Àlvaro Santacreu serà Sant Jordiet 2019 en unes Festes que tindran lloc del 4 al 6 de maig a Alcoi

L’Assemblea de l’Associació Sant Jordi celebrada aquest passat dijous ha perfilat dos dels principals assumptes cara als Moros i Cristians d’Alcoi 2019. Àlvaro Santacreu ha sigut elegit per sorteig com a Sant Jordiet i s’estrena amb la processó del Corpus en una assemblea que també ha elegit les dates de les Festes del proper any, que tindran lloc entre el 4 i el 6 de maig per a evitar la Setmana Santa.


Un mes i pocs dies després de que Alcoi clausurara una nova edició de les Festes de Moros i Cristians més conegudes del món, l’engranatge de la festa gran de la ciutat dels ponts es torna a posar en marxa. Tot prop d’una festivitat, la del Corpus, amb la que guarda una estreta relació el principal del càrrecs que apareix als dies gran d’Alcoi. És el Sant Jordiet, un càrrec que és elegit per sorteig entre totes les candidatures que es presenten, 9 en el cas del 2019. La Festa alcoiana coneix ja al substitut de Juanjo Valls, encarregat de donar vida al patró de la ciutat enguany.

El seu nom és Àlvaro Santacreu, fester de naixement per la Filà Verds i que prolonga un any màgic per a aquest ens fester, que enguany ha representat també la capitania del bàndol moro. El seu propi antecessor ha sigut l’encarregat d’extraure la bola amb el nom del nou Sant Jordiet, que no ha estat present a l’assemblea de l’ASJ, tot i que sí ho han estat familiars seus i altres dels aspirants al càrrec. Aquest mateix divendres, Àlvaro s’ha estrenat reben l’estima dels seus companys del col·legi Salesians Joan XXIII, i s’estrenarà el diumenge en la processó del Corpus.

Àlvaro Santacreu té a dia de hui 7 anys, però en octubre en complirà 8, edat amb la que representarà al patró de la seua ciutat en els seus dies grans. Uns dies que en 2019 modificaran de nou la data en que es celebren, una decisió que també ha pres l’Assemblea de l’Associació Sant Jordi en la que s’ha conegut el nom del nou Sant Jordiet, que ha sigut elegit en la segon ocasió en que es presentava per al càrrec. En 2019, els Moros i Cristians més famosos del món es celebraran entre el 4 i el 6 de maig per a esquivar la proximitat de les dates de la Setmana Santa.

L’Assemblea de l’ASJ també ha proclamat a les filaes que encapçalaran als dos bàndols en les properes Festes. Tomasines i Magenta ostentaran les capitanies, mentre Muntanyesos i Cordón faran allò propi amb als alferes.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X