Empresaris i orientadors insten als joves a que cursen FP industrial per a abastir la mà d’obra

La manca de mà d’obra especialitzada en producció industrial és un dels principals problemes de les empreses de l’interior alacantí. Un motiu pel que aquest passat divendres s’ha celebrat a AIJU una jornada per a que els orientadors educatius siguen conscients de que cal traslladar als alumnes la necessitat de que es formen en aquesta vessant, amb treball garantit.


El teixit empresarial de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla és eminentment industrial, i durant els darrers anys de crisi econòmica ha dut a terme un intens procés de reconversió. En l’horitzó dels canvis està l’especialització com a forma d’evitar les pitjors conseqüències de la caiguda del consum, un fet que requereix d’una major qualificació per part dels treballadors. Tot i que a les comarques existeixen centre formatius especialitzats en disciplines necessàries per a les empreses de la zona, el problema és que no hi han suficients alumnes per a abastir la demanda.

És per això pel que l’Institut Tecnològics del Producte d’Oci i el Plàstic, AIJU, ha dut a terme aquest divendres una jornada centrada en traslladar als orientadors acadèmics la problemàtica que té el teixit productiu de l’interior alacantí. La rama de plàstics i injectats, que dona treball a milers de persones especialment a la Foia de Castalla, únicament compta amb 15 alumnes per a continuar la seua formació, a pesar de que es tracta d’una ocupació que ronda el 100% d’inserció dels estudiants en el mercat laboral. Els empresaris necessiten d’aquest tipus de mà d’obra urgentment.

La manca de mà d’obra especialitzada en disciplines de producció industrial, moltes de les quals es cursen mitjançant els diferents graus d’FP, fa que moltes empreses inclús hagen de barallar-se per contractar personal especialitzat. Per això, el crit de l’empresariat de la Foia és als més joves, dins d’una jornada que ha desmuntat mites, com que els millors expedients no tenen cabuda en aquest tipus de formació. La manca d’alumnes en FP relacionada amb aquestes disciplines és tal que des de la Generalitat s’han arribat a pensar el tancament dels cicles a la muntanya alacantina. Només la insistència dels industrials de la zona per a formar noves generacions d’especialistes en producció industrial els manté vius a l’espera de que els orientadors aconseguisquen més alumnes interessats en aquestes vessants formatives per als centres d’aquesta sub comarca.

Els testimonis d’empresaris i professors presents a la jornada han fet palès la necessitat de cobrir aquesta demanda quant abans.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X