Noticies
Alcoi convoca a les ciutats menudes que opten a ser Smart Cities al primer congrés nacional
27 - 09 - 2017

La ciutat d’Alcoi acollirà a mitjans de febrer de 2018 el I Congrés Nacional de Ciutats Menudes i Intermèdies en torn al concepte Smart City. Diferents ponències tractaran de posar llum als entrebancs que este tipus de nuclis urbans es troben per a aplicar iniciatives que milloren la vida dels seus ciutadans, sempre amb l’exemple d’Alcoi com a pionera en la seua posada en marxa.

+ info
Alcoi clausura la I Setmana Modernista tornant a principis del segle XX amb actes multitudinaris
26 - 09 - 2017

Alcoi ha clausurat ja la primera edició de la Setmana Modernista, una iniciativa pensada per a divulgar la destinació Alcoi dins de l’àmbit turístic. Escenes que han retornat a la ciutat a la seua època de màxim esplendor i en les que els veïns s’han bolcat vestint prendes d’època. Música, gastronomia, productes típics i història han sigut alguns dels identificadors de la fira modernista alcoiana.

+ info
La Cambra de Comerç d’Alcoi serà aulari del grau d’Educació per a la Universitat d’Alacant
26 - 09 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i Cambra de Comerç han signat un conveni que permetrà a la Universitat d’Alacant l’apertura d’una sub seu a la capital de l’alcoià que afegir a la que ja té a Banyeres. Estarà habilitada a partir del proper curs a l’última planta de la Cambra de Comerç, on s’oferirà formació dins de la Facultat d’Educació.

+ info
Alcoi rep 10.000 llibres i 150 obres d’art per part d’Isabel Clara-Simó per a enriquir el patrimoni
25 - 09 - 2017

Isabel-Clara Simó, la reconeguda escriptora nascuda a Alcoi, ha donat a l’Ajuntament de la seua ciutat natal uns 10.000 llibres, 150 obres d’art i un bon grapat d’articles i premis. Amb ells, Alcoi incrementarà el seu patrimoni, ja de per sí ric, gràcies a la sensibilitat que els seus arxivers i bibliotecaris han tingut a l’hora de conservar els principals elements que recullen la història de la ciutat.

+ info
Onil consulta als veïns sobre el Pla d’Accessibilitat i celebra la XV Setmana de la Discapacitat
25 - 09 - 2017

L’Ajuntament d’Onil ha llançat una enquesta a la seua ciutadania per a avaluar les principals necessitats de la població en matèria d’accessibilitat i mobilitat. Es tracta del primer pas per a determinar les prioritats d’actuació dins del Pla Integral d’Accessibilitat i Mobilitat que pretén posar en marxa el Consistori per a fer una localitat més amable i sense limitacions per a les persones amb problemes de mobilitat.

+ info
Jornades d’espart i matins divertits copen un cap de setmana plegat d’oci als museus d’Ibi
25 - 09 - 2017

Els dos principals museus d’Ibi, el de la Biodiversitat i el del Joguet, enceten este cap de setmana dos programacions. La primera d’elles es centra en l’espart i les fibres vegetals com a elements útils per a la vida, especialment passada, de les comarques interiors d’Alacant. El del Joguet, per la seua part, recupera els ‘Matins del Museu’, que es celebren un diumenge al mes fins final d’any i centrats en la diversió dels menuts.

+ info
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

+ info
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

+ info
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

+ info
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

+ info
Alcoi crea el CLIA com a eina per que xiquets i joves proposen projectes per a la ciutat
20 - 09 - 2017

Alcoi vol donar protagonisme en el futur de la ciutat als més joves amb la creació del Consell Local de la Infància i la Joventut, integrat per alumnes dels centres escolars alcoians. L’objectiu és que siguen partícips dels projectes que es desenvolupen a la ciutat, sense descartar que puguen nàixer d’este nou ens ni que les idees que sorgisquen d’ell puguen millorar altres projectes a la capital de l’Alcoià.

+ info
FAPAS Alcoi anuncia que es dissol després de consolidar la presència de voltors a la Mariola
20 - 09 - 2017

FAPAS-Alcoi, el col·lectiu que ha aconseguit retornar la presència del voltor comú a la Mariola, ha anunciat la seua dissolució en no trobar més voluntaris disposats a substituir al president, Àlvar Seguí. Tot i això, l’associació no deixarà la seua tasca fins no haver divulgat les seues accions, tant amb la publicació d’un llibre com amb la difusió de material al voltant del cuidat dels voltors.

+ info
El Teatre Calderón presenta un trimestre marcat per les actuacions de Carmen Machi i el Ballet Rus
20 - 09 - 2017

El Teatre Calderón, la superfície cultural per excel·lència a l’interior d’Alacant, ha llançat la seua programació per al darrer trimestre de l’any. L’actriu Carmen Machi i el Ballet Rus destaquen dins d’una programació que inclou teatre, dansa, música i esdeveniments que naixen de diferents col·lectius de la ciutat.

+ info
Rotund èxit dels Moros i Cristians d’Ibi amb una cloenda marcada per la pólvora i la devoció
19 - 09 - 2017

Ibi ha viscut 3 dies de màgia amb una nova edició dels seus Moros i Cristians, que han resultat un èxit de públic i participació festera, inclosos els Alardos. Una espectacular Entrada que l’oratge no va aturar obria boca per a dos jornades en les que els xiquets, la pólvora i la patrona, la Mare de Déu dels Desemparats, han sigut els protagonistes.

+ info
Milers d’alcoians acompanyen a la Verge dels Lliris en la tradicional Romeria a la Font Roja
19 - 09 - 2017

Milers d’alcoians han participat este diumenge de la tradicional Romeria a la Font Roja acompanyant la imatge peregrina de la patrona de la ciutat: la Verge dels Lliris. A banda de la romeria, també han pogut gaudir de la música i els balls tradicionals, a més d’una missa de campanya i del dinar amb família i amics per a aquells que així ho han desitjat.

+ info
La Fira de Tots Sants s’obri a l’Avinguda País Valencià i comptarà amb 10.000 m2 més d’exposició
19 - 09 - 2017

La Fira de Tots Sants de Cocentaina veurà ampliada la seua superfície comercial en uns 10.000 m2 per a la seua edició número 671. Ho farà instal·lant expositors a l’Avinguda País Valencià, una vella aspiració dels organitzadors. La mesura possibilitarà que hi haja més oferta comercial, però també modificarà el trànsit i la seguretat a la capital del Comtat.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X