Els propietaris de locals a la Zona d’Oci d’Ibi deuen 96.000 € pel seu lloguer a l’Ajuntament

Les empreses que ocupaven la Zona d’Oci instal·lada al 2010 a les afores d’Ibi deuen a l’Ajuntament uns 96.000 eiros pel lloguer dels locals. Quantitats que, segons el PSPV iberut, no han sigut cobrades, i serà complicat que ho siguen. Els socialistes reivindiquen també l’exclusió d’antics polítics del PP, investigats o condemnats, que van signar en el Llibre d’Or de la localitat.


A principis de la present dècada, la vila d’Ibi, davant les propostes veïnals i les queixes pel soroll que emetien els locals d’oci repartits per la localitat, i especialment al centre, llançava un projecte per a traure aquest tipus de locals fora del casc urbà. Es tractava així de millorar el descans dels veïns d’aquesta zona de la població, al temps que es minimitzaven les restes de fenòmens com el botelló o les miccions dels joves de festa. L’Ajuntament que comandava Maite Parra es va servir llavors de les inversions del Pla Zapatero per a executar aquest projecte.

Naixia llavors, al 2010, la que seria coneguda com a Zona d’Oci, o popularment Zona 5, a les afores de la localitat i a l’eixida d’un dels 7 polígons que existeixen en ella. Fins a 5 empreses de l’oci nocturn es concentraren en aquesta infraestructura composada per 5 locals adaptats per a albergar locals d’oci, a més de serveis com lavabos comunitaris. Les obres de construcció i habilitació van tindre un cost de 600.000 euros subvencionats per l’estat, i retornarien a l’Ajuntament en forma de pagament dels lloguers per part de cadascuna de les empreses allí instal·lades.

No obstant, segons ha desvelat el PSPV iberut, tan sols una de les 5 empreses que ocuparen els locals va complir amb el pagament del lloguer, deixant les restants un deute acumulat que no ha arribat encara a les arques de la vila joguetera. En total, els socialistes xifren el deute d’aquestes empreses de l’oci en uns 96.000 euros que ha deixat d’ingressar l’Ajuntament. D’ells, segons denúncia l’agrupació socialista de la localitat, només sen podran recuperar 30.000 en els millor dels casos, ja que la resta es troben en situació d’insolvència.

D’altra banda, el propi PSPV iberut ha llançat una proposta a l’equip de govern que integren PP i ADIi per a retirar els honors que Ibi va tributar a alguns dels càrrecs que apareixen investigats o han sigut condemnats pels tribunals per raons relacionades amb la corrupció. Entre els noms més coneguts que perdrien el reconeixement d’Ibi es troben l’ex President de la Generalitat Eduardo Zaplana o l’ex presidenta de les Corts Valencianes, Milagrosa Martínez.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X