Ibi aprova en plenari modificar el PGOU per a augmentar l’edificabilitat i crear zones verdes

El darrer plenari celebrat a Ibi ha donat llum verda a la modificació del PGOU, que està vigent a la població des de l’any 2000, per tal d’augmentar l’edificabilitat i crear zones verdes en fins a 21 localitzacions iberudes. Tot en un plenari que ha estat marcat per la presència d’integrants de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència, que han rebut el suport del mateix.


El PGOU, el principal document que regeix el desenvolupament urbà de qualsevol localitat, porta vigent a la vila d’Ibi vora dos dècades, des de l’any 2000. No està estipulada la caducitat d’aquest tipus de document, que en el cas d’algunes localitats està vigent durant més de dos dècades, a pesar de que els paràmetres urbanístics que baralla un document com el PGOU solen ser més volàtils en el temps. És per això pel que, en ocasions, es requereixen modificacions per a actualitzar el desenvolupament urbà de qualsevol població, com ha ocorregut a Ibi.

Ha sigut en un llarg plenari de vora 4 hores de duració, on els vots a favor de l’equip de govern que composen PP i ADIi, a més del suport del PSPV, han permès modificar el document. L’objectiu és retornar als propietaris la capacitat de decidir sobre uns terrenys que, fins ara, estaven a l’abast de l’Ajuntament per a construir equipaments urbans que, 18 anys després, no s’han desenvolupat. La modificació permetrà, a més, la creació de zones verdes, una de les quals blindarà urbanísticament la zona de Santa Llúcia, a més d’augmentar l’edificabilitat en zones no regulades.

Es tracta d’una modificació que afecta a 21 localitzacions repartides per tot el casc urbà iberut, i a la que s’afegeix altra relativa a la zona industrial de l’Alfaç III. En aquest cas, afecta al canvi d’ús del sòl, de terciari a industrial, en una zona en la que el Consistori barallava la construcció d’una guarderia per als menuts dels treballadors dels seus polígons. Un projecte que, teòricament, acabarà desenvolupant-se en la nova zona industrial Alfaç V, en la que ja treballa l’administració local iberuda.

El plenari de la vila joguetera ha estat marcat també per la presència d’integrants de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència, que han rebut suport per a recuperar les cotitzacions a la Seguretat Social per als cuidadors de persones dependents.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X