El Circuit Cultural Valencià revela a la Mostra de Teatre d’Alcoi que ha duplicat espectadors

L’assistència de públic als espectacles teatrals organitzats en el marc del Circuit Cultural Valencià s’ha vist duplicada en 2017 respecte al 2016. Són dades revelades per l’Institut Valencià de Cultura dins de les activitats professionals que engloba la Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi, que aglutina l’atenció del món de les arts escèniques valencianes fins el proper dissabte.


Els darrers anys, amb una situació complicada per a les famílies i bona part de la societat en la vessant econòmica, el consum s’ha ressentit en tot allò que no siguen despeses estrictament necessàries. Un fet que ha perjudicat al món de la cultura, que tot i ser un baluard del pensament crític, ha vist reduït el seu consum a nivells molt allunyats dels d’un país desenvolupat. A més, des de l’Executiu s'han pres mesures que remaven en contra de l’assistència a espectacles culturals, com la pujada de l’IVA que grava les entrades a aquest tipus d’esdeveniments.

Al territori valencià existeix un ens que s’encarrega d’articular bona part de la programació cultural a les diferents poblacions que composen la regió. És el Circuit Cultural Valencià, depenent de l’Institut Valencià de Cultura, que ha fet públiques les dades d’assistència als espectacles que programen els seus components durant el 2017. La xifra d’espectadors que han assistit a aquests espectacles s’ha vist augmentada dels més de 341.000 de 2016 als vora 640.000 del passat 2017, dades que van acompanyades d’un augment del nombre de funcions, que s’ha duplicat en 2017.

El Circuit Cultural Valencià també ha vist incrementada la quantitat dels seus components dels 32 ajuntaments que l’integraven en 2015 als 76 de l’actualitat, als que cal sumar 2 universitats. Dades que han crescut paral·lelament al seu pressupost, que s’ha vist incrementat dels 475.000 euros a 1,3 milions. I tot s’ha conegut en el marc de la Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi, que enguany ha fet una forta aposta per les representacions a l’aire lliure i que travessa hui el seu equador amb 6 representacions pels diferents espais escènics alcoians.

Les representacions de la mostra teatral alcoiana tindran lloc fins el proper dissabte dins d’un dels principals certàmens d’aquest tipus a tota la regió.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X