Ibi avalua reduir taxes a empreses i emprenedors per a incentivar l’arribada de més mercantils

La milloria econòmica aconseguida durant els darrers anys a Ibi ha possibilitat una sèrie de reduccions en taxes municipals durant els darrers exercicis. Ara, un any abans d’eleccions, l’Ajuntament baralla una nova rebaixa en l’Impost d’Activitats Econòmiques que porte més empreses a Ibi.


Durant els darrers anys i a pesar de la llarga i dura crisi econòmica que han patit les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha hagut poblacions de la zona que han aplanat el terreny per a créixer una vegada recuperada certa dosi d’estabilitat. Entre elles es troba Ibi, una població que durant els darrers anys s’ha convertit en la tercera major superfície industrial de la província d’Alacant a base de crear polígons i de diversificar el seu teixit productiu. Tant que ha desplaçat l’atenció industrial d’altres localitats de l’entorn cap a la vila joguetera.

Vora 600 empreses operen a dia de hui en els 7 polígons industrials de la població, però l’Ajuntament encara vol atraure a més empresaris i emprenedors, hagut compte de que treballa en la creació d’un milió de m2 de nou sòl industrial. Una atracció que podria veure’s incrementada si l’equip de govern rebaixa les taxes municipals que les empreses han de pagar al Consistori per la seua instal·lació. Eixa és la intenció que ha traslladat l’administració iberuda a aproximadament un any de les properes eleccions municipals del 2019.

Una menor càrrega impositiva, defenen des de l’Ajuntament d’Ibi, reduiria la suma que les empreses necessiten per a començar la seua tasca productiva a la localitat. A això cal afegir la reducció de la burocràcia a nivell municipal que ha executat el Consistori en col·laboració amb la patronal de la sub comarca de La Foia de Castalla: Ibiae. Els impostos per als vehicles de transmissió mecànica, el de Béns Immobles o les plusvàlues també han patit rebaixes des del 2013 a la vila joguetera, en un intent per fer-la més atractiva per als empresaris.

L’objectiu no és altre que fomentar la creació d’ocupació i riquesa a una localitat que ja té un menor índex d’atur que la resta de la poblacions del seu entorn. Des del Consitori defenen que aquesta rebaixa impositiva per a les empreses que vullguen instal·lar-se a Ibi és possible gràcies a la reducció de despeses que l’equip de govern ha aconseguit durant les darreres 2 legislatures, entre altres amb el retorn de deute als bancs, i que ha permès les reduccions en diverses taxes municipals. Amb elles, consideren, es retorna als iberuts part de l’esforç fet durant els pitjors anys de la crisi econòmica a la localitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X