Els sindicats convoquen protestes front a les patronals el 22 de maig per a exigir l’augment dels salaris

El sindicat CC.OO. ha convocat protestes a nivell nacional per a reivindicar una pujada dels salaris el proper 22 de maig. Ho ha anunciat el seu Secretari General, Unai Sordo, a la ciutat d’Alcoi, on ha mantingut un encontre amb representants de les comarques. Les patronals seran el principal objectiu de les mesures de protesta del sindicat.


Fa ja vora 4 anys que des de les altes esferes de la política i l’economia espanyoles es ve parlant de recuperació econòmica i creixement, després d’una dècada en la que el país ha patit la pitjor crisi de la seua història recent. No obstant, diferents informes econòmics i els anàlisis de les centrals sindicals ubiquen eixa milloria econòmica només en termes macro; o el que és el mateix: els treballadors no sols no veuen millorada la seua situació monetària, sinó que les mesures preses des del govern central han minvat la seua capacitat adquisitiva.

És la principal de les conclusions a les que arriba el sindicat CC.OO. que aquest dijous ha presentat la campanya de protestes que prepara a tot el territori nacional per a revertir aquesta situació. Ho ha fet el seu Secretari General, Unai Sordo, que ha ubicat el 22 de maig com la primera cita important en aquest sentit: una protesta que es durà a terme davant de les seus de les patronals en tot el país. L’objectiu és fer entendre als empresaris que han d’abandonar la seua posició de confort, facilitada pel govern, per a millorar l’economia a base d’una pujada dels salaris.

La consecució de la igualtat laboral entre gèneres és altre dels objectius de la nova temporada de protestes que preparen les centrals sindicals, a pesar de que són conscients de que hi haurà que dirigir-les davant la impossibilitat de diferents col·lectius vulnerables per a exercir el seu dret a la vaga. Les protestes també van orientades a reivindicar unes pensions dignes, factor íntimament lligat als salaris, un augment dels quals faria pujar la recaptació per a les pensions. Sota el prisma sindical, les patronals no poden negar-se a pujar els salaris als seus operaris, menys encara quan el govern els ha perdonat, afirmen, 5.000 milions d’euros en impostos derivats dels guanys de les empreses.

A banda de la convocatòria de protestes, que s’allargaran previsiblement durant l’estiu, CC.OO. ha congregat a vora un centenar dels seus delegats a l’interior alacantí, amb els que els mandataris nacional i regional han mantingut un encontre a Alcoi.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X