Noticies
Els Pressupostos Participatius d’Alcoi permeten als veïns proposar activitats culturals i socials
28 - 09 - 2017

Alcoi ha encetat ja la quarta edició dels seus Pressupostos Participatius, que enguany compten amb la novetat de que els ciutadans podran decidir en què s’inverteixen 80.000 euros del total de 400.000, dedicats a activitats socials i culturals. La resta, com és habitual, seran inversions productives dins d’una iniciativa que en aquesta edició tracta de que els ens socials participen més activament.

+ info
La pol·lució a Alcoi ajuda a que la província tinga un dels aires més contaminats d’Espanya
28 - 09 - 2017

La qualitat de l’aire de la província d’Alacant és de les pitjors de tota Espanya, segons estableix un estudi de la web especialitzada Eltiempo.es. La ciutat d’Alcoi, on es duen a terme mesuraments, influeix en aquests resultats, tot i que les xifres de pol·lució de l’aire no són, al menys a diari, massa perjudicials per a la salut humana.

+ info
El Collao acull aquest divendres a la Selecció Espanyola Sub-17
28 - 09 - 2017
Oltra veu amb bons ulls la construcció d’un geriàtric a Ibi amb la donació de terrenys de l’Ajuntament
27 - 09 - 2017
Ibi aborda les infermetats rares en el III Congrés Nacional reclamant més voluntat d’investigació
27 - 09 - 2017

Ibi acull durant les jornades de dimarts i dimecres el III Congrés Nacional d’Infermetats Rares, que aborda els problemes amb que es troben els pacients d’este tipus de patologies per a obtenir tractaments. L’absència d’inversions per a investigar-les és el principal problema, i la principal reivindicació cap a les administracions.

+ info
Alcoi convoca a les ciutats menudes que opten a ser Smart Cities al primer congrés nacional
27 - 09 - 2017

La ciutat d’Alcoi acollirà a mitjans de febrer de 2018 el I Congrés Nacional de Ciutats Menudes i Intermèdies en torn al concepte Smart City. Diferents ponències tractaran de posar llum als entrebancs que este tipus de nuclis urbans es troben per a aplicar iniciatives que milloren la vida dels seus ciutadans, sempre amb l’exemple d’Alcoi com a pionera en la seua posada en marxa.

+ info
Alcoi clausura la I Setmana Modernista tornant a principis del segle XX amb actes multitudinaris
26 - 09 - 2017

Alcoi ha clausurat ja la primera edició de la Setmana Modernista, una iniciativa pensada per a divulgar la destinació Alcoi dins de l’àmbit turístic. Escenes que han retornat a la ciutat a la seua època de màxim esplendor i en les que els veïns s’han bolcat vestint prendes d’època. Música, gastronomia, productes típics i història han sigut alguns dels identificadors de la fira modernista alcoiana.

+ info
La Cambra de Comerç d’Alcoi serà aulari del grau d’Educació per a la Universitat d’Alacant
26 - 09 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i Cambra de Comerç han signat un conveni que permetrà a la Universitat d’Alacant l’apertura d’una sub seu a la capital de l’alcoià que afegir a la que ja té a Banyeres. Estarà habilitada a partir del proper curs a l’última planta de la Cambra de Comerç, on s’oferirà formació dins de la Facultat d’Educació.

+ info
Alcoi rep 10.000 llibres i 150 obres d’art per part d’Isabel Clara-Simó per a enriquir el patrimoni
25 - 09 - 2017

Isabel-Clara Simó, la reconeguda escriptora nascuda a Alcoi, ha donat a l’Ajuntament de la seua ciutat natal uns 10.000 llibres, 150 obres d’art i un bon grapat d’articles i premis. Amb ells, Alcoi incrementarà el seu patrimoni, ja de per sí ric, gràcies a la sensibilitat que els seus arxivers i bibliotecaris han tingut a l’hora de conservar els principals elements que recullen la història de la ciutat.

+ info
Onil consulta als veïns sobre el Pla d’Accessibilitat i celebra la XV Setmana de la Discapacitat
25 - 09 - 2017

L’Ajuntament d’Onil ha llançat una enquesta a la seua ciutadania per a avaluar les principals necessitats de la població en matèria d’accessibilitat i mobilitat. Es tracta del primer pas per a determinar les prioritats d’actuació dins del Pla Integral d’Accessibilitat i Mobilitat que pretén posar en marxa el Consistori per a fer una localitat més amable i sense limitacions per a les persones amb problemes de mobilitat.

+ info
Jornades d’espart i matins divertits copen un cap de setmana plegat d’oci als museus d’Ibi
25 - 09 - 2017

Els dos principals museus d’Ibi, el de la Biodiversitat i el del Joguet, enceten este cap de setmana dos programacions. La primera d’elles es centra en l’espart i les fibres vegetals com a elements útils per a la vida, especialment passada, de les comarques interiors d’Alacant. El del Joguet, per la seua part, recupera els ‘Matins del Museu’, que es celebren un diumenge al mes fins final d’any i centrats en la diversió dels menuts.

+ info
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

+ info
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

+ info
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

+ info
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

+ info
Alcoi crea el CLIA com a eina per que xiquets i joves proposen projectes per a la ciutat
20 - 09 - 2017

Alcoi vol donar protagonisme en el futur de la ciutat als més joves amb la creació del Consell Local de la Infància i la Joventut, integrat per alumnes dels centres escolars alcoians. L’objectiu és que siguen partícips dels projectes que es desenvolupen a la ciutat, sense descartar que puguen nàixer d’este nou ens ni que les idees que sorgisquen d’ell puguen millorar altres projectes a la capital de l’Alcoià.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X