El Consell donarà suport als pobles de la Mariola per a aprofitar restes forestals com a biomassa

El projecte pilot que desenvolupen conjuntament Alfafara, Agres, Banyers i Bocairent per a utilitzar restes forestals per a crear biomassa rebrà el suport del Consell per a extrapolar-lo a altres localitzacions valencianes. Aquest mètode redueix el risc d’incendis gràcies a l’eliminació de restes forestals, al temps que facilitat estalvi energètic i podria suposar la creació de llocs de treball a zones en risc de despoblament.


Des del passat mes d’abril, la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals, ha dut a terme una campanya d’informació i conscienciació en diferents localitats valencianes orientada precisament a impedir la proliferació d’incendis durant els mesos previs a l’estiu. La cloenda d’eixa campanya s’ha celebrat a Agres, una de les localitats que major massa forestal i de major valor atresora a tot l’interior del País Valencià. En l’esdeveniment s’han posat de relleu els paràmetres per a prevenir focs forestals en estiu.

Tot mitjançant una sèrie de xerrades i exposicions, en les que han participat professionals del sector agrícola, d’ens educatius encarregats d’avaluar i estudiar els riscos d’incendi, i també d’ajuntaments que duen a terme iniciatives encaminades a prevenir la proliferació d’aquests successos. La campanya ha recorregut diferents punts de la geografia valenciana, i ho ha fet de la mà dels responsables de l’àrea, que han conegut de primera mà una de les iniciatives que es desenvolupa en matèria d’aprofitament forestal a les localitats que envolten la Mariola.

Es tracta del pla que treballen de forma conjunta les localitats d’Agres, Alfafara, Banyeres i Bocairent, totes elles ubicades en el perímetre del parc natural més extens de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Una de les accions que desenvolupen per a prevenir incendis forestals en una zona de densa massa vegetal és la trituració de les restes per a crear biomassa amb la que cobrir diferents necessitats energètiques. Es tracta d’un projecte pilot per al que la Generalitat Valenciana ha oferit la seua col·laboració per a, en cas de que resulte eficaç, traslladar la iniciativa a altres punts de concentració de massa forestal per tot el País Valencià.

L’aprofitament de les restes forestals, per al que es necessita maquinària, no sols és una forma de reciclar les restes vegetals, obtenint d’elles energia amb la que fer funcionar diferents instal·lacions. També suposa un nínxol de creació d’ocupació en una zona que pateix el risc de despoblament, altre dels motius del suport que ha oferit el Consell a la iniciativa.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X