Noticies
Puig lluitarà pel BIC per a la Fira en 2018 i situa a Cocentaina com a capital durant Tots Sants
03 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants ja copa l’actualitat a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla després de la seua inauguració a càrrec dels màxims responsables de la Generalitat Valenciana. Entre ells el seu president, que s’ha compromès a fer de la Fira BIC en 2018, fet que milloraria el seu finançament. Puig ha qualificat a Cocentaina com a capital del País Valencià durant les 5 jornades de Fira.

+ info
Generalitat, Ajuntament i Fundació CAM signen el conveni per a reobrir el CADA a Alcoi
03 - 11 - 2017

Generalitat, Fundació CAM i Ajuntament han signat el document que enceta el procés per a reobrir el CADA d’Alcoi amb una inversió de més d’1,3 milions d’euros. Cada ens gestionarà una planta de l’immoble que pretén retornar la capitalitat cultural de les comarques centrals a la ciutat d’Alcoi al llarg de 2018.

+ info
Les pluges de l’hivern passat a les comarques fan que la collita d’oliva augmente un 40% enguany
02 - 11 - 2017

Les pluges del passat hivern han fet que la producció d’oliva a les comarques de la muntanya alacantina registre xifres un 40% per damunt de les registrades l’any passat. Ara falta que els preus acompanyen per tal de fer productiva la collita per als agricultors. I tot mentre continua la sequera, tot i que des dels sindicats agraris confien en que les precipitacions de l’hivern facen el mateix que les de l’any passat als cultius.

+ info
La Fira de Tots Sants ultima el muntatge i transforma Cocentaina en un gran basar
02 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants està ja a punt d’obrir portes a la vila de Cocentaina, on ja està tot pràcticament preparat per a encetar el gran esdeveniment comercial de les comarques. Els voltants del Palau Comtal i les principals avingudes contestanes ja tenen els expositors instal·lats per una Fira que espera mig milió de visitants i ofereix productes per valor de 50 milions d’euros.

+ info
Alcoi habilita l’administració electrònica amb 250 tràmits per a estalviar temps als ciutadans
31 - 10 - 2017

Els veïns d’Alcoi poden des de hui mateix gestionar diferents tràmits burocràtics amb els seu ajuntament de forma telemàtica des de sa pròpia casa. Es tracta d’una possibilitat que pretén fer més àgil la gestió de fins a 250 tràmits, de moment, que gestiona el Consistori. Tot per a estalviar temps i cues, encara que les oficines municipals continuaran obertes.

+ info
Els joves de l’Alcoià, El Comtat i la Foia debaten a Ibi en torn a les seues oportunitats de futur
31 - 10 - 2017

La II edició del Fòrum Jove de l’Alcoià i El Comtat s’ha celebrat aquest passat cap de setmana a Ibi. Més de 80 representants d’estudiants arribats de bona part de les poblacions de l’interior alacantí han posat en comú mitjançant tallers participatius les seues inquietuds i pors per a millorar la societat del futur que ells protagonitzaran.

+ info
El ibense Manuel Iváñez premi del XXXVIII Concurs Fotogràfic Vila de Ibi
31 - 10 - 2017
El Consell crearà Brigades Forestals que al temps repoblaran les comarques interiors valencianes
30 - 10 - 2017

La Generalitat Valenciana preveu invertir 12 milions d’euros en crear brigades forestals que complisquen una doble funció a les comarques interiors valencianes: mantenir les zones forestals en òptimes condicions, i al temps repoblar aquestes zones. La mesura beneficiarà a 214 pobles del País Valencià, incloent aquells que pateixen el despoblament a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

+ info
Més de 40 científics espanyols analitzen a la Font Roja els efectes globals del canvi climàtic al parc
30 - 10 - 2017

La Font Roja continua amb els actes per a celebrar el seu 30 aniversari com a parc natural, que inclouen la convocatòria de unes jornades. En elles, més de 40 experts nacionals avaluaran els efectes del canvi climàtic a una de les majors i mes valuoses superfícies forestals alacantines, en la que ja s’han detectat els efectes de la pujada de temperatures.

+ info
Alcoi divulga el seu projecte de ciutat en torn al DUSI en un congrés celebrat a Aranda de Duero
27 - 10 - 2017

Alcoi ha divulgat el seu projecte de ciutat en un nou congrés nacional al que han assistit ciutats de tamany similar provinents de tota la geografia nacional. La delegació alcoiana ha traslladat el pla Alcoidemà, que engloba l’estratègia DUSI, una iniciativa que ha rebut finançament europeu per a desenvolupar la ciutat amb 10 milions d’euros.

+ info
tvA amplia la seua cobertura a l’Alt Vinalopó i millora la qualitat de la senyal a les comarques
27 - 10 - 2017

tvA millora des d’aquest dijous 26 d’octubre la seua qualitat de senyal, possibilitant a l’audiència l’accés a la informació relativa a la programació des del propi televisor. A més, la instal·lació d’un nou emissor a Banyeres completarà la senyal a aquesta localitat i a Biar, i facilitarà l’accés de les poblacions de parla valenciana de l’Alt Vinalopó als continguts de la televisió de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

+ info
Diputació costejarà la redacció per a retallar temps en la construcció del geriàtric d’Ibi
26 - 10 - 2017

El projecte per a construir un centre geriàtric a Ibi comptarà amb el suport de la Diputació d’Alacant, que costejarà l’import de la redacció del projecte. Eixa suma estarà inclosa als pressupostos de l’ens provincial per al 2018, any en que s’espera que estiga construït, tot i que aquest procés depèn de la Generalitat, que té les competències en aquesta matèria.

+ info
15 dones participen al taller sobre Informàtica i gestions per Internet en Ibi
25 - 10 - 2017
La campanya contra la grip s’obri a la muntanya amb una crida a la vacunació dels grups de risc
25 - 10 - 2017

Les comarques enceten la campanya de vacunació contra la grip hui mateix i amb més dosis preparades que en l’anterior exercici. Seran 22.500 vacunes, destinades majoritàriament als grups de risc: majors de 65 anys i menors de 14, embarassades, malalts crònics i personal sanitari i d’emergències. És important fer-ho per a evitar servir de corretja de transmissió del virus.

+ info
L’ex gerent del Poliesportiu d’Ibi retorna els 130.000 euros exigits i esquiva ser empresonat
25 - 10 - 2017

L’ex gerent del Poliesportiu Municipal d’Ibi i les parts de l’acusació pel robatori de més de 120.000 euros de la caixa de les instal·lacions ibenses han arribat a un acord. López, que apareixia en un vídeo extraient els diners, no entrarà 8 anys en presó, com demanava la fiscalia, en haver-se declarat culpable i haver retornat vora 130.000 euros, tal i com reclamava l’Ajuntament.

+ info
El Rugby Muro es posa tercer a la classificació després de perdre a Caudete
24 - 10 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X