Els treballs al pont de Penella pateixen retards i provoquen queixes veïnals a Cocentaina

Les obres per a construir un pont al Camí de Penella, a Cocentaina, es troben aturades des de fa poc menys de dos setmanes, un fet que obliga als veïns, molts d’ells jubilats, a donar un llarg rodeig per a accedir a Alcoi i Cocentaina. El retard es deu a la modificació del projecte degut a la presència de la canonada d’aigua potable per a Penella, tot i que, afirma l’Ajuntament, es reprendran de forma imminent. Un fet que no ha impedit les queixes veïnals per a uns treballs que, en acabar, inclouran la reparació del propi camí.


La partida de Penella, que forma part del terme municipal de Cocentaina, té dos eixides per a comunicar-se tant amb la capital del Comtat com amb la resta de poblacions del seu entorn. D’una banda, està la carretera de Benilloba, l’itinerari amb vies de més cabuda; i d’altra, el camí de Penella, que travessa el Serpis per a accedir a Cocentaina des de la rotonda de Benilloba. L’ús continu dels més de 50 veïns de la pedania, alguns d’ells amb tractors, ha acabat desgastant tant el camí de Penella com el pont que permetia travessar el Serpis per a retallar camí cap a Cocentaina.

Des febrer, l’Ajuntament està desenvolupant treballs per a construir un nou pont, un fet que ha deixat als veïns, molts d’ells jubilats, amb l’única alternativa de la carretera de Benilloba. Es tracta d’un itinerari que els obliga a donar un rodeig de varis quilometres, causant-los un perjuí econòmic. Els treballs, segons el Consistori, haurien d’estar acabats a final d’abril, però la troballa de la tuberia de subministrament d’aigua per a la pedania ha obligat a modificar el projecte inicial, fet que ha retardat les obres i ha causat el consegüent malestar per part dels veïns.

La previsió original de les obres era de 4 mesos, un termini que l’Ajuntament afirma que es complirà, tot i que el retard en els treballs, afegit al mal estat del camí de Penella, ha destapat la indignació dels veïns d’aquesta zona rural contestana. No serà fins que acaben els treballs del pont sobre el Serpis a aquesta via rural quan Diputació execute les obres de consolidació del camí, perillosament enfonsat en alguns trams cap als barrancs que desemboquen en el riu. Mentre, els veïns lamenten la desinformació que pateixen per part del Consistori, extrem que desmenteixen des de l’administració contestana.

Segons la Regidoria d’Obres, la represa de les obres del pont sobre el Serpis al camí de Penella és imminent.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X