Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

+ info
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

+ info
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

+ info
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

+ info
Los localitats de La Foia de Castalla redueixen la recaptació al rebaixar l’IBI entre l’1 i el 4%
18 - 01 - 2018

Les localitats de la Foia de Castalla apliquen enguany reduccions en les taxes relacionades amb l’habitatge que van de l’1 al 4%. Una mesura que afavoreix als ciutadans, que pagaran menys, però que minvarà els ingressos municipals.

+ info
El nou Pla Zonal de Residus dona cobertura a 29 poblacions de la muntanya en ares del residu zero
17 - 01 - 2018

Fins a 29 poblacions de l’Alcoià i El Comtat, 37 en total afegint l’Alacantí, han adjudicat el tractament i eliminació de residus urbans que es presta a la planta de Pedra Negra, en Xixona. La concessionària d’aquest servei transitori cobrarà 11 milions d’euros per dos exercicis, fins finals de 2019, moment en que es revisaran els paràmetres de l’estratègia regional en ares de valoritzar els residus com a recursos.

+ info
Ibi llança ajudes de fins a 4.000 € per contractar joves aturats formats amb el conveni amb l’EOI
17 - 01 - 2018

Els empresaris iberuts que vullguen contractar joves formats en matèries com moldista, logística i comerç internacional o disseny de videojocs tenen ara suculentes ajudes. Les llança l’Ajuntament d’Ibi dins d’una iniciativa que tracta de reduir l’atur juvenil, i que ofereix als empresaris ajudes de fins a 4.000 euros per cada contracte amb una duració mínima de 6 mesos.

+ info
El Molinar d’Alcoi es transformarà en centre de difusió de la història industrial valenciana
16 - 01 - 2018

Alcoi va ser la primera localització industrial del País Valencià, pel que el seu patrimoni d’aquella època, tot i estar abandonat, és molt quantiós. Tant que l’Ajuntament ha presentat un projecte per a recuperar la zona del Molinar i les seues antigues fàbriques, per a ubicar allí un centre d’interpretació i formació dotat amb les últimes tecnologies. Es pretén invertir vora 1,5 milions d’euros per a tindre el projecte enllestit a mitjans de 2019.

+ info
Guanyar i PP descarten donar suport al pressupost socialista a Alcoi per desconfiança
16 - 01 - 2018

L’esborrany dels pressupostos per a 2018 a Alcoi presentat per l’equip de govern no convenç ni a Guanyar ni a PP, tots dos a l’oposició. Ni uns ni altres confien en els socialistes i denuncien que no s’apliquen les partides destinades a les seues propostes. Així i tot, veuen visos de prosperar al document gràcies al previsible suport de Ciutadans.

+ info
La MAC construirà un alberg d’animals a Muro per a donar servei a les poblacions del Comtat
15 - 01 - 2018

La manca de places per als animals que són abandonats a les poblacions de la muntanya alacantina serà menor al llarg de 2018. Tot gràcies al projecte de MAC per a ubicar un alberg a l’antic abocador de Muro, en el qual s’invertiran 60.000 euros. La infraestructura pretén reduir la pressió sobre les protectores d’Alcoi i Ibi, que no poden abastir la demanda.

+ info
Els afectats per la xylella recorren als jutjats per a aturar la tala indiscriminada d’arbres
15 - 01 - 2018

Els afectats per la xyllela fastidiosa, alguns dels quals viuen i treballen als camps del Comtat, recorreran als jutjats per tal d’aturar el mètode de lluita actual contra la bactèria, que passar per eliminar exemplars d’arbre en un perímetre al voltant d’un exemplar contaminat. Pretenen així modificar el mètode i redirigir-lo cap a la contenció, tenint en compte que ni tan sols les ajudes dotades per Generalitat són suficients per a garantir la seua subsistència.

+ info
El Nadal Alcoià atrau un 24% més de visitants i baralla opcions per a donar cabuda a més turistes
12 - 01 - 2018

El Nadal Alcoià ha rebut enguany més visites que mai abans, registrant augments respecte a l’edició anterior del 24%. L’ampliació de l’oferta durant tot el mes de desembre és un dels detonants d’aquestes dades, però des de l’Ajuntament treballen ja per a que la massificació de visitants no supose un entrebanc per als principals actes nadalencs de la ciutat.

+ info
La Policia Autonòmica recupera una campana de segle XVI robada a l’ermita de Barxell d’Alcoi
12 - 01 - 2018

Al 2005, l’ermita de Barxell patia el robatori de la seua campana, de 30 quilos de pes i datada en el primer terç del segle XVI. Hui, més de 12 anys després, Alcoi la recupera després de la investigació duta a terme per la Policia Autonòmica, que ha acabat localitzant-la en França. L’Ajuntament vol ara restaurar-la i tornar-la al seu lloc original.

+ info
Joguet i tèxtil viatgen a Hong Kong i Frankfurt per a consolidar les exportacions de la muntanya
11 - 01 - 2018

Dos dels principals sectors productius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, el tèxtil i el jogueter, es troben aquesta setmana en sendes fires sectorials a Frankfurt i Hong Kong respectivament. Es tracta de dos dels principals esdeveniments relacionats amb l’exportació, vessant a la que els dos sectors s’han acollit per a superar la crisi, i un indicador que tots dos volen augmentar.

+ info
Ibi encapçala la reducció de l’atur a la província en 2017 reduint un 11% la xifra de desocupats
10 - 01 - 2018

Diverses localitats de la muntanya alacantina lideren la reducció de l’atur durant el 2017 a la província d’Alacant. És el cas d’Ibi, que encapçala aquesta llista al haver rebaixat la xifra de desocupats durant l’any passat en un 11%. En al quarta plaça es troba Alcoi, amb una reducció del 8,29%. Només 17 dels 141 municipis alacantins han augmentat la xifra d’aturats durant 2017.

+ info
L’Ajuntament va invertir més de 3 milions l’any passat en manteniment i millora de barris a Alcoi
10 - 01 - 2018

L’Ajuntament d’Alcoi ha invertit 3.150.000 euros en el manteniment i millora de la ciutat durant el passat 2017. Tot i això, l’equip de govern ha rebut crítiques per part de l’oposició en aquest sentit, i també amb el de la neteja. Les actuacions han arribat a tots els barris de la capital de l’Alcoià, tot i que les majors inversions s’han produït en els polígons, accessos a la ciutat i infraestructures.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X