El seguiment de casos de violència masclista augmenta a Alcoi amb 92 casos durant 2018

El sistema Viogen, encarregat de vigilar l’evolució dels indicadors de violència masclista a la ciutat d’Alcoi, ha detectat un augment de casos durant els 5 primers mesos de 2018. Cap d’ells registra gravetat, però sí orienta a l’Ajuntament a incidir més si cal en les campanyes de prevenció escolar que ha té actives als centres educatius. Un dels indicadors preocupants és que la violència masclista creix entre joves d’entre 18 i 30 anys a Alcoi.


La violència masclista, lamentablement, continua estant a l’ordre del dia a la societat espanyola, també a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tot i que la lluita per la igualtat, terme capital simbolitzat per la paraula feminisme, està cada dia més en l’agenda social, encara es produeixen casos que acaben bé tràgicament, o bé causant seriosos problemes físics, psicològics o vitals a qui la pateix. A la ciutat d’Alcoi està actiu el sistema Viogen, que inclou a tots els organismes implicats en el seguiment d’aquesta lacra, i que ha dut a terme un anàlisi.

La darrera reunió dels agents de Viogen, on s’inclou l’Ajuntament, Policia Local i Nacional, Subdelegació del Govern, Oficina d’Atenció a la Víctima i membres del Departament de Salut d’Alcoi, ha detectat un augment de la xifra de casos de violència masclista a la ciutat. Policia Local i Nacional sumen 92 casos atesos durant els primers 5 mesos de 2018, tot i que cap d’ells registra gravetat. A banda d’això, s’han  alçat 50 atestats relacionats amb la violència masclista, el 59% dels quals ha sigut arxivat durant enguany.

Aquesta tessitura es dona en una localitat que porta anys incidint en el sector educatiu per a evitar la proliferació de casos. Però allò que més preocupa als integrants de Viogen a Alcoi és que és en la franja d’edat de 18 a 30 anys on més casos es detecten. La majoria no estan relacionats amb pallisses o colps, sinó que ho estan més amb pressions psicològiques, control de vestimenta, mòbil o xarxes socials. És per això pel que l’Ajuntament i la Policia Local faran arribar al campanya de prevenció fins a alumnes més joves dels centres educatius alcoians, amb l’objectiu de tallar el problema des de l’arrel.

Ja en Festes de Moros i Cristians es va dur endavant una campanya per a sensibilitzar als joves amb la necessitat d’acabar amb la violència masclista.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X