La Universitat d’Alacant estrena nova aula a Muro i programa vora 400 activitats a l’any

Muro és la darrera localitat de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que es beneficiarà del fet de tindre una seu universitària, en aquest cas adscrita a la Universitat d’Alacant. Vora 400 activitats centrades en la cultura, l’educació i la societat ompliran la seua programació cada any al Centre Cultural Polivalent de la població del Comtat.


D’uns anys a aquesta part, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han vist com la formació i el coneixement s’han convertit en un dels pilars del dia a dia a les diferents poblacions que les composen. La ciutat d’Alcoi ja gaudia d’un campus dedicat a formar joves en disciplines que requereix el teixit empresarial de les comarques, i recentment ja compta amb el segon, en aquest cas adscrit a la UA. Es tracta precisament d’una de les institucions universitàries que més està apostant per oferir coneixement a l’interior de la província d’Alacant.

La presència de la universitat alacantina a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’amplia ara, a més de a la ciutat dels ponts i a Cocentaina, també a Muro, on acaba de ser inaugurada una nova seu universitària. Estarà ubicada al Centre Cultural Polivalent, i estarà habilitada per a acollir exposicions com la que ha valgut com a inauguració, centrada en la dona. El fet de tindre una nova infraestructura universitària a les comarques completa l’aposta de les principals universitats de l’entorn, a més de, en aquest cas, dinamitzar el coneixement a la població de Muro.

La posada en marxa de l’aula universitària de la UA a Muro possibilitarà un considerable augment de la programació cultural, social i formativa a la localitat de Comtat. De fet, els responsables de la institució alacantina a Muro esperen programar prop de 400 activitats anuals a la nova seu, és a dir, més d’una per dia. Primeres espases del món de la cultura i l’educació passaran per la seu universitària murera a partir d’ara per a enriquir aquestes vessants, ja de per sí riques a les comarques interiors de la província d’Alacant.

L’apertura de la nova seu de la UA a Muro respon a la intenció de l’ens universitari alacantí d’augmentar la seua incidència a la muntanya alacantina.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X