L’Avís crida als Moros i Cristians amb una frenètica jornada plegada d’actes a Ibi

L’Avís d’Ibi ha tret de nou als carrers de la vila joguetera part de la màgia dels Moros i Cristians. Tot en una jornada frenètica que concentra tots els actes de la Trilogia Festera iberuda en un sol dia. Els capitans i les abanderades han lluït per primera vegada els trages que mostraran durant els festejos, al mes de setembre, en una calorosa jornada a Ibi.


Una vegada passades les festes d’abril a diferents localitats de l’interior alacantí, com són Alcoi, Onil o Banyeres, el calendari fester s’activa a altres poblacions. Tot a una zona, la de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on els principals festejos es centren en recrear la lluita entre els moros i els cristians, que va conformar la Història de les localitats en aquesta àrea. Aquest cap de setmana tant Muro com Biar han estat immersos en els seus dies grans, però també Ibi ha celebrat una jornada rellevant en el seu calendari fester aquest dissabte.

És el Dia de l’Avís, que rep el nom de Mig Any a altres localitats. Una jornada que concentra tots els actes festers en un sol dia a la vila joguetera, i que comença divendres amb el trasllat de la imatge menuda de la patrona a l’església. Ja el dissabte els Almogàvers duen a terme el seu dispar al l’ermita de Santa Llúcia, abans de que tinga lloc la missa festera, seguida del multitudinari esmorzar de germanor de les 14 comparses. La 56 edició del Concurs de Caps, que enguany ha tingut una elevada presència femenina, ompli a migdia el centre d’Ibi.

L’Avís és la primera ocasió en que els capitans moro i cristià, càrrecs que enguany recauen en els Cids i els Tuaregs, respectivament, llueixen els seus trages. El mateix ocorre amb les 11 abanderades de les 14 comparses que participen de la festa iberuda. La vesprada està reservada per a la desfilada, en la que ja participen tots els càrrecs davant un nombrós públic i en una jornada calorosa. La crida a la Festa d’Ibi, que tindrà lloc en setembre, continua fins a altes hores del matí en una jornada cada vegada més volguda pels festers iberuts.

A males penes 5 mesos resten per a que Ibi torne a gaudir dels seus Moros i Cristians, temps que tenen els càrrecs per a perfilar l’espectacle que oferiran durant els festejos.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X