Centenars de comuniants celebren el Corpus als carrers de les comarques, inclòs el Sant Jordiet

La festivitat del Corpus Christi ha tret als carrers de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a centenars de comuniants. Una festivitat datada des del segle XV a Alcoi, on val d’estrena per al seu principal càrrec fester, el Sant Jordiet. A més, des de fa uns anys, Alcoi ha recuperat alguns dels balls que es ballaven a la ciutat per a commemorar aquesta festivitat religiosa.


El mes de maig ha estat plegat de comunions a les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Unes festivitats que formen part de la tradició religiosa de segles a la zona, i que encara hui suposen un important al·licient per als menuts i per a l’economia, amb les celebracions i convits que es duen a terme. L’època de comunions té la seua cloenda amb la celebració del Corpus Christi, festivitat comuna a totes les poblacions de la muntanya alacantina que ha tingut lloc aquest passat cap de setmana.

Centenars de comuniants, els joves que acaben de prendre la Primera Comunió, participen en aquest desfilada de caire religiós, que en el cas de la ciutat d’Alcoi té diferents components diferencials. Entre ells, el fet de que aquest acte suposa l’estrena oficial del càrrec més important de la principal festa de la ciutat: els Moros i Cristians i el seu Sant Jordiet. Àlvaro Santacreu ha desfilat per primera vegada des que resultara elegit el passat dijous amb la bandera de la creu de Sant Jordi encapçalant la processó i acompanyat per la resta de comuniants d’enguany.

La festivitat en Alcoi està datada des de l’any 1410, i en els darrers anys, les colles de danses de la ciutat han recuperat alguns dels balls típics d’aquella època a la capital de l’Alcoi com a altre dels elements únics d’aquesta festa a la població. També Ibi s’ha vestit de gal·la per a celebrar el Corpus de la mà dels xiquets resin comulgats. Desenes d’ells han desfilat acompanyant la sagrada forma pels carrers de la vila joguetera en una jornada on la meteorologia ha respectat l’acte després de les tempestes de dissabte.

El Corpus també arriba a la resta de poblacions que composen les comarques de la muntanya alacantina, amb una festivitat que dona el protagonisme als menuts a cadascuna d’elles.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X