Carreteres permet la construcció d’un rotonda en l’accés sud a Alcoi amb una inversió de 750.000 €

Alcoi ha rebut llum verda per a desenvolupar un dels projectes que aspira a millorar la circulació del trànsit, especialment en l’accés sud a la ciutat. Ho farà, previsiblement abans de que acabe l’any, amb una inversió de 750.000 euros provinents de les arques municipals. L’objectiu ara és desbloquejar també l’accés nord, a Cotes Baixes, per a regular millor en trànsit a la capital de l’Alcoià.


Els accessos a la ciutat d’Alcoi per carretera han millorat molt des de la posada en marxa de l’Autovia Central en 2011, però la complicada orografia de la ciutat dels ponts dificulta en molts ocasions el trànsit rodat. A més, el tancament del pont Fernando Reig, que durant vora dos anys ha llastrat el trànsit a Alcoi, ha provocat que s’hagen de prendre mesures d’emergència per a regular la circulació. Entre elles, el doble sentit del carrer Alacant o la instal·lació d’una rotonda provisional a la Beniata, que ha donat bons resultats per a donar fluïdesa el trànsit.

Aquest fet ha provocat que l’Ajuntament d’Alcoi haja decidit millorar les entrades a la localitat, tant des d’Alacant com des de València, amb dos d’aquestes infraestructures. Una d’elles, la de la Beniata, ja ha sigut aprovada per la Demarcació de Carreteres, obrint el termini d’exposició pública d’un projecte que s’escometrà amb fons municipals per valor d’uns 750.000 euros. A partir d’ara s’enceta el termini d’exposició pública, xifrat en 20 dies, després del qual, i si no hi ha al·legacions, podrien començar les obres abans d’acabar l’any.

La construcció de la rotonda aspira a millorar el trànsit en la principal de les entrades a Alcoi des d’Alacant en primer terme, sense deixar de costat l’entrada nord. Totes dos donen accés a zones industrials o a indrets molt visitats de la ciutat, com el parc natural de la Font Roja. Si la rotonda de la Beniata podria començar a construir-se abans de que acabe l’any, la redacció de la de Cotes Baixes ja ha eixit a licitació i s’espera adjudicar-la en les properes setmanes. Aquest segon projecte també s’escometria amb fons de l’Ajuntament gràcies a la situació econòmica equilibrada dels comptes públics i després de la negativa de Foment a assolir els treballs.

Mentre tant, continuen les obres a la primera fase del Carrer Entença, altre dels projectes enquistats a la capital de l’Alcoià des de fa dècades.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X