Noticies
El PP alcoià exigeix a Francés i Generalitat grans projectes per a la ciutat i inversions en el tren
22 - 12 - 2017

El PP d’Alcoi ha dut a terme hui l’esmorzar amb la premsa en el que fa balanç de l’any amb la premsa. Un any que qualifiquen de negatiu per a la ciutat, per a la que reivindiquen a l’Alcalde grans projectes. La Generalitat també ha sigut objecte de les crítiques dels populars, que exigeixen que invertisca en la línia de tren Alcoi-Xàtiva, com ja ha anunciat que va a fer el Ministeri de Foment.

+ info
Foment projecta invertir 22 milions en millores de seguretat per a la línia Alcoi-Xàtiva fins 2025
21 - 12 - 2017

El Ministeri de Foment s’ha compromès a invertir 22 milions d’euros entre 2018 i 2025 per a millorar la seguretat i els temps de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva. Un fet que ha caigut com aigua de maig a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, que han fet del tren una de les seues reivindicacions bàsiques en quant a infraestructures. Ara s’esperen també les inversions de Generalitat.

+ info
Alcoi viu un plenari mogut i entre protestes per l’ADN caní i la situació de la Policia Local
20 - 12 - 2017

El plenari del mes de desembre a Alcoi ha tingut connotacions que l’han fet dels més seguit i dels més llargs dels darrers temps. Tot degut a l’aprovació de les proves d’ADN als gossos, que ha detonat una campanya de desobediència dels propietaris de mascotes i l’anunci de boicots als establiment. La Policia Local també ha protestat per la manca de negociació amb els seus problemes. I tot enmig de la declaració institucional aprovada per unanimitat en suport de les tradicions alcoianes, com els patges de la Cavalcada.

+ info
L’àrea de salut d’Alcoi aplicarà el servei pioner d’atenció farmacèutica domiciliària a dependents
20 - 12 - 2017

El departament de salut de la muntanya alacantina serà el banc de proves on es pose en marxa el programa d’atenció domiciliària farmacològica per a dependents. La finalitat és estudiar cas per cas les situacions per a millorar els tractaments i augmentar els coneixements dels cuidadors, dins d’un pla que es llança de forma pilot a l’àrea de salut d’Alcoi per després a arribar a tot el País Valencià.

+ info
La fotografa alcoiana Juani Ruz és l autora del cartell de la Mostra de Teatre
20 - 12 - 2017
El Museu de la Biodiversitat de Ibi rep el premi Humanitat i Medi
20 - 12 - 2017
Inversions per als Centres Educatius de Cocentaina
20 - 12 - 2017
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

+ info
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

+ info
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

+ info
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

+ info
Més de 2.000 persones participen de les rutes guiades que difonen els atractius d’Alcoi en 2017
13 - 12 - 2017

Més de 2.000 persones han participat en 2017 de les rutes guiades que estan duent-se a terme per a divulgar els atractius i la història d’Alcoi. Una xifra superior a la d’anys anteriors i que permet potenciar un sector, el turístic i hostaler, amb visitants vinguts, en la seua major part, de la resta del País Valencià. L’Ajuntament treballa ja en la programació de rutes per al proper 2018.

+ info
Economia subvencionarà fins al 90% els treballs de millora dels polígons a les comarques centrals
12 - 12 - 2017

La Conselleria d’Economia Sostenible ha augmentat el percentatge de subvenció que aporta als treballs de millora de polígons, encetats a les comarques centrals valencianes com a banc de proves per a la resta de superfícies industrials de tota la regió. Aquest fet permetrà bé destinar la inversió municipal a altres necessitats; o bé mantenir-la i millorar més encara els polígons.

+ info
La inauguració de l’enlluernat i el descobriment del cartell anunciador enceten el Nadal Alcoià
05 - 12 - 2017

La ciutat d’Alcoi ja ha donat el tret d’eixida al seu Nadal, unes dates a les que cada vegada se li dona més importància a una població que s’auto defineix com la Ciutat del Nadal. Una amplia programació d’actes i esdeveniments centrats en la il·lusió dels més menuts, i que ha començat aquest cap de setmana amb la inauguració de l’enlluernat i el descobriment del cartell anunciador de la Cavalcada.

+ info
El tèxtil valencià celebra 40 anys associat en Ateval amb un gal·la al Teatre Calderón d’Alcoi
05 - 12 - 2017

Ateval, la patronal del tèxtil al País Valencià, celebra 4 dècades de treball per les empreses del sector, molt rellevant a les comarques centrals valencianes. Ho ha fet amb un gal·la en la que s’ha reconegut la tasca dels seus mandataris en els seus 40 anys d’història. L’ens també ha renovat el seu compromís per a lluitar per un futur millor per als tèxtils valencians.

+ info
Carreteres activa el dispositiu contra nevades i gelades amb la primera onada de fred a l’interior
04 - 12 - 2017

El primer fred intens de l’hivern ha arribat a les comarques, i amb ell l’activació del sistema de vialitat hivernal per a prevenir episodis com els del temporal del passat hivern. 14 llevaneus repartiran sal i altres 4 vehicles salmorra per l’interior alacantí com a zona amb més risc de patir gelades i nevades. Però també és important mantenir els vehicles en bon estat per a encarar l’hivern i evitar contratemps.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X