Les tropes mores i cristianes omplin Biar d’espectacle amb l’Entrada i a pesar de la pluja

Biar ha celebrat una espectacular Entrada dins de les seues Festes de Moros i Cristians, tot i l’amenaça de pluja. Les 7 comparses han desfilat pels carrers del centre de la localitat en una nova mostra de la cultura i les tradicions de la zona llevantina. Centenars de persones, tant biaruts com visitants, han viscut l’esdeveniment als carrers de la població.


La localitat de Biar, pertanyent a l’Alt Vinalopó però amb un lligam cultural ineludible amb l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, celebra durant aquestes jornades les seues Festes de Moros i Cristians. Ho ha fet mirant al cel, després d’una setmana meteorològicament complicada per les tempestes ocasionals que han deixat importants ruixats a la zona. Durant tot el dijous, dia gran dels festejos amb l’Entrada, centenars de festers i milers de visitants han vist com ni el vent ni les escasses precipitacions registrades ha sigut capaces d’aturar les ganes de festa.

Pel matí, el res de l’Àngelus i la interpretació de peces per part de les bandes de música de les 7 comparses ha deixat pas a una vesprada que tot i el gris del cel, ha respectat la celebració de l’Entrada. La desfilada l’ha obert la Unió Musical de Biar, que ha deixat pas a la capitania de la comparsa Blanquets, amb al·legories a la creu que identifica al bàndol cristià. Tot en un esdeveniment que ha congregat a milers de biaruts i visitants als carrers cèntrics de la població, per on discorre el trajecte de l’Entrada dels Moros i Cristians de la localitat.

Blavets, Maseros i Estudiants han seguit als Blanquets per a tancar la desfilada de les tropes cristianes, a les que ha seguit el bàndol de la mitja lluna. Moros Vells, Tariks i Moros Nous han completat una sumptuosa desfilada reflectint un oasi, habitual a les terres natals de les tropes mores. Tot en un dia en que Biar es converteix en pol d’atracció de centenars de persones arribades de tots els racons de la província d’Alacant per a gaudir d’una nova mostra de la cultura i les tradicions de la zona.

Les jornades de divendres i dissabte estan dedicades a les ambaixades i batalles d’arcabusseria, mentre que el diumenge el protagonisme és per a la patrona, la Mare de Déu de Gràcia.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X