Noticies
Ajuntament i ASJ demanen la declaració de BIC per a les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi
04 - 12 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació Sant Jordi volen fer dels Moros i Cristians de la ciutat els primers en ser declarats Bé d’Interès Cultural. Un procés que ja han començat després de rebre el vist i plau de la Junta de Govern municipal. Alcoi vol ser la primera ciutat que compte amb aquesta declaració per als seus festejos, a pesar de que altres localitats treballen també en aquest sentit, i de que es podria abordar des del punta de vista de la festa i no de la ciutat.

+ info
La MAC planteja una oficina turística a l’Orxa i la dinamització de rutes cicloturistes com atractiu
01 - 12 - 2017

La MAC farà del cicloturisme un dels principals atractius de les comarques interiors d’Alacant. Entre altres coses amb l’homologació de rutes per l’entorn natural de la zona i amb la instal·lació d’una oficina turística a l’Orxa. Són alguns dels atractius que han divulgat els seus responsables en la fira de turisme interior Intur en la que han participat a Valladolid.

+ info
Una campanya tracta de reunir elements d’òptica a Alcoi per als refugiats de guerra al Líban
01 - 12 - 2017

La ciutat d’Alcoi enceta aquest dijous una campanya que tracta de recollir instruments òptics per a millorar la salut visual dels refugiats de guerra sirians al Líban i Palestina. Es busquen ulleres, lupes i màquines d’anàlisi de qualitat visual per a formar als membres de les ONG que operen sobre el terreny, amb la finalitat última de minimitzar les situacions que pateixen aquests desplaçats per conflictes armats.

+ info
Les ajudes socials atorgades a Alcoi es dupliquen en set anys superant en 2017 els 450.000 euros
30 - 11 - 2017

Els efectes derivats de la pitjor època de la crisi econòmica han fet necessària una major acció per part dels serveis socials de cada ajuntament. A Alcoi, entre 2010 i l’actualitat s’ha duplicat la despesa en aquest àmbit, dels 198.000 als 454.000 euros. A dia de hui són menys les famílies que demanden les ajudes, però les que les demanen necessiten més quantitat, ja que són pobres quasi crònicament.

+ info
La reforma d’Entença a Alcoi atrau a 39 empreses que opten a adjudicar-se el contracte
29 - 11 - 2017

Fins a 39 constructores opten a adjudicar-se el contracte de la reforma del carrer d’Entença, l’antiga travessia de la N-340 a Alcoi. Es tracta d’una xifra que ha superat les expectatives municipals per a un projecte dotat amb 2 milions de pressupost, i que a priori estarà adjudicat en febrer de 2018. Les característiques de la reforma, que instal·larà tecnologia intel·ligent i prioritzarà als vianants, són grans atractius per al currículum de les empreses que opten a ella.

+ info
Onil venera al Nostre Senyor Robat i celebra el miracle de la forma 193 anys després del robatori
29 - 11 - 2017

La vila d’Onil celebra, com cada 28 de novembre des de l’any 1824, la troballa del Nostre Senyor Robat, una sagrada forma que es manté des de llavors incorrupta i que va ser sostreta de l’església aquell any. Centenars de persones commemoren aquest fet, considerat com a miracle per l’església, i que atrau a fidels de tots els voltants a la vila de les nines. Amb el pas del temps, la festivitat, merament religiosa, ha anat ampliant-se amb altres activitats.

+ info
La lluita contra la violència masclista deixa la seua empremta a l’Alcoià, El Comtat i la Foia
28 - 11 - 2017

L’interior alacantí ha mostrat aquest cap de setmana el seu posicionament contra la violència masclista, que ha segat la vida enguany de 45 dones i 8 xiquets. Els principals actes durant el cap de setmana han tingut lloc a Ibi, on un graffiti recordarà la necessitat d’acabar amb aquesta lacra. Manifestos, concentracions, solta de globus i solidaritat amb les víctimes han caracteritzat les activitats del cap de setmana.

+ info
L’Alcoià, El Comtat i la Foia reivindiquen més educació per a fer front a la violència masclista
27 - 11 - 2017

Les comarques s’han bolcat en aquest divendres en mostrar la seua repulsa contra l’ús de la violència masclista, que ha segat enguany 53 vides entre dones i xiquets. A Alcoi i Ibi s’han llegit manifestos i s’ha reclamat més atenció per a l’educació com a pilar sobre el que cimentar l’eradicació d’aquesta lacra. Al llarg de tota la setmana hi han hagut activitats relacionades amb aquesta lluita, tot i que el gros de les mateixes arriba aquest mateix dissabte.

+ info
Alcoi instal·la semàfors accessibles per a cecs dins d’un projecte dels pressupostos participatius
27 - 11 - 2017

Els semàfors de la ciutat d’Alcoi estan rebent treballs per a fer la circulació de vianants més accessible a persones invidents. Es tracta d’una iniciativa aprovada en l’edició d’enguany dels pressupostos participatius, dotada amb 42.000 euros amb els que instal·lar dispositius sonors en 37 encreuaments del casc urbà. Tot el procés ha estat assessorat pels tècnics de l’ONCE i suposa un nou pas en l’aplicació del Pla Local d’Accessibilitat.

+ info
Francés porta al plenari el desbloqueig del Clérigo per a crear sòl industrial 20 anys després a Alcoi
24 - 11 - 2017

L’equip de govern alcoià inclourà en l’ordre del dia del  proper plenari una modificació de superfícies que desemboque en la reactivació del polígon El Clérigo, aturat des de fa 16 anys i convertit en un abocador clandestí des de llavors. L’objectiu és crear superfície industrial a la ciutat després de 20 anys sense fer-ho, ja que existeix demanda per part dels promotors, un grup d’empresaris alcoians.

+ info
Ibi formarà als seus desocupats en l’atenció sociosanitària a dependents equivalent a la FP
24 - 11 - 2017

Ibi podrà formar als aturats en competències relacionades amb l’atenció a persones dependents. La població ha ingressat en el registre d’ens de formació professional, fet que permetrà traslladar coneixements als desocupats que els faciliten una major inserció laboral. Ibi tractarà d’aconseguir formació en altres matèries com la forestal o la jardineria.

+ info
Les obres al casc antic a Ibi finalitzaran la setmana que ve
24 - 11 - 2017
Tirisiti anuncia el Nadal Alcoià i programa 189 funcions per a arribar als 25.000 espectadors
23 - 11 - 2017

Alcoi dona la benvinguda, com cada any quan s’apropen les dates nadalenques, a un dels seus personatges més volguts. Es tracta de Tirisiti, una titella que representa un Betlem amb tints costumistes alcoians que cada any atrau a uns 24.000 espectadors, tant infantils com adults. Enguany la campanya avarca del 29 de novembre al 5 de gener amb 189 funcions i aspira a superar la xifra d’espectadors de l’any passat.

+ info
La Diputació redactarà el projecte per renovar la xarxa de aigua potable al barri Sant Jaume a Ibi
23 - 11 - 2017
Ibi presenta de nou el projecte de reforma del centre urbà per a accedir al finançament europeu
22 - 11 - 2017

Ibi presentarà per tercera vegada el seu projecte de reforma del casc antic com a bandera de la seua estratègia urbana futura, amb la finalitat d’aconseguir finançament europeu. L’Ajuntament ha millorat les parts menys valorades en les dos anteriors ocasions per a aconseguir finançar la meitat dels 4 milions que necessiten. En qualsevol cas, els treballs es duran a terme amb l’única diferència del temps que tarden.

+ info
Setze comerços s’acullen a les ajudes per a obrir comerços i retornar vida al casc antic d’Alcoi
22 - 11 - 2017

Setze són les peticions d’ajudes per a reobrir o rehabilitar locals comercials al centre d’Alcoi que ha registrat l’Ajuntament. És la primera vegada que l’administració alcoiana dota ajudes en aquest sentit, després del tancament de comerços patit durant la crisi. L’objectiu no és altre que donar vida al centre i recuperar l’activitat comercial i l’atractiu de la zona en temps anteriors.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X