Noticies
Comissió de Festes i Ajuntament suspenen el castell de focs artificials a Ibi per l’elevat risc d’incendis
18 - 09 - 2017

Els ens encarregats d'organitzar les Festes de Moros i Cristians a Ibi han hagut de suspendre el castell de focs artificials que aquest dilluns posaria la cirereta als festejos que han abasta el passat cap de setmana. El servei d'emergències de la Generalitat ha establert el màxim nivell de risc d'incendis forestals per a tota la jornada d'aquest dilluns 18 a causa d'un nou canvi en les condicions meteorològiques, que ha fet pujar de nou les temperatures. El dispar del castell de focs artificials de les Festes queda així ajornat fins al proper diumenge 24 de setembre a les 21 hores, la mateixa hora prevista per a l'últim acte de les celebracions ibenses.

+ info
La UNDEF trasllada al Govern una llista amb suggeriments per a la normativa de la pólvora
18 - 09 - 2017

La UNDEF, amb seu a Cocentaina, ha traslladat al diputat popular en el Congrés Òscar Gamazo la problemàtica que totes i cadascuna de les poblacions que celebren Moros i Cristians es troben per a dur a terme els actes amb pólvora amb la nova normativa. Han traslladat un manifest amb propostes de millora que esperen que arribe als responsables del Govern.

+ info
Ximo Puig confirma el CADA d’Alcoi com a seu de l’IVAM mentre s’ultima el permís d’obres
18 - 09 - 2017

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha confirmat que el CADA d’Alcoi serà el primer museu del Consell a la província d’Alacant, a més de sub seu de l’IVAM. El conveni es signarà en unes setmanes, una vegada la Fundació CAM ha demanat també el permís per a començar les obres que finalitzen amb la reapertura d’un museu cridat a ser referència a tot el País Valencià.

+ info
Alcoi recuperarà el pagament de 220.000 euros per les reparacions escomeses al Carrer Calderón
18 - 09 - 2017

Els jutjats han donat de nou la raó a l’Ajuntament d’Alcoi en un nou cas pel que rebrà una indemnització de més de 220.000 euros. Es tracta del pagament per la reparació del carrer Calderón, que durant 3 anys va estar tancat per la impossibilitat d’invertir del Consistori. El jutge ha tingut en compte els informes dels pèrits aportats per l’Ajuntament, tot i que encara cap recurs a la sentència.

+ info
El mercat intern augmenta un 6,6% les vendes de joguets i les exportacions registren xifres rècord
13 - 09 - 2017

Els jogueters espanyols, bona part dels quals es concentra a la Foia de Castalla, han registrat un increment de vendes, tant nacionals com estrangeres, durant la primera meitat d’any. La milloria en el mercat intern es situa per damunt del 6,5%, mentre que les exportacions creixen a ritme rècord del 22,5%, apuntant cap a la millor campanya de Nadal dels darrers anys.

+ info
Una tempesta arruïna més de la meitat de la collita d’oliva a Cocentaina, Muro i Agres
13 - 09 - 2017

La matinada de diumenge a dilluns ha deixat quantioses precipitacions tempestuoses a la franja que recorre les poblacions de Cocentaina, Muro i Agres, al Comtat. La pedra caiguda ha tombat vora dos terceres parts de la collita d’oliva a estes 3 localitats, on la majoria dels agricultors no té segur agrari, pel que no podràn demanar indemnitzacions per pèrdua de collita.

+ info
La Setmana Modernista augmenta l’agenda d’activitats per a atraure més turisme a Alcoi
13 - 09 - 2017

Alcoi es prepara per a acollir la propera setmana la I Setmana Modernista, una iniciativa temàtica que busca retornar a la ciutat a la seua època de màxim esplendor, a més de a atraure turistes. A la sense fi d’activitats previstes afegeixen ara un sopar solidari d’època i una visita tematitzada al cementeri alcoià. Tot entre el 18 i el 24 de setembre a la ciutat dels ponts.

+ info
El curs escolar s’inicia a les comarques entre les protestes per novè any seguit al Bracal de Muro
12 - 09 - 2017

Milers d’alumnes han tornat hui a les aules de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per a encetar el curs escolar 2017/2018. Serà el novè curs que uns 400 alumnes del Col·legi Bracal de Muro hagen de patir en barracons, pel que aquest dilluns, de nou, han mostrat el seu descontent i han reivindicat la construcció del nou centre. A la resta de poblacions el curs s’ha iniciat sense novetats.

+ info
Agost trenca la dinàmica de reducció de l’atur a l’interior amb quasi 500 aturats més que juliol
12 - 09 - 2017

El mes d’agost ha trencat la dinàmica de reducció de l’atur que ha vingut produint-se durant els darrers 11 mesos a les comarques interiors d’Alacant. Quasi 500 persones han entrat a les llistes del Servef en un mes que retorna la xifra d’aturats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per damunt de les 12.000 persones, la meitat de les quals pertanyen al sector serveis.

+ info
Capitans i abanderades es posen de llarg davant un Teatre Rio ple durant l’Exaltació Festera d’Ibi
12 - 09 - 2017

Ibi enfila el camí cap a la celebració dels seus Moros i Cristians després d’haver presentat als dos capitans i les 14 abanderades en l’Exaltació Festera duta a terme este cap de setmana. Un Teatre Rio de gom a gom dona idea de les ganes de Festa que viu una població de la que podran seguir tots els actes en directe des del divendres per tvA.

+ info
El TSJ desestima que Ibi haja d’indemnitzar a la constructora de la Finca Barberà amb 1,3 milions €
11 - 09 - 2017

El TSJCV ha donat la raó a l’Ajuntament d’Ibi en el cas de la urbanització de la Finca Barberà, pel que l’empresa urbanitzadora demanava 1,3 milions d’euros. És la ratificació definitiva d’un cas judicialitzat des del 2008 i que pretenia la construcció de 350 xalets a una zona d’elevat valor natural al terme municipal ibense.

+ info
Cocentaina diagnostica el grau d’accessibilitat per a elaborar el segon Pla Integral de la regió
11 - 09 - 2017

Cocentaina vol seguir a Alcoi en quant a la posada en marca d’un Pla Integral d’Accessibilitat que facilite l’accés de qualsevol veí a tots els punts de la població, independentment de les seus limitacions físiques. Per a començar esta fase, l’Ajuntament ha rebut una subvenció de la Diputació amb la que fer un diagnòstic de en quins punts cal invertir per a millorar l’accessibilitat.

+ info
tvA prepara una programació especial per a les Festes d’Ibi amb difusió per a tot el País Valencià
11 - 09 - 2017

Ibi s’apropa a les seues Festes de Moros i Cristians, i com sempre tvA divulgarà esta mostra de la cultura i tradicions de la muntanya alacantina a tot el País Valencià de la mà de una xarxa de televisions amigues que faran arribar l’acte central dels festejos a tota la regió. 5 càmeres, 3 periodistes i 15 operadors i tècnics composen el dispositiu d’esta casa, que a més ofereix en directe cada dia la Novena a la patrona ibense i la majoria dels actes dels festejos.

+ info
El tèxtil de l’Alcoià i el Comtat mostra la seua oferta a la fira Home Textiles Premium Madrid
08 - 09 - 2017

Desenes de marques tèxtils de l’Alcoià i El Comtat estan presents des de hui i fins diumenge en la fira Home Textiles Premium Spain que es celebra a la Caixa Màgica de Madrid. Més superfície, més marques presents i més potencials compradors acompanyen al context d’augment de les exportacions que el sector vol traslladar al mercat intern en la tercera edició d’este esdeveniment comercial.

+ info
El TSJ confirma que la competència sobre el partit judicial d’Ibi és per als advocats alcoians
08 - 09 - 2017

El TSJ ha donat per tercera vegada la raó als advocats del col·legi d’Alcoi en el litigi que mantenen amb els d’Alacant per les competències en del partit judicial d’Ibi. Es tracta d’un conflicte que ve des de la creació del la sub divisió judicial de la muntanya i que ha sigut recorregut pels advocats alacantins al Tribunal Suprem com a última instància.

+ info
L’inici de la Novena a la patrona i l’encesa de l’enlluernat llancen a Ibi cap a les seues Festes
08 - 09 - 2017

Ibi ha encetat ja els actes previs a l’arribada dels principals festejos de la localitat: els Moros i Cristians. A l’església de la Transfiguració s’ha encetat la novena en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, que durant la propera setmana i mitja presidirà l’altar del temple ibense. També ha sigut inaugurat l’enlluernat fester, renovat este any i que ha patit un retard per un accident d’una de les assistents a la novena.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X