Noticies
L’obra completa de Joan Valls que edita Alcoi arribarà a tota la Comunitat de la mà de l’AVL
10 - 11 - 2017

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha celebrat aquest dijous una Junta de Govern a la ciutat d’Alcoi, on ha anunciat el seu compromís per a divulgar l’obra del poeta alcoià Joan Valls en el centenari del seu naixement. La ciutat porta tot l’any duent a terme activitats per a honrar la figura del seu poeta; ara veurà divulgada l’obra completa de Valls que edita per tot el País Valencià gràcies al compromís de l’AVL.

+ info
Cultura estudiarà la cessió de la casa d’Enric Valor i ajudes al patrimoni del castell de Castalla
10 - 11 - 2017

La Direcció General de Cultura, de visita aquest dijous a Castalla, ha mostrat la seua predisposició a desbloquejar la cessió de la Casa d’Enric Valor a l’Ajuntament per a ubicar en ella un museu de l’autor. A més, també considerarà la prestació d’ajudes per a valoritzar els voltants del castell de la població, que ha rebut la visita d’alumnes per a buscar idees que regeneren diferents punts de la localitat.

+ info
AIJU presenta la guia per a orientar als pares cap als millors joguets per a educar als seus fills
09 - 11 - 2017

La Guia AIJU 3.0 ha sigut presentada aquest dimecres per a la campanya del Nadal 2017/2018. En ella es recull un extens estudi dels millors joguets per als menuts en funció de paràmetres com l’edat o la capacitat d'evolucionar al xiquet. L’estudi revela una elevada preocupació per l’abús que es fa de dispositius que tenen pantalles digitals.

+ info
La capital del Comtat ha retornat ja a la normalitat després la Fira
08 - 11 - 2017
Els granadins de Soliloqui de grills guanyen el XXIII Concurs de Teatre Amateur Vila Ibi
08 - 11 - 2017
Onil depura sentències judicials pagant 7 milions en aquesta legislatura però a costa de no invertir
08 - 11 - 2017

Onil ha fet front durant els dos anys i mig de l’actual legislatura a pagaments per valor de 7 milions d’euros, fet que ha permès liquidar el deute per les sentències pendents. La part roïna és que l’Ajuntament no ha pogut consignar cap de les inversions que la localitat necessita, al menys de moment.

+ info
Alcoi quadruplica els permisos per a construir vivenda nova i llança el projecte del nou Bulevard
08 - 11 - 2017

La construcció reviscola a la ciutat d’Alcoi, on s’han vist quadruplicades les llicències d’obra entre 2016 i l’actualitat respecte al període entre 2013 i 2015. Gran part de les empreses que les duen a terme són alcoianes, dinamitzant un sector que ha patit de valent en els darrers anys. A banda, l’Ajuntament s’ha compromès a estudiar amb veïns i col·lectius el projecte del nou Bulevard cara al 2018.

+ info
Més de 420.000 persones visiten la Fira de Tots Sants de Cocentaina en la seua 671 edició
07 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants de Cocentaina 2017 ja forma part de la història de la vila comtal després d’haver reunit en torn als seus més de 800 expositors a més de 420.000 persones, segons xifres que baralla l’Ajuntament contestà. Es tracta de xifres sensiblement inferiors a les anunciades però que es veuen equilibrades amb les bones xifres de vendes. El Consistori reclama a les administracions més suport econòmic per a millorar l’esdeveniment comercial més gran del País Valencià, fet que podria arribar amb la declaració com a BIC.

+ info
Els agricultors reclamen indemnitzacions justes per arrancar arbres contra la xyllella al Comtat
07 - 11 - 2017

Els agricultors del Comtat que han hagut de talar arbres per l’arribada de la xylella fastidiosa rebran un màxim de 6.192 euros per hectàrea o 28 per arbre per part de la Conselleria d’Agricultura. Es un preu que consideren insuficient, hagut compte que no tindran productivitat agrària fins d’ací a 12 anys als seus bancals al haver talat els exemplars.

+ info
Una Fira de rècord rep 175.000 persones el dia de Tots Sants i els expositors milloren les vendes
06 - 11 - 2017

La present edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina va camí de polvoritzar els anteriors registres d’assistents i vendes. L’any passat es va superar el mig milió de visitants, i enguany, només en la jornada inaugural, 175.000 persones van omplir la capital del Comtat. A més, les vendes, segons afirmen els comerciants, registren millors sensacions que en anys anteriors.

+ info
Puig lluitarà pel BIC per a la Fira en 2018 i situa a Cocentaina com a capital durant Tots Sants
03 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants ja copa l’actualitat a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla després de la seua inauguració a càrrec dels màxims responsables de la Generalitat Valenciana. Entre ells el seu president, que s’ha compromès a fer de la Fira BIC en 2018, fet que milloraria el seu finançament. Puig ha qualificat a Cocentaina com a capital del País Valencià durant les 5 jornades de Fira.

+ info
Generalitat, Ajuntament i Fundació CAM signen el conveni per a reobrir el CADA a Alcoi
03 - 11 - 2017

Generalitat, Fundació CAM i Ajuntament han signat el document que enceta el procés per a reobrir el CADA d’Alcoi amb una inversió de més d’1,3 milions d’euros. Cada ens gestionarà una planta de l’immoble que pretén retornar la capitalitat cultural de les comarques centrals a la ciutat d’Alcoi al llarg de 2018.

+ info
Les pluges de l’hivern passat a les comarques fan que la collita d’oliva augmente un 40% enguany
02 - 11 - 2017

Les pluges del passat hivern han fet que la producció d’oliva a les comarques de la muntanya alacantina registre xifres un 40% per damunt de les registrades l’any passat. Ara falta que els preus acompanyen per tal de fer productiva la collita per als agricultors. I tot mentre continua la sequera, tot i que des dels sindicats agraris confien en que les precipitacions de l’hivern facen el mateix que les de l’any passat als cultius.

+ info
La Fira de Tots Sants ultima el muntatge i transforma Cocentaina en un gran basar
02 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants està ja a punt d’obrir portes a la vila de Cocentaina, on ja està tot pràcticament preparat per a encetar el gran esdeveniment comercial de les comarques. Els voltants del Palau Comtal i les principals avingudes contestanes ja tenen els expositors instal·lats per una Fira que espera mig milió de visitants i ofereix productes per valor de 50 milions d’euros.

+ info
Alcoi habilita l’administració electrònica amb 250 tràmits per a estalviar temps als ciutadans
31 - 10 - 2017

Els veïns d’Alcoi poden des de hui mateix gestionar diferents tràmits burocràtics amb els seu ajuntament de forma telemàtica des de sa pròpia casa. Es tracta d’una possibilitat que pretén fer més àgil la gestió de fins a 250 tràmits, de moment, que gestiona el Consistori. Tot per a estalviar temps i cues, encara que les oficines municipals continuaran obertes.

+ info
Els joves de l’Alcoià, El Comtat i la Foia debaten a Ibi en torn a les seues oportunitats de futur
31 - 10 - 2017

La II edició del Fòrum Jove de l’Alcoià i El Comtat s’ha celebrat aquest passat cap de setmana a Ibi. Més de 80 representants d’estudiants arribats de bona part de les poblacions de l’interior alacantí han posat en comú mitjançant tallers participatius les seues inquietuds i pors per a millorar la societat del futur que ells protagonitzaran.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X