Noticies
Les Brigades Forestals podran col·laborar en focs de caràcter urbà i en accidents de trànsit
16 - 08 - 2017

Les brigades forestals podran des d’ara ajudar a la resta de cossos d’emergència més enllà de les àrees forestals, és a dir, en incendis urbans o accidents de trànsit, per exemple. Una mesura que ha anunciat el Consell en el transcurs dels actes d’homenatge als dos brigadistes morts en l’incendi de la Torre de les Maçanes ocorregut al 2012.

+ info
Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia
20 - 07 - 2017

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.

+ info
Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos
20 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.

+ info
Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020
18 - 07 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.

+ info
Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis
18 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.

+ info
La MAC busca fórmules per estretir lligams amb 43 empreses assessorades per l’Agència d’Impuls
18 - 07 - 2017

L’Agència d’Impuls Emprenedors de la MAC ha resultat tot un èxit durant els primers 7 mesos d’existència a la muntanya alacantina. En total són més de 70 atencions a 43 emprenedors i empreses de la zona les dutes a terme, que poden facilitar la posada en marxa de sinèrgies son sols entre les empreses, sinó també a l’hora de que l’ens puga prestar més serveis a les poblacions que l’integren.

+ info
Arturo León s’estrena com a líder de CC.OO. PV amb reunions pels drets laborals a Alcoi
18 - 07 - 2017

El nou Secretari General de CC.OO. al País Valencià, Arturo León, ha visitat les comarques per a reunir-se amb les patronals dels principals sectors productius. León vol fer de la pressió i la negociació les seus eines per a defensar els drets dels treballadors, al temps que ha criticat el deficient finançament de les arques autonòmiques, que impedeix enllestir com caldria el Pla de Re Industrialització que va a aplicar-se abans de final d’any a la muntanya alacantina.

+ info
L’Estat pot ser sancionat a Europa per no oferir justícia gratuïta a Colla Ecologista La Carrasca
13 - 07 - 2017

La negació de l’accés gratuït a la justícia en dos litigis de la Colla Ecologista La Carrasca d’Alcoi pot desencadenar sancions provinents d’Europa per a l’Estat Espanyol. Tot degut al possible incompliment del govern en quant a la prestació d’este servei sense cost per a ens que defensen l’interès comú i el medi ambient.

+ info
Ibi posa a l’abast dels professors nous mètodes educatius innovadors durant els cursos d’estiu
13 - 07 - 2017

Ibi congrega durant tota esta setmana a desenes de professors de tots els nivells educatius per a assolir conceptes relacionats amb la innovació educativa i la motivació dels alumnes. Es tracta de canviar els llibres per projectes concrets amb els que fer que els estudiants aprenguen conceptes de tot tipus d’una forma molt més amena.

+ info
La construcció reviscola i triplica els ingressos per obres durant la primera meitat d’any a Alcoi
11 - 07 - 2017

El sector de la construcció recupera força a la ciutat d’Alcoi, segons la recaptació pròpia de l’impost d’obres que rep l’Ajuntament. Durant els anys de la crisi, els ingressos per este concepte han sigut irrisoris, però només durant els primers 6 mesos del 2017 la recaptació per este concepte ja triplica la de tot l’any 2016.

+ info
Sanitat millorarà infraestructures sanitàries de la muntanya invertint 7 milions d’euros fins 2019
11 - 07 - 2017

La Conselleria de Sanitat invertirà des d’ara i fins al 2019 més de 7 milions d’euros en la millora d’infraestructures sanitàries a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. L’Hospital Verge dels Lliris i el Centre d’Especialitats La Fàbrica són els primers beneficiaris, ja que ells rebran les principals inversions d’este any per valor de 2,6 milions.

+ info
Hisenda obliga a Alcoi a modificar el prec per a mantenir el clavegueram dels propers 4 anys
10 - 07 - 2017

El Ministeri d’Hisenda ha tirant enrere el prec de condicions per a adjudicar el servei de manteniment del clavegueram a la ciutat d’Alcoi. El nou prec dilatarà la concessió, que suma 1,6 milions d’euros durant els propers 4 anys, al menys 4 mesos més. El nou prec estableix la separació del servei de manteniment del clavegueram del de neteja viària per a optimitzar-lo.

+ info
Professors denuncien dificultats en la capacitació en valencià que provocarà 1.200 acomiadaments
10 - 07 - 2017

L’aplicació del Decret de Plurilingüisme, ara suspès cautelarment, tindrà nefastes conseqüències per a aquells professors que no acrediten el seu nivell de valencià i anglès, segons ha denunciat un grup de professors de les comarques. És per això pel que exigeixen al Consell que els oferisca alternatives per a formar-se o rectifique la llei, o en cas contrari emprendran accions judicials.

+ info
Els professors es formaran en valencià i anglès a l’EOI d’Alcoi per a aplicar el plurilingüisme
06 - 07 - 2017

Els professors de tots els nivells educatius podran formar-se en les llengües que estableix el Decret de Plurilingüisme llançat per la Generalitat a les EOI del País Valencià. Tot amb avantatges amb les taxes i amb prioritat per als mestres d’Infantil, etapa en la que teòricament, s’implanta este sistema a partir del proper curs escolar.

+ info
La MAC opta a liderar un projecte europeu per a millorar la comunicació entre àrees rurals
06 - 07 - 2017

La MAC optarà a obtenir fins a 1,3 milions d’euros amb els que posar en marxa un grup de treball a nivell europeu que treballe per la millora de les comunicacions a àrees rurals com les que existeixen a la muntanya alacantina. Juntament amb representants de 4 països europeus, l’ens supramunicipal estudiarà, si s’aprova el finançament, mètodes per a millorar el transport sota criteris de sostenibilitat.

 

+ info
Alcoi modificarà l’ordenança d’higiene per a que els propietaris asfalten o bé cedeixin solars buits
04 - 07 - 2017

L’equip de govern alcoià treballa en una modificació de la normativa d’higiene urbana per a acabar amb els solars abandonats de la ciutat. Els propietaris d’estos immobles tindran dos opcions: o el pavimenten i l’obrin per a millorar la salubritat; o el cedeixen per a que l’Ajuntament el mantinga i li done un ús públic.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X