Noticies
El ibense Manuel Iváñez premi del XXXVIII Concurs Fotogràfic Vila de Ibi
31 - 10 - 2017
El Consell crearà Brigades Forestals que al temps repoblaran les comarques interiors valencianes
30 - 10 - 2017

La Generalitat Valenciana preveu invertir 12 milions d’euros en crear brigades forestals que complisquen una doble funció a les comarques interiors valencianes: mantenir les zones forestals en òptimes condicions, i al temps repoblar aquestes zones. La mesura beneficiarà a 214 pobles del País Valencià, incloent aquells que pateixen el despoblament a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

+ info
Més de 40 científics espanyols analitzen a la Font Roja els efectes globals del canvi climàtic al parc
30 - 10 - 2017

La Font Roja continua amb els actes per a celebrar el seu 30 aniversari com a parc natural, que inclouen la convocatòria de unes jornades. En elles, més de 40 experts nacionals avaluaran els efectes del canvi climàtic a una de les majors i mes valuoses superfícies forestals alacantines, en la que ja s’han detectat els efectes de la pujada de temperatures.

+ info
Alcoi divulga el seu projecte de ciutat en torn al DUSI en un congrés celebrat a Aranda de Duero
27 - 10 - 2017

Alcoi ha divulgat el seu projecte de ciutat en un nou congrés nacional al que han assistit ciutats de tamany similar provinents de tota la geografia nacional. La delegació alcoiana ha traslladat el pla Alcoidemà, que engloba l’estratègia DUSI, una iniciativa que ha rebut finançament europeu per a desenvolupar la ciutat amb 10 milions d’euros.

+ info
tvA amplia la seua cobertura a l’Alt Vinalopó i millora la qualitat de la senyal a les comarques
27 - 10 - 2017

tvA millora des d’aquest dijous 26 d’octubre la seua qualitat de senyal, possibilitant a l’audiència l’accés a la informació relativa a la programació des del propi televisor. A més, la instal·lació d’un nou emissor a Banyeres completarà la senyal a aquesta localitat i a Biar, i facilitarà l’accés de les poblacions de parla valenciana de l’Alt Vinalopó als continguts de la televisió de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

+ info
Diputació costejarà la redacció per a retallar temps en la construcció del geriàtric d’Ibi
26 - 10 - 2017

El projecte per a construir un centre geriàtric a Ibi comptarà amb el suport de la Diputació d’Alacant, que costejarà l’import de la redacció del projecte. Eixa suma estarà inclosa als pressupostos de l’ens provincial per al 2018, any en que s’espera que estiga construït, tot i que aquest procés depèn de la Generalitat, que té les competències en aquesta matèria.

+ info
15 dones participen al taller sobre Informàtica i gestions per Internet en Ibi
25 - 10 - 2017
La campanya contra la grip s’obri a la muntanya amb una crida a la vacunació dels grups de risc
25 - 10 - 2017

Les comarques enceten la campanya de vacunació contra la grip hui mateix i amb més dosis preparades que en l’anterior exercici. Seran 22.500 vacunes, destinades majoritàriament als grups de risc: majors de 65 anys i menors de 14, embarassades, malalts crònics i personal sanitari i d’emergències. És important fer-ho per a evitar servir de corretja de transmissió del virus.

+ info
L’ex gerent del Poliesportiu d’Ibi retorna els 130.000 euros exigits i esquiva ser empresonat
25 - 10 - 2017

L’ex gerent del Poliesportiu Municipal d’Ibi i les parts de l’acusació pel robatori de més de 120.000 euros de la caixa de les instal·lacions ibenses han arribat a un acord. López, que apareixia en un vídeo extraient els diners, no entrarà 8 anys en presó, com demanava la fiscalia, en haver-se declarat culpable i haver retornat vora 130.000 euros, tal i com reclamava l’Ajuntament.

+ info
El Rugby Muro es posa tercer a la classificació després de perdre a Caudete
24 - 10 - 2017
Alcoi coneix als càrrecs de la Festa 2018 i celebra la màgica jornada del Mig Any a la Glorieta
24 - 10 - 2017

Alcoi ha cremat ja la meitat del seu calendari fester amb l’arribada del Mig Any. Com cada nova edició, el món fester alcoià ha conegut als principals càrrecs dels propers festejos abans de fer de la Glorieta i els carrers cèntrics el punt àlgid de la festa a base d’olleta i d’Entradetes durant tot el dia.

+ info
La figura d’Enric Valor és homenatjada a Castalla amb rutes teatralitzades i xerrades
24 - 10 - 2017

La figura d’Enric Valor, un dels noms més coneguts de la literatura contemporània en valencià, ha sigut reconeguda al llarg de tot el passat cap de setmana la seua localitat natal: Castalla. Xerrades, rutes temàtiques, concerts i projeccions han atret visitant a una localitat bolcada amb el seu autor més conegut.

+ info
El programa TEI estreteix lligams entre alumnes per a detectar problemes en educació a Ibi
23 - 10 - 2017

Ibi ha dut a terme hui els Jocs del TEI, el programa que tutoritza a alumnes de fins a 4 cursos de Primària i Secundària per part d’alumnes de cursos superiors. L’objectiu del programa és detectar possibles problemes que apareguin entre l’alumnat per a donar-li solució sense necessitat de recórrer als adults, sinó a través dels propis alumnes, entre els que es genera major confiança.

+ info
Onil no millorarà el polígon La Marjal al tindre que destinar els fons a pagar sentències judicials
23 - 10 - 2017

El polígon industrial La Marjal, el més extens i recent d’Onil, no rebrà els 250.000 euros que l’Ajuntament anava a invertir dins del Pla de Millora enllestit per la Generalitat. El pagament d’una nova sentència per valor d’1,8 milions d’euros ha impedit que el Consistori destine el quart de milió a millorar la Marjal. Altres polígons colivencs com Els Vassalos sí veuran executades les obres de millora abans de final d’any.

+ info
Les comarques commemoren la lluita contra un càncer de mama que redueix mortalitat cada any
20 - 10 - 2017

Les comarques commemoren hui el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama i ho fan amb bones dades: la mortalitat per aquesta patologia s’ha reduït més del 18% des de principis de segle. El color rosa ha vestit edificis i persones per a donar visibilitat a una infermetat que es pot curar en la majoria dels casos si és detectada a temps. D’ací la importància de la prevenció i les proves periòdiques.

+ info
UNDEF i Guàrdia Civil negociaran com millorar la distribució de pólvora per als Moros i Cristians
20 - 10 - 2017

La UNDEF no ha aconseguit traure cap compromís de la Direcció General de Mines a l’hora de millorar la normativa que està reduint la xifra de disparadors en els actes amb pólvora dels Moros i Cristians. No obstant, s’ha obert altra porta, i l’ens fester negociarà directament amb la Guàrdia Civil possibles formes de millorar el sistema durant les properes setmanes.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X