L’ús del cinturó entre futurs conductors centra la campanya de seguretat vial encetada a Alcoi

La Plaça de Dins alcoiana s’ha convertit hui en punt de difusió de la seguretat vial, un concepte amb el que la ciutat d’Alcoi és pionera a Espanya. Els més joves han pogut comprovar en les seues carns com actuen els mètodes de seguretat com el cinturó en cas d’accident. Aquest tipus de campanyes arriben anualment a 3.500 escolars de la ciutat, als que es consciència de la necessitat d’utilitzar aquests sistemes de seguretat.


A les comarques de la muntanya alacantina existeixen desenes de carreteres que recorren els diferents paratges que les composen, moltes d’elles plagades de viratges sobtats i tancats capaços de provocar accidents de trànsit. Per això cobra més importància abordar la seguretat vial com a una necessitat que han de tenir en compte les diferents localitats per a conscienciar a la població al voltant de l’ús de les mesures de seguretat amb que van dotats els vehicles. El concepte bàsic és que, en cas d’accident, eixes mesures de seguretat poden salvar vides.

A la ciutat d’Alcoi, aquest fet està a l’ordre del dia des de fa anys, ja que la capital de l’Alcoià va ser pionera en la implantació de campanyes per a conscienciar als seus habitants de l’ús de mesures de seguretat com el cinturó. A dia de hui, eixes campanyes van adreçades als escolars de totes les edats de la ciutat, que reben periòdicament xerrades i activitats amb les que conèixer eixes mesures. Una d’elles ha tingut lloc hui gràcies a un simulador de bolcat de vehicle que mostra als joves els efectes d’un accident i de com actua el cinturo per a salvar vides.

Alcoi porta molts anys implantant al seu sistema educatiu activitats relacionades amb la seguretat vial, que en el curs que està a punt d’acabar han arribat a 3.500 alumnes, des d’Infantil fins Secundària. A ells es traslladen conceptes com la millora dels sistemes de seguretat passius dels vehicles, que han reduït la sinistralitat en carreteres com les de la muntanya alacantina, ja que una eixida de via sense el cinturó posat pot desembocar en nefastes conseqüències per a l’accidentat.

Alcohol, drogues i velocitat són altres dels grans enemics de la conducció que cal deixar de banda a l’hora d’agafar qualsevol vehicle.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X