Castalla millora l’accés nord de la Ronda Foia i demana ajudes per a asfaltar camins a Diputació

Castalla millorarà l’accés a la zona nord-oest per la Ronda Foia gràcies a l’ajuda de la Diputació d’Alacant. Tant l’Ajuntament com l’ens provincial invertiran 170.000 euros en obres de millora d’accessos, les primeres de les que la capital de la Foia espera que arriben amb el Pla d’Obres i Serveis de la Diputació. Així i tot, Castalla no descarta invertir part del seu romanent de tresoreria.


La millora dels accessos a una determinada localitat suposa un dels factors a tindre en compte per part de les administracions, especialment les locals, a l’hora de millorar l’estat del trànsit i facilitar l’entrada i eixida tant dels veïns com de les mercaderies. Però la propietat de les vies a actualitzar varia entre els diferents ens administratius, pel que, molt a sovint, cal que es posen d’acord per a invertir en la infraestructura en qüestió. Cosa que ha ocorregut amb l’accés nord-oest a Castalla des de la Ronda Foia, una espècie de circumval·lació que envolta la població.

Els treballs, consistents en pavimentar de nou l’accés al carrer Biar, millorant les voreres i separant els dos carrils amb una mitjana, tindran un cost de 340.000 euros, que invertiran al 50% l’Ajuntament castellut i la Diputació d’Alacant. Fa ja mesos que deurien dur-se endavant, però la modificació del projecte l’ha retardat, aportant a més diferents millores per al mateix. Es tracta d’una via molt utilitzada pels veïns residents en la vessant nord-oest del castell, que fins ara es trobava urbanitzada parcial i temporalment a l’espera del projecte definitiu.

Els treballs a desenvolupar en els accessos a Castalla amb l’ajuda econòmica de Diputació a Castalla són els primers de molts més, espera l’Ajuntament, que presentarà diferents projectes per al Pla d’Obres i Serveis de l’ens provincial. Estarà dotat amb 30 milions d’euros que es repartiran les poblacions alacantines que presenten projectes viables seguint criteris com el poblacional. En el cas de Castalla, les principals necessitats en aquest sentit es centren en la pavimentació dels camins rurals que recorren l’extens terme municipal castellut. A banda, l’Ajuntament baralla la posada en marxa d’un pla de viabilitat que permeta invertir romanent de tresoreria en cobrir les necessitats de la població.

El Consistori castellut considera fonamental la col·laboració econòmica d’ens com la Diputació per a fer viable l’execució de treballs necessaris per a la localitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X