Les reserves hídriques es redueixen en un 40% als pantans de la muntanya abans de l’estiu

Els embassaments de l’interior alacantí registren un 40% menys de reserves abans de l’arribada de l’estiu que les que registraven fa just un any, després de les quantioses precipitacions de l’hivern 2016-2017. Tot i això, les precipitacions a aquestes altures estan en la mitjana de la zona, i s’espera que durant les properes jornades es produisquen pluges que poden augmentar les reserves.


L’any 2018 no està destacant especialment per la gran quantitat de precipitacions caigudes en hivern i primavera, èpoques de majors pluges. Però tampoc està sent un any en el que la manca de precipitacions faça pensar en un estiu complicat en quant al subministrament d’aigua per a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es refereix. Això sí, les variacions de les reserves d’aigua als embassaments de la muntanya sí han patit importants modificacions des de 2016, un dels anys més secs en dècades, 2017, un dels més plujosos, i enguany.

Precisament eixa situació de carestia de pluges durant el 2016 va deixar els pantans com el de Beniarrés en estat quasi desèrtic i amb les reserves tocant fons. No obstant, les precipitacions en forma d’aigua i neu caigudes en l’hivern 2016-2017 van reposar les reserves amb quantitats que feia molt temps que no caien a l’interior alacantí, provocant inclús que la presa de Beniarrés haguera de desaiguar. L’hivern i la primavera 2017-2018 no estan sent tan plujosos com els anteriors, pel que les reserves als embassaments de la zona han caigut en torn al 40%.

A hores d’ara, el pantà de Beniarrés es troba al voltant del 55% de la seua capacitat, amb 14,56 hectòmetres cúbics emmagatzemats, la immensa majoria d’ells destinats al reg dels camps de La Safor. Altres embassaments de l’interior, com el de Guadalest, també es troben al 55% de reserves, però la seua capacitat és inferior i només retén 7,24 Hm3. El que pitjors dades registra a l’interior alacantí és el d’Amadorio, que es troba al 37% de la seua capacitat amb 5,85 Hm3. El que preocupa en aquests dos darrers casos és que les seues reserves sí van dedicades a abastiment urbà de les localitats costaneres.

En xifres globals, els pantans de l’interior d’Alacant albergaven a aquestes altures de 2017 un total de 48,44 Hm3 pels 27,85 actuals, un 41% menys. Tot i això, la previsió de precipitacions tempestuoses d’aquestes jornades podria fer pujar les reserves a unes comarques que han rebut com a mitjana uns 250 l/m2 de pluja en el que ha transcorregut de 2018, xifres dins de la mitjana a la zona.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X