Noticies
Els jugueters espanyols celebren mig segle de vida associats i amb perspectives de creixement
04 - 07 - 2017

50 anys donen molt de joc, en mig segle l'Associació Espanyola de Fabricants del Joguet ha sabut posar en marxa un projecte comú amb més de 80 empreses i'interès de les quals ha estat comprometre's amb la societat i amb la infància.

Aquest sector, també afectat per la crisi porta tres anys en auge creixent al voltant del 6%. Aquest any 2017, ha estat bo i el joguet sembla que torna a estabilitzar-se a xifres com les de la precrisi.

Aquesta trobada s'ha celebrat al MARQ i han acudit diferents empresaris del sector, sent la Comunitat Valenciana la més representada.

L'Associació Espanyola de Fabricants deL Joguet i la única representant nacional d'aquesta indústria, que genera 5.000 llocs de treballs directes i 20.000 indirectes i factura més de 800 milions d'euros a l'any.

+ info
AIJU posa a prova la inserció de la robòtica a les aules escolars per a crear als científics del futur
03 - 07 - 2017

Des de diferents àmbits han detectat una manca de personal investigador que pot deixar sense personal especialista molts camps d’investigació a no massa tardar. Per això, des d’AIJU coordinen un programa per a introduir la robòtica en les aules escolar. L’objectiu no és altre que fer que els alumnes es senten atrets per matèries científiques investigadores cara al futur.

+ info
Les comarques es mobilitzen exigint places per a majors de 21 anys amb diversitat funcional
03 - 07 - 2017

Les plataformes de la dependència amb presència a la muntanya alacantina han celebrat hui una assemblea per mostrar a la societat les necessitats dels dependents. Consideren necessària la instal·lació de centres específics per a atendre als usuaris més enllà dels 21 anys, facilitant així la seua inserció i alliberant als pares de una part dels cuidats.

+ info
Alcoi aporta 1 milió extra a la millora de polígons i recuperarà la Capitania de la Guàrdia Civil
29 - 06 - 2017

El plenari ordinari corresponent al mes de juny celebrat a Alcoi ha aprovat una modificació de crèdit que permetrà invertir un milió addicional a la millorar dels polígons i condicionar el quarter de la Guàrdia Civil per a recuperar la capitania del cos este mateix any. A banda, l’Ajuntament exigirà al govern central un finançament just, proposta a la que s’ha abstingut Ciutadans, mentre el PP ha votat en contra.

+ info
El Solidari Sona Fest, amb grups de renom i artistes locals, recaptarà fons contra l’Alzheimer
29 - 06 - 2017

El Solidari Sona Fest d’este 2017 ha donat un pas endavant en quant a la qualitat dels grups que acull, però també en donar oportunitats als grups de la zona. Tot en un esdeveniment que reunirà a vora 4.000 persones a Muro i que té com a objectiu recaptar fons per a AFA Muro i BDS País Valencià.

+ info
Alcoi tributa un sentit homenatge a Juan Botella, alcoià Ministre de Justícia durant la II República
27 - 06 - 2017

Desenes de persones han participat en l’homenatge que la ciutat d’Alcoi ha retut al que tal volta siga la seua figura política més important: Juan Botella Asensi, que va arribar a ser Ministre de Justícia durant el govern de la II República. Un homenatge que ha arribat als 75 anys de la seua mort i ha comptat amb presència institucional de la Generalitat.

+ info
La Publicació crida a la Festa a Cocentaina i trau al carrer als primers Moros i Cristians del 2017
27 - 06 - 2017

La Publicació ha encetat este cap de setmana el calendari fester dins dels Moros i Cristians que Cocentaina celebrarà entre el 11 i el 14 d’agost. Una vegada obtingut el permís per a celebrar-los per part de l’Alcaldessa, els representants de les 16 filaes contestanes han recorregut desfilant els carrers cèntrics de la població cridant de nou a la festa.

+ info
Insten als ajuntaments de les comarques a crear un banc de terres per a que les treballen aturats
26 - 06 - 2017

L’abandonament de bona part de les terres de les comarques per al seu cultiu pot oferir ara una possibilitat als desocupats de la zona. És el que tracten dos emprenedors, que han presentat mocions als ajuntaments de les comarques per a censar els camps no treballats per a que aturats puguen traure-li un rendiment econòmic.

+ info
Ibi invertirà 240.000 euros en la reforma del Molí de Paper però encara no sap quin ús donar-li
26 - 06 - 2017

Ibi invertirà vora 240.000 euros en consolidar l’estructura del Molí de Paper, un dels principals elements patrimonials de la vila joguetera i una mostra dels primers oficis industrials desenvolupats a la localitat. No obstant, els treballs només mantindran l’edifici en peu mentre el Consistori dirimeix quin ús donar al Molí de Paper.

+ info
Onil és condemnat de nou a pagar 1,5 milions per les expropiacions de 2002 al polígon de La Marjal
22 - 06 - 2017

Una nova sentència judicial obligarà a l’Ajuntament d’Onil a pagar 1,7 milions d’euros als veïns expropiats al 2002 per a construir el polígon de La Marjal. Un fet que llastrarà de nou les arques municipals quan a males penes fa uns mesos que s’han acabat de pagar 5 milions per les deficients gestions dutes a terme per governs anteriors.

+ info
La innovació educativa centra els cursos d’estiu a les seus universitàries d’Alcoi, Cocentaina i Ibi
22 - 06 - 2017

La innovació educativa centra la programació dels cursos d’estiu que les universitats amb presència a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han programat per als propers mesos. Ibi, a més, repetirà un dels cursos amb més èxit, dirigit a detectar i posar de relleu les capacitats especials dels alumnes durant la seua etapa educativa.

+ info
Renovar la contracta de la brossa, Entença i Rodes, objectius de Francés per a la legislatura
20 - 06 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi, que comanda en minoria el PSPV, ha fet balanç de la seua tasca una vegada travessada la meitat de la present legislatura. Un balanç positiu, però al que encara li queden diferents projectes, com la renovació de la contracta de la brossa o les reformes d’Entença i l’Illa de Rodes, que es duran a terme amb ajudes que arribaran a la ciutat en els propers 2 anys per valor de 20 milions d’euros, segons ha anunciat l’Alcalde.

+ info
Bravo ratifica el pagament del Palau de Justícia d’Ibi i es compromet a reparar els desperfectes
20 - 06 - 2017

Ibi rebrà els dos milions d’euros que té pendents de cobrar per part de la Conselleria de Justícia, i ho farà en breu. A això s’ha compromès hui la Consellera Gabriela Bravo durant una visita al Palau de Justícia de la localitat, on s’ha reunit amb els seus treballadors. Així mateix, també ha anunciat treballs per a arreglar els desperfectes de la seua de la Foia.

+ info
Juan José Valls resulta elegit Sant Jordiet 2018 i estrenarà el càrrec este diumenge amb el Corpus
20 - 06 - 2017

El món de la Festa alcoiana ja coneix al menut que representarà el càrrec de Sant Jordiet en els festejos del 2018. El seu nom és Juan José Valls, té 7 anys i pertany a la filà Mudéixars des d’abans de nàixer. Este mateix diumenge tindrà la seua estrena en la processó del Corpus a la ciutat dels ponts.

+ info
La Foia de Castalla busca finançament per a recuperar la Via Verda i atraure cicloturisme
20 - 06 - 2017

L’antic traçat del tren que deuria unir les ciutats d’Alcoi i Alacant és l’eix sobre el que les poblacions de la Foia de Castalla buscaran finançament per a unir les vies verdes d’Alcoi i el Maigmó. Es tracta de convertir estes poblacions en pols d’atracció d’este tipus de turisme, un dels que més creix durant els darrers anys a tot el món.

+ info
Generalitat ofereix rebaixes fiscals i facilitats urbanístiques per a evitar el despoblament al Comtat
15 - 06 - 2017

El Director de l’àrea d’Administració Local de la Generalitat Valenciana, Toni Such, s’ha reunit amb una quinzena d’alcaldes del Comtat per a traslladar-los les mesures que vol prendre el Consell per a frenar el despoblament. El pla, que està donant els primers passos, inclou 50 mesures fiscals i urbanístiques per a afavorir el repoblament.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X