Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

+ info
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

+ info
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

+ info
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

+ info
El seguiment de casos de violència masclista augmenta a Alcoi amb 92 casos durant 2018
13 - 06 - 2018

El sistema Viogen, encarregat de vigilar l’evolució dels indicadors de violència masclista a la ciutat d’Alcoi, ha detectat un augment de casos durant els 5 primers mesos de 2018. Cap d’ells registra gravetat, però sí orienta a l’Ajuntament a incidir més si cal en les campanyes de prevenció escolar que ha té actives als centres educatius. Un dels indicadors preocupants és que la violència masclista creix entre joves d’entre 18 i 30 anys a Alcoi.

+ info
L’ús del cinturó entre futurs conductors centra la campanya de seguretat vial encetada a Alcoi
13 - 06 - 2018

La Plaça de Dins alcoiana s’ha convertit hui en punt de difusió de la seguretat vial, un concepte amb el que la ciutat d’Alcoi és pionera a Espanya. Els més joves han pogut comprovar en les seues carns com actuen els mètodes de seguretat com el cinturó en cas d’accident. Aquest tipus de campanyes arriben anualment a 3.500 escolars de la ciutat, als que es consciència de la necessitat d’utilitzar aquests sistemes de seguretat.

+ info
Generalitat destina 400.000 euros per a acabar la rehabilitació del grup de llars Sant Jordi d’Alcoi
12 - 06 - 2018

Ajuntament d’Alcoi i Generalitat han acordat l’arribada d’una subvenció de 400.000 euros amb els que acabar la rehabilitació dels darrers 20 pisos que queden per rehabilitar al grup d’habitatges Sant Jordi alcoià. Les obres, aturades en 2012 per impagaments del Consell, han rebut en total 2,8 milions d’euros per a recuperar la imatge i salubritat que necessita l’edifici.

+ info
El projecte Smart City d’Alcoi ja compta amb el Pla Director que estableix les línies d’actuació
11 - 06 - 2018

El projecte per a convertir Alcoi en una Smart City eficient, sostenible i interconnectada ja compta amb el Pla Director que estableix les línies d’actuació a seguir. Tot i que diversos projectes ja estan actius i altres en vies d’estar-ho, la ciutat dels ponts encara ha de rebre assessorament comunitari per a implantar aquest concepte, que previsiblement serà exportat a la resta de poblacions alacantines.

+ info
L’arribada de la flama i les competicions posen el punt i final a una setmana d’Esport en 3D a Alcoi
11 - 06 - 2018

La de divendres és la primera de les 3 jornades que comprèn l’Esport en 3D, el gran acte esportiu de la ciutat d’Alcoi, on mes de 4.500 persones disputen competicions en 32 modalitats diferents. La flama olímpica ha recorregut els centres educatius durant el matí per a descansar en l’Ajuntament abans de que la seua arribada al Poliesportiu Francisco Laporta encete 3 jornades plenes d’esport.

+ info
El Consell donarà suport als pobles de la Mariola per a aprofitar restes forestals com a biomassa
08 - 06 - 2018

El projecte pilot que desenvolupen conjuntament Alfafara, Agres, Banyers i Bocairent per a utilitzar restes forestals per a crear biomassa rebrà el suport del Consell per a extrapolar-lo a altres localitzacions valencianes. Aquest mètode redueix el risc d’incendis gràcies a l’eliminació de restes forestals, al temps que facilitat estalvi energètic i podria suposar la creació de llocs de treball a zones en risc de despoblament.

+ info
Castalla millora l’accés nord de la Ronda Foia i demana ajudes per a asfaltar camins a Diputació
07 - 06 - 2018

Castalla millorarà l’accés a la zona nord-oest per la Ronda Foia gràcies a l’ajuda de la Diputació d’Alacant. Tant l’Ajuntament com l’ens provincial invertiran 170.000 euros en obres de millora d’accessos, les primeres de les que la capital de la Foia espera que arriben amb el Pla d’Obres i Serveis de la Diputació. Així i tot, Castalla no descarta invertir part del seu romanent de tresoreria.

+ info
Les reserves hídriques es redueixen en un 40% als pantans de la muntanya abans de l’estiu
06 - 06 - 2018

Els embassaments de l’interior alacantí registren un 40% menys de reserves abans de l’arribada de l’estiu que les que registraven fa just un any, després de les quantioses precipitacions de l’hivern 2016-2017. Tot i això, les precipitacions a aquestes altures estan en la mitjana de la zona, i s’espera que durant les properes jornades es produisquen pluges que poden augmentar les reserves.

+ info
Centenars de comuniants celebren el Corpus als carrers de les comarques, inclòs el Sant Jordiet
05 - 06 - 2018

La festivitat del Corpus Christi ha tret als carrers de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a centenars de comuniants. Una festivitat datada des del segle XV a Alcoi, on val d’estrena per al seu principal càrrec fester, el Sant Jordiet. A més, des de fa uns anys, Alcoi ha recuperat alguns dels balls que es ballaven a la ciutat per a commemorar aquesta festivitat religiosa.

+ info
tvA rep el premi al millor mitjà provincial en el tractament d’informació agrària per part d’Asaja
05 - 06 - 2018

L’associació provincial d’agricultors Asaja ha entregat aquest cap de setmana els seus premis anuals, dividits en 7 categories entre les que s’inclou el millor mitjà de comunicació provincial en el tractament d’informació agrària. Un guardó que ha recaigut en tvA degut al seguiment de les informacions relacionades amb la xylella fastidiosa que afecta a alguns termes del Comtat. El premi ajuda a  aquesta casa a continuar desenvolupant la seua tasca d’informar amb el criteri bàsic de la proximitat amb les comarques.

+ info
Els propietaris de locals a la Zona d’Oci d’Ibi deuen 96.000 € pel seu lloguer a l’Ajuntament
04 - 06 - 2018

Les empreses que ocupaven la Zona d’Oci instal·lada al 2010 a les afores d’Ibi deuen a l’Ajuntament uns 96.000 eiros pel lloguer dels locals. Quantitats que, segons el PSPV iberut, no han sigut cobrades, i serà complicat que ho siguen. Els socialistes reivindiquen també l’exclusió d’antics polítics del PP, investigats o condemnats, que van signar en el Llibre d’Or de la localitat.

+ info
Àlvaro Santacreu serà Sant Jordiet 2019 en unes Festes que tindran lloc del 4 al 6 de maig a Alcoi
04 - 06 - 2018

L’Assemblea de l’Associació Sant Jordi celebrada aquest passat dijous ha perfilat dos dels principals assumptes cara als Moros i Cristians d’Alcoi 2019. Àlvaro Santacreu ha sigut elegit per sorteig com a Sant Jordiet i s’estrena amb la processó del Corpus en una assemblea que també ha elegit les dates de les Festes del proper any, que tindran lloc entre el 4 i el 6 de maig per a evitar la Setmana Santa.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X