Un centenar d’estudiants de la UA aprenen exemples d’èxit amb gerents d’empreses iberudes

Un centenar d’estudiants de la UA han estat al llarg d’aquest dijous visitant 10 empreses a Ibi. En elles han conegut de primera mà com es gestionen, dins d’una iniciativa que els ofereix una formació que no aporta la universitat. Per a les empreses també és una activitat interessant, ja que busquen talent que ajude a millorar els seus processos productius. Els intercanvis continuaran en el futur.


Una de les principals manques amb que es troben els estudiants universitaris una vegada acabada la seua formació teòrica és que molts d’ells a males penes coneixen com funciona el mercat laboral en la seua especialitat. Un entrebanc al que se li tracta de donar solució, tant des dels propis ens formatius com des d’altres administratius i empresarials. Ocorre a la Foia de Castalla, i concretament a Ibi, una localitat que necessita nodrir-se de talent per a cobrir les seues necessitats productives, pel que fomenta intercanvis d’experiències entre estudiants i empresaris.

És la segona vegada que empreses iberudes participen d’aquesta iniciativa, que porta a un centenar d’alumnes de graus relacionats amb la producció i gestió empresarial a veure de primera mà com funcionen casos d’èxit a la vila joguetera. Visiten per grups fins a 10 empreses de la localitat, on aprenen de la mà dels seus gestors alguns dels paràmetres que les han convertit en mercantils exitoses. L’objectiu és que coneguin com poden fer funcionar empreses que reforcen el teixit empresarial alacantí i creen riquesa gràcies als exemples que reben.

La d’aquest dijous és la segon edició en que els estudiants de la institució educativa alacantina visiten empreses iberudes, dins d’una iniciativa que provoca beneficis mutus. D’una banda, els estudiants assoleixen conceptes vàlids per a la seua etapa laboral; mentre que les empreses de la localitat, àvides de talent, poden fixar-se en els estudiants que els interessen per a oferir-los un futur laboral. Aquest intercanvi d’experiències i coneixement continuarà en el futur, degut a que tant la UA com l’Ajuntament d’Ibi li atorguen un elevat valor.

Els estudiants, alguns ja graduats, compten amb transport gratuït des del campus alacantí per a assistir a aquesta activitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X