L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.


L’any passat, la ciutat d’Alcoi donava resposta a un dels temes que portaven anys enquistats sense solució, facilitant a més la tasca de desenes de funcionaris de l’administració de justícia. Després d’anys de reformes, l’Ajuntament cedia l’ús de l’edifici municipal de la Plaça Mare de Déu a la Conselleria de Justícia per a que instal·lara allí els nous jutjats que donarien servei al partit judicial alcoià. Quedava pendent encara veure de quina manera recuperarien les arques alcoianes els 3,5 milions invertits en adquirir la propietat del nou Palau de Justícia.

Aquesta recuperació s’ha fet en espècie i no amb diners, mitjançant una permuta que atorga al Consistori alcoià la propietat de 3 edificis ubicats en la zona nord de la ciutat dels ponts. No obstant, l’antic edifici dels jutjats, ubicat a la Plaça Al-Azrac, continua sense ús una vegada traslladats els jutjats a la nova ubicació i després de 4 dècades de cessió al Ministeri de Justícia. La intenció municipal és recuperar la seua titularitat per a oferir-li nous usos, més encara tenint en compte que la Plaça Al-Azrac, previsiblement, patirà reformes dins de l’estratègia DUSI.

A hores d’ara, la propietat de l’edifici dels jutjats d’Al-Azrac es troba en un estat indeterminat, però el fet de que no entrara en la permuta per a recuperar la inversió en el nou Palau de Justícia fa pensar a l’Ajuntament en que el Consell no vol desprendre’s d’ell. Un fet que, tenint en compte la intenció alcoiana de recuperar la seua propietat, podria conduir el cas fins als jutjats. Tot i això, la solució no està clara en cap dels sentits, ja que existeix jurisprudència que apunta cap a les dos solucions. El que està clar és que Alcoi no està disposada a oferir cap contraprestació per recuperar l’antic Palau de Justícia.

Des de l’Ajuntament han defensat de nou la permuta, criticada per algunes forces de l’oposició, i que ha estat basada en el treball dels tècnics, tant municipals com de Generalitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Alcoi no renova la contracta de la zona blava i en agost aparcar serà gratuït al Centre i Eixample
16 - 05 - 2018

Al mes d’agost, l’estacionament de vehicles en la via pública alcoiana serà totalment gratuït, després de que l’Ajuntament haja decidit no renovar per 2 anys la contracta de la zona blava. Ho ha fet a tenor de les sensacions dels comerciants del Centre i l’Eixample, hagut compte de que ja no consideren l’ORA com a un mètode útil per a facilitar la rotació de vehicles estacionats. El servei només aportava 20.000 euros anuals als comptes alcoians i se li busquen alternatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X