El tabaquisme es redueix a les comarques des de 2010 tot i ser zona d’elevat consum a la regió

La Conselleria de Salut Pública ha llançat l’informe que avalua el tabaquisme a tota la regió coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac. Un document que estableix una davallada en el consum de prop del 5% entre 2010 i 2016, especialment entre els joves, però que manté al departament alcoià com a un dels de major consum de tota l’autonomia.


Durant molts anys, el gest de fumar ha sigut considerat com a senyal de socialització d’aquells que el practiquen. En el passat, cap estudi revelava els efectes nocius que les milers de substàncies que composen el tabac industrial poden tindre en el cos humà, encara que una persona no siga fumadora directa, sinó passiva. Però a dia de hui existeixen milers d’estudis i estadístiques que parlen dels problemes de salut que el consum de tabac pot provocar en l’organisme humà, pel que la tendència és a penalitzar el consum de cigarrets.

Es tracta d’una pràctica habitual per part del sistema de salut, del que té les competències el govern valencià. Periòdicament es llancen campanyes per a conscienciar de la milloria que qualsevol persona pot experimentar al deixar el tabac, i més encara en un 31 de maig, quan es celebra el Dia Mundial Sense Tabac. La Conselleria de Salut ha llançat un informe que avalua l’evolució del consum de tabac en el període 2010-2016, en que s’han registrat bons resultats en quant al descens del tabaquisme a tota la regió, i també a les comarques de la muntanya alacantina.

L’informe, el que han participat diferents departaments de salut repartits per tot el territori valencià i que es basa en entrevistes i enquestes, revela un descens en la quantitat de fumadors, tant habituals com esporàdics. Aquests indicadors es situen en el 19,9 i el 2,6% respectivament en 2016, amb davallades del 5 i el 1,7% respecte al 2010, dades que mostren una tendència a la reducció del tabaquisme. L’estudi també revela un major consum de tabac entre les dones d’entre 15 i 24 anys, i un consum elevat dels homes amb relativament bona posició en quant a classe social. L’informe ubica al departament de salut d’Alcoi com a un dels que majors índex de consum de tabac registra a tota la Comunitat, amb més d’1/4 part de la població fumadora.

L’administració de salut valenciana atribueix a les campanyes de prevenció i conscienciació, especialment les adreçades als més joves, el descens del tabaquisme entre 2010 i 2016.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X