Noticies
Alcoi coneix als càrrecs de la Festa 2018 i celebra la màgica jornada del Mig Any a la Glorieta
24 - 10 - 2017

Alcoi ha cremat ja la meitat del seu calendari fester amb l’arribada del Mig Any. Com cada nova edició, el món fester alcoià ha conegut als principals càrrecs dels propers festejos abans de fer de la Glorieta i els carrers cèntrics el punt àlgid de la festa a base d’olleta i d’Entradetes durant tot el dia.

+ info
La figura d’Enric Valor és homenatjada a Castalla amb rutes teatralitzades i xerrades
24 - 10 - 2017

La figura d’Enric Valor, un dels noms més coneguts de la literatura contemporània en valencià, ha sigut reconeguda al llarg de tot el passat cap de setmana la seua localitat natal: Castalla. Xerrades, rutes temàtiques, concerts i projeccions han atret visitant a una localitat bolcada amb el seu autor més conegut.

+ info
El programa TEI estreteix lligams entre alumnes per a detectar problemes en educació a Ibi
23 - 10 - 2017

Ibi ha dut a terme hui els Jocs del TEI, el programa que tutoritza a alumnes de fins a 4 cursos de Primària i Secundària per part d’alumnes de cursos superiors. L’objectiu del programa és detectar possibles problemes que apareguin entre l’alumnat per a donar-li solució sense necessitat de recórrer als adults, sinó a través dels propis alumnes, entre els que es genera major confiança.

+ info
Onil no millorarà el polígon La Marjal al tindre que destinar els fons a pagar sentències judicials
23 - 10 - 2017

El polígon industrial La Marjal, el més extens i recent d’Onil, no rebrà els 250.000 euros que l’Ajuntament anava a invertir dins del Pla de Millora enllestit per la Generalitat. El pagament d’una nova sentència per valor d’1,8 milions d’euros ha impedit que el Consistori destine el quart de milió a millorar la Marjal. Altres polígons colivencs com Els Vassalos sí veuran executades les obres de millora abans de final d’any.

+ info
Les comarques commemoren la lluita contra un càncer de mama que redueix mortalitat cada any
20 - 10 - 2017

Les comarques commemoren hui el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama i ho fan amb bones dades: la mortalitat per aquesta patologia s’ha reduït més del 18% des de principis de segle. El color rosa ha vestit edificis i persones per a donar visibilitat a una infermetat que es pot curar en la majoria dels casos si és detectada a temps. D’ací la importància de la prevenció i les proves periòdiques.

+ info
UNDEF i Guàrdia Civil negociaran com millorar la distribució de pólvora per als Moros i Cristians
20 - 10 - 2017

La UNDEF no ha aconseguit traure cap compromís de la Direcció General de Mines a l’hora de millorar la normativa que està reduint la xifra de disparadors en els actes amb pólvora dels Moros i Cristians. No obstant, s’ha obert altra porta, i l’ens fester negociarà directament amb la Guàrdia Civil possibles formes de millorar el sistema durant les properes setmanes.

+ info
2.000 nens participaran en els XXXVI Jocs Esportius a Alcoi
19 - 10 - 2017
Els joves de la muntanya es concentraran a Ibi per a adquirir valors socials el 28 d’octubre
19 - 10 - 2017

Uns 80 joves de les principals poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla participaran el proper dissabte 28 en el II Fòrum Jove de la muntanya. Un esdeveniment pensat per a traslladar als joves de la zona valors com l’empatia, la confiança o l’escolta activa composat per tallers, i que busca que eixos valors arriben a tots els centres educatius.

+ info
Les plataformes de la muntanya alacantina alerten que, amb els canvis en el Pla Eòlic Valencià algunes empreses podrien possar molins a les muntanyes de les comarques interiors
19 - 10 - 2017
Les grans empreses tecnològiques de la província guien a les de les comarques en la indústria 4.0
18 - 10 - 2017

Transformar la indústria valenciana en pilar de l’economia de la regió, i fer-ho amb la base que aporta la tecnologia, és una de les voluntats de la Generalitat que hui s’ha plasmat amb una jornada a les instal·lacions de l’empresa Actiu a Castalla. Les principals companyies tecnològiques de la província han mostrat als empresaris de la muntanya els avantatges de crear una simbiosi entre indústria i tecnologia.

+ info
Generalitat allarga el termini de prohibició de cremes per a evitar incendis degut a la sequera
18 - 10 - 2017

Les cremes de restes de poda o agrícoles continuaran estant prohibides al País Valencià si es produeixen dins de superfícies forestals o a menys de 500 metres d’elles. És la decisió que ha pres el Consell per a evitar que es produisquen tragèdies com la que esta assolant Galícia i Astúries des del diumenge. No es podrà fer foc a aquestes àrees fins el proper 29 d’octubre.

+ info
Ibi rep un ajut de 16.388 euros per les despeses causades pel temporal de gener
17 - 10 - 2017
27 escolars comencen la Ruta de les Llegendes a Ibi
17 - 10 - 2017
Alcoi trau a concurs les obres per a reformar el carrer Entença amb una despesa de 2 milions d’€
17 - 10 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi ha presentat hui les novetats per a un dels principals projectes que baralla al llarg de les dos darreres legislatures: la reforma del carrer Entença. La Junta de Govern ha aprovat hui licitar el concurs, en el que s’invertiran 2 milions d’euros. S’espera tindre-lo llest abans de que acabe 2017 per a adjudicar uns treballs que tenen un termini d’execució d’onze mesos i es duran a terme per fases.

+ info
Les comarques celebren el 12 d’Octubre amb jocs per als menuts i suport a la Guàrdia Civil
17 - 10 - 2017

El 12 d’Octubre està assenyalat al calendari com a Dia de la Hispanitat i és festiu a tot el país. Per això, a localitats com Ibi i Onil, a la muntanya alacantina, es celebren activitats centrades en divertir, d’una banda, als més menuts; i d’altra en reconèixer la tasca diària que du a terme la Guàrdia Civil.

+ info
Les urbanitzacions perifèriques d’Alcoi tindran cobertura mòbil abans de que acabe 2017
16 - 10 - 2017

Els veïns de les urbanitzacions ubicades fora del casc urbà d’Alcoi tenen els dies comptats sense cobertura mòbil. Porten dècades reivindicant aquest servei, que també augmentarà la seguretat de conductors i esportistes a la zona. L’empresa Telefònica tindrà que invertir 60.000 euros per a ubicar una antena 4G que done servei a tota la zona.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X