+ info
Ibi llança ajudes per al lloguer al casc antic i una campanya contra la violència de gènere en Festes
07 - 09 - 2017

L’Ajuntament d’Ibi té entre les seues prioritats la revitalització del casc antic, pel que ha dotat una partida de 10.000 euros amb els que subvencionar el lloguer de llars a centre històric. A més, durant les Festes de Moros i Cristians encetarà una campanya per a lluitar contra la violència de gènere, composada per un mostrador informatiu i un photocall amb els que donar visibilitat a la iniciativa.

+ info
tvA participa en una reunió per a perfilar formes de col·laboració amb la futura televisió regional
07 - 09 - 2017

tvA ha participat en la reunió amb membres de la Generalitat Valenciana en la que s’han posat les bases de la col·laboració que mantindran les televisions locals i comarcals amb la nova radiotelevisió autonòmica. El President del Consell, Ximo Puig, ha instat als responsables reunits a beneficiar-se mútuament de la posada en marxa de la televisió regional.

+ info
Agricultura posa al Comtat sota vigilància al detectar xylella fastidiosa en camps de la comarca
06 - 09 - 2017

La xylella fastidiosa, un bacteri que posa en risc a les espècies arbòries, ha arribat a la comarca del Comtat. Agricultura ha posat en marxa un dispositiu per a controlar una possible epidèmia que avarca tota la comarca, on va a procedir-se a tractar amb insecticides les zones que envolten les parcel·les on s’ha detectat la seua presència. Els exemplars infectats van a ser directament destruïts.

+ info
Generalitat proposa pagar el deute pels Jutjats a Alcoi cedint terrenys seus a l’Ajuntament
06 - 09 - 2017

Generalitat i Ajuntament d’Alcoi han creat ja la comissió mixta que ha d’acordar la millor forma de pagament dels vora 3 milions d’euros que l’administració regional deu a la ciutat dels ponts pel nou Palau de Justícia. El Consell ha proposat que eixe pagament no siga amb diners, sinó amb terrenys de la seua propietat a la ciutat dels ponts.

+ info
Un tallafocs reforça les mesures contra incendis al ja castigat pel foc paratge alcoià de Serelles
06 - 09 - 2017

Operaris municipals estan actuant a la zona de Serelles per tal de habilitar un tallafocs que evite l’expansió de possibles incedis forestals com el que ja va patir el paratge al 2012. Les tasques consisteixen en netejar una franja annexa a la via forestal que recorre Serelles per a que valga com a barrera per a possibles incendis futurs.

+ info
El govern municipal proposa rebaixar l’IBI a Alcoi fins al nivell més baix en els darrers 25 anys
05 - 09 - 2017

Els veïns d’Alcoi tindran la menor taxa de pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) del darrer quart de segle. Al menys eixa és la intenció del govern municipal amb les propostes que llançarà per a les ordenances que començaran a aplicar-se en la ciutat a partir de l’exercici de 2018. Els alcoians paguen de mitjana 180 euros menys a l’any que ciutadans d’altres ciutats espanyoles del mateix tamany.

+ info
Una espectacular Ofrena i els trons posen el punt i final als Moros i Cristians de Castalla 2017
05 - 09 - 2017

La ciutat de Castalla afronta este dilluns el darrer dia dels seus Moros i Cristians, després d’una espectacular entrada emesa en directe per tvA per a quasi tota la província. La baixada de la Mare de Déu, passada per aigua, ha deixat pas a dos dies de batalla amb pólvora i a l’acte únic de les festes castelludes: l’Ofrena de flors a la patrona.

+ info
El C.D. Alcoyano cau al Collao front al Cornellà (1-2) en un xoc estel·lar per al porter visitant
05 - 09 - 2017

El C.D. Alcoyano ha encaixat la seua primera derrota de la temporada al camp del Collao, convertit durant les darreres campanyes en una fortalesa. Ho ha fet contra un Cornellà més encertat cara a porteria i blindat amb el seu meta, Craviotto, que ha resultat juntament amb el davanter Enric Gallego les estreles del partit.

+ info
Alcoi crearà una empresa pública que optimitze la prestació de serveis respecte a la gestió privada
04 - 09 - 2017

PSPV, Guanyar i Compromís han donat llum verda en Comissió de Govern a la creació d’una empresa pública a la ciutat d’Alcoi. La proposta passa pel plenari del proper dilluns i, si és aprovada, comptarà amb 200.000 euros per a començar a funcionar abans de final d’any prestant serveis com la neteja d’edificis municipals o la gestió dels serveis socials alcoians.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X