La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.


La ciutat d’Alcoi portava fins fa escasses setmanes 18 anys funcionant amb el mateix servei de neteja urbana. Ho feia de forma prorrogada fins que l’Ajuntament va convocar fa mesos un nou concurs que establiria millores en el servei, ja obsolet per a les condicions actuals de la capital de l’Alcoià, que ha crescut en aquest lapse de temps. Mentre tant, s’han produït queixes per la brutícia que s’acumula a alguns punts de la localitat i per la necessitat de renovar una de les contractes més importants per a les arques municipals de la ciutat i per al benestar dels seus ciutadans.

Els primers efectes del nou servei, tot i que és prestat per la mateixa empresa que tenia la concessió, ja estan fent-se notar al casc urbà de la ciutat, i sobre tot a les urbanitzacions perifèriques. Aquesta és una de les principals millores en un servei que, fins ara, no arribava als nuclis poblacionals que envolten la ciutat d’Alcoi, donant resposta així a una de les demandes de zones com Montesol, on ha començat a aplicar-se el servei. Paulatinament aniran incorporant-se més unitats de neteja, que funcionen amb maquinària llogada, a la resta d’urbanitzacions alcoianes.

Altra de les millores que ja es pot veure als carrers d’Alcoi és la neteja manual que els operaris de l’empresa duen a terme mitjançant l’ús de carros equipats amb diferents elements per a la neteja. A més, els operaris de neteja presten el seu servei en 3 zones més de la ciutat de les que comprenia l’anterior contracta, arribant fins a les 22. Entre elles s’inclouen carrers als que no arribava la neteja viària degut a l’antiguitat de l’anterior concessió. L’empresa adquirirà vehicles elèctrics per a dur a terme aquesta tasca de neteja manual.

Les millores en el servei de neteja continuaran aplicant-se a Alcoi de manera progressiva, tal i com està previst en el contracte.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
El seguiment de casos de violència masclista augmenta a Alcoi amb 92 casos durant 2018
13 - 06 - 2018

El sistema Viogen, encarregat de vigilar l’evolució dels indicadors de violència masclista a la ciutat d’Alcoi, ha detectat un augment de casos durant els 5 primers mesos de 2018. Cap d’ells registra gravetat, però sí orienta a l’Ajuntament a incidir més si cal en les campanyes de prevenció escolar que ha té actives als centres educatius. Un dels indicadors preocupants és que la violència masclista creix entre joves d’entre 18 i 30 anys a Alcoi.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X