Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

+ info
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

+ info
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

+ info
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

+ info
El Pacte per l’Ocupació inserta a 147 aturats en 2017 i aposta per l’FP per a abastir la mà d’obra
16 - 04 - 2018

El Pacte per l’Ocupació signat en 2016 ha aconseguit inserir en el mercat laboral a 147 dels seus 531 usuaris. Dades positives però que han permès confirmar que molts dels aturats de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida no tenen formació per a abastir la demanda. Una línia en la que treballaran enguany als signants del pacte.

+ info
Vora 1.200 efectius vetlaran per la seguretat en les Festes d’Alcoi i amb mesures antiterroristes
16 - 04 - 2018

Més de 1.200 efectius de tots els cossos de seguretat amb presència a la ciutat d’Alcoi es mobilitzaran entre el 21 d’abril, Dia dels Músics, i el 24 d’abril, Dia de l’Alardo, per a vetlar per la seguretat dels Moros i Cristians més coneguts del món. Enguany la novetat del dispositiu estreba en la instal·lació de bol·lards antiterroristes per a impedir qualsevol acció en aquest sentit cap al centre de la ciutat.

+ info
Alcoi estabilitza el padró de població en 2017 després d’una dècada perdent habitants
13 - 04 - 2018

La població d’Alcoi s’estabilitza després d’una dècada en la que la capital, com la resta de poblacions del seu voltant, ha perdut habitants any rere any. La milloria econòmica és un dels factors que ha influït en aquest fet, que és extrapolable a altres localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tot i això, les xifres difereixen entre el Registre Civil i l’Institut Nacional d’Estadística.

+ info
La campanya ‘No és no’ tractarà de prevenir abusos i comportaments sexistes en Festes d’Alcoi
13 - 04 - 2018

La Festa d’Alcoi ha d’estar lliure d’agressions sexistes. És la intenció de l’Ajuntament, i el motiu pel que ha llançat una campanya per a prevenir-les, tot i que no es té constància de que s’hagen produït. Les nits del 21, 22 i 23 d’abril, tres punts cèntrics de la ciutat tindran punts d’informació per a prevenir comportaments masclistes durant els festejos.

+ info
El TSJCV avala l’actuació municipal d’Ibi en l’Alamí amb dos noves sentències al seu favor
12 - 04 - 2018

L'Ajuntament d'Ibi ha rebut 2 noves sentències judicials que confirmen la seua actuació en l'Alamí, d'on va retirar en 2015 la condició d'agent urbanitzador a l'empresa adjudicatària, incautant-li a més els avals. Les sentències deixen en 316.000 € la re taxació de càrregues proposada per la mercantil, mentre confirmen que l'Ajuntament pot comptar amb els avals incautats per a finalitzar la urbanització de la zona. Sols resta la confirmació de la Generalitat per a procedir a contractar les obres.

+ info
Climent garanteix l’entrada en funcionament de la nova subestació de la Foia en el mes d’agost
11 - 04 - 2018

La subestació de Bastà, que ha de minimitzar els problemes de la sub comarca de la Foia de Castalla respecte al subministrament elèctric, entrarà en funcionament al mes d’agost. A més, Economia Sostenible ha encetat el procés administratiu que ha de permetre la construcció d’una segona subestació que acabe amb la manca de potència de la zona.

+ info
Els glorierets fan una nova crida i obrin la recta final cap a la Festa amb la Glòria Infantil d’Alcoi
10 - 04 - 2018

La Glòria Infantil ha tret aquesta passat cap de setmana als carrers del centre d’Alcoi als representants més menuts de la Festa per a celebrar la proximitat dels festejos. Els 28 glorierets, incloses les dos primeres xiquetes de la Història, han cridat a la festa acompanyats per centenars d’espectadors, tal i com ha ocorregut a Muro amb la Publicà.

+ info
L’atur baixa 207 persones en març a la muntanya amb major contractació femenina que masculina
10 - 04 - 2018

Març ha registrat bones dades per a l’ocupació a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on s’han creat 207 llocs de treball en relació a mes anterior. Les contractacions, al contrari del que sòl ser habitual, han beneficiat més a dones que a homes, en un mes en que indústria i serveis han tirat de l’ocupació. Alcoi i Ibi encapçalen la creació de llocs de treball durant el tercer mes de l’any.

+ info
Les comarques superen el límit de contaminació per ozó nociu en un de cada 4 dies durant 2017
09 - 04 - 2018

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han respirat aire contaminat per ozó nociu durant ¼ part de les jornades durant l’any passat. Un fet que porta anys produint-se a la zona i que té nefastes conseqüències per a persones, animals i plantes. Els ecologistes reivindiquen mesures per a reduir les emissions mitjançant una reducció del trànsit de vehicles.

+ info
Ibi adjudica l’Ecoparc a una nova empresa i tractarà d’acabar amb vessaments incontrolats
09 - 04 - 2018

L’ecoparc d’Ibi, la superfície on es recullen de manera més selectiva els residus dels veïns de la localitat, sobre tot aquells que no tenen cabuda en els contenidors, canvia de gestió. L’adjudicació s’ha dut a terme per 2 anys prorrogables a 2 més, pels que l’adjudicatària rebrà un màxim de 103.000 euros. L’Ajuntament ha fet una crida als veïns per a que utilitzen aquestes instal·lacions i acabar així amb vessaments incontrolats i dipòsits de residus que creen brutícia.

+ info
Castalla acull l’entrega del Premi Enric Valor de novel·la, referent de les lletres valencianes
06 - 04 - 2018

La ciutat de Castalla, a la sub comarca de la Foia, ha acollit l’entrega d’un dels principals guardons que reconeixen la tasca per la promoció del valencià: el Premi Enric Valor de novel·la. Vicent Usó ha resultat guanyador amb la seua obra ‘El paradís a les fosques’, que serà publicada com a millor text d’un guardó que s’ha convertit en referent de les lletres valencianes a tota la regió.

+ info
La prova de càrrega satisfactòria apropa la re apertura del pont Fernando Reig a Alcoi
05 - 04 - 2018

El pont Fernando Reig, una de les principals infraestructures de la ciutat d’Alcoi, es troba en la recta final de la reparació que l’ha mantingut tancat durant més d’any i mig. Aquest dimecres s’ha dut a terme la prova de càrrega que ha determinar si el pont esta llest per a re obrir, amb resultat positiu. És més que probable que la infraestructura estiga oberta per als Moros i Cristians d’Alcoi.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X