Noticies
El nou Pla Zonal de Residus dona cobertura a 29 poblacions de la muntanya en ares del residu zero
17 - 01 - 2018

Fins a 29 poblacions de l’Alcoià i El Comtat, 37 en total afegint l’Alacantí, han adjudicat el tractament i eliminació de residus urbans que es presta a la planta de Pedra Negra, en Xixona. La concessionària d’aquest servei transitori cobrarà 11 milions d’euros per dos exercicis, fins finals de 2019, moment en que es revisaran els paràmetres de l’estratègia regional en ares de valoritzar els residus com a recursos.

+ info
Ibi llança ajudes de fins a 4.000 € per contractar joves aturats formats amb el conveni amb l’EOI
17 - 01 - 2018

Els empresaris iberuts que vullguen contractar joves formats en matèries com moldista, logística i comerç internacional o disseny de videojocs tenen ara suculentes ajudes. Les llança l’Ajuntament d’Ibi dins d’una iniciativa que tracta de reduir l’atur juvenil, i que ofereix als empresaris ajudes de fins a 4.000 euros per cada contracte amb una duració mínima de 6 mesos.

+ info
El Molinar d’Alcoi es transformarà en centre de difusió de la història industrial valenciana
16 - 01 - 2018

Alcoi va ser la primera localització industrial del País Valencià, pel que el seu patrimoni d’aquella època, tot i estar abandonat, és molt quantiós. Tant que l’Ajuntament ha presentat un projecte per a recuperar la zona del Molinar i les seues antigues fàbriques, per a ubicar allí un centre d’interpretació i formació dotat amb les últimes tecnologies. Es pretén invertir vora 1,5 milions d’euros per a tindre el projecte enllestit a mitjans de 2019.

+ info
Guanyar i PP descarten donar suport al pressupost socialista a Alcoi per desconfiança
16 - 01 - 2018

L’esborrany dels pressupostos per a 2018 a Alcoi presentat per l’equip de govern no convenç ni a Guanyar ni a PP, tots dos a l’oposició. Ni uns ni altres confien en els socialistes i denuncien que no s’apliquen les partides destinades a les seues propostes. Així i tot, veuen visos de prosperar al document gràcies al previsible suport de Ciutadans.

+ info
La MAC construirà un alberg d’animals a Muro per a donar servei a les poblacions del Comtat
15 - 01 - 2018

La manca de places per als animals que són abandonats a les poblacions de la muntanya alacantina serà menor al llarg de 2018. Tot gràcies al projecte de MAC per a ubicar un alberg a l’antic abocador de Muro, en el qual s’invertiran 60.000 euros. La infraestructura pretén reduir la pressió sobre les protectores d’Alcoi i Ibi, que no poden abastir la demanda.

+ info
Els afectats per la xylella recorren als jutjats per a aturar la tala indiscriminada d’arbres
15 - 01 - 2018

Els afectats per la xyllela fastidiosa, alguns dels quals viuen i treballen als camps del Comtat, recorreran als jutjats per tal d’aturar el mètode de lluita actual contra la bactèria, que passar per eliminar exemplars d’arbre en un perímetre al voltant d’un exemplar contaminat. Pretenen així modificar el mètode i redirigir-lo cap a la contenció, tenint en compte que ni tan sols les ajudes dotades per Generalitat són suficients per a garantir la seua subsistència.

+ info
El Nadal Alcoià atrau un 24% més de visitants i baralla opcions per a donar cabuda a més turistes
12 - 01 - 2018

El Nadal Alcoià ha rebut enguany més visites que mai abans, registrant augments respecte a l’edició anterior del 24%. L’ampliació de l’oferta durant tot el mes de desembre és un dels detonants d’aquestes dades, però des de l’Ajuntament treballen ja per a que la massificació de visitants no supose un entrebanc per als principals actes nadalencs de la ciutat.

+ info
La Policia Autonòmica recupera una campana de segle XVI robada a l’ermita de Barxell d’Alcoi
12 - 01 - 2018

Al 2005, l’ermita de Barxell patia el robatori de la seua campana, de 30 quilos de pes i datada en el primer terç del segle XVI. Hui, més de 12 anys després, Alcoi la recupera després de la investigació duta a terme per la Policia Autonòmica, que ha acabat localitzant-la en França. L’Ajuntament vol ara restaurar-la i tornar-la al seu lloc original.

+ info
Joguet i tèxtil viatgen a Hong Kong i Frankfurt per a consolidar les exportacions de la muntanya
11 - 01 - 2018

Dos dels principals sectors productius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, el tèxtil i el jogueter, es troben aquesta setmana en sendes fires sectorials a Frankfurt i Hong Kong respectivament. Es tracta de dos dels principals esdeveniments relacionats amb l’exportació, vessant a la que els dos sectors s’han acollit per a superar la crisi, i un indicador que tots dos volen augmentar.

+ info
Ibi encapçala la reducció de l’atur a la província en 2017 reduint un 11% la xifra de desocupats
10 - 01 - 2018

Diverses localitats de la muntanya alacantina lideren la reducció de l’atur durant el 2017 a la província d’Alacant. És el cas d’Ibi, que encapçala aquesta llista al haver rebaixat la xifra de desocupats durant l’any passat en un 11%. En al quarta plaça es troba Alcoi, amb una reducció del 8,29%. Només 17 dels 141 municipis alacantins han augmentat la xifra d’aturats durant 2017.

+ info
L’Ajuntament va invertir més de 3 milions l’any passat en manteniment i millora de barris a Alcoi
10 - 01 - 2018

L’Ajuntament d’Alcoi ha invertit 3.150.000 euros en el manteniment i millora de la ciutat durant el passat 2017. Tot i això, l’equip de govern ha rebut crítiques per part de l’oposició en aquest sentit, i també amb el de la neteja. Les actuacions han arribat a tots els barris de la capital de l’Alcoià, tot i que les majors inversions s’han produït en els polígons, accessos a la ciutat i infraestructures.

+ info
Alcoi clausura un Nadal màgic i amb elevada participació del públic en la Cavalcada de Reis
09 - 01 - 2018

El Nadal ja ha tancat portes a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb la Cavalcada dels Reis Mags, l’acte que tanca la Trilogia Nadalenca. Un Nadal que, en el cas de la ciutat d’Alcoi, ha resultat molt participatiu en cadascun dels actes de l’Epifania. La resta de poblacions de les comarques també han rebut la visita de ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar.

+ info
Les comarques controlen la pèrdua d’habitants tot i encadenar 8 anys seguits perdent població
09 - 01 - 2018

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla porten 8 anys perdent habitants com a conseqüència de la situació econòmica i la manca d’oportunitats de futur. No obstant, en 2016 s’ha aturat la sangria de població, passant de pèrdues poblacionals properes als mil habitants a l’any a les 109 d’enguany. La part positiva és que diverses poblacions de la zona han recuperat població, invertint la tendència d’anys anteriors.

+ info
Alcoi enriqueix l’oferta turística amb la Setmana Modernista i rutes ciclistes que portarà a Fitur
08 - 01 - 2018

Alcoi, una ciutat tradicionalment coneguda a nivell turístic per les seues Festes de Moros i Cristians, els actes del seu Nadal i el seu patrimoni modernista i industrial, canviarà enguany de prioritats per a promocionar-se a la fira internacional de turisme Fitur. La novetat d’enguany estreba en que la promoció es centrarà en la II Setmana Modernista i en les noves rutes cicloturistes estrenades a la ciutat, amb les que es pretén convertir a la capital de l’Alcoià en referent d’aquest àmbits a nivell internacional.

+ info
Les Pastoretes enceten els actes de la Trilogia nadalenca alcoiana amb participació infantil
03 - 01 - 2018

Les Pastoretes, l’acte que enceta la Trilogia de l’Epifania nadalenca alcoiana, han tret al carrer a centenars de persones per a commemorar l’adoració dels pastors al Jesuset a la ciutat d’Alcoi. Es tracta de l’esdeveniment que precedeix a l’arribada de l’Ambaixador Reial i dels Reis Mags de l’Orient, que completen les festes nadalenques a la coneguda com a Ciutat del Nadal.

+ info
El TSJ desestima el recurs de l’Ajuntament i obri el camí per a construir Alcoinnova a La Canal
03 - 01 - 2018

El recurs presentat per l’Ajuntament d’Alcoi per a poder tindre poder de decisió sobre l’ATE Alcoinnova a la zona de La Canal ha sigut rebutjat per TSJ. S’obri així el camí per a encetar un projecte que invertirà 80 milions d’euros per a crear un parc tecnològic i industrial en una zona parcialment protegida per estar pegada al parc natural de la Font Roja i sobre el principal aqüífer de la ciutat d’Alcoi.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X