Alcoleja es suma a una MAC que aposta per aglutinar a totes les poblacions de la muntanya

Alcoleja és la darrera de les poblacions interiors de la muntanya alacantina que s’ha sumat al projecte de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat. Es tracta del membre número 13 d’un ens que aspira a incloure a totes les localitats de la zona amb l’objectiu d’oferir més i millors serveis. El darrer en ser activat serà l’alberg mancomunat d’animals, que es posarà en servei en estiu a Muro.


La vertebració del territori suposa una de les línies d’acció que les comarques centrals de la regió valenciana s’han marcat com a objectiu, en ares d’aconseguir millores que faciliten el seu creixement econòmic. Es tracta d’una zona que comparteix molts elements comuns que identifiquen a les comarques del nord d’Alacant i sud de València, on l’associacionisme entre poblacions està molt present. S’articula mitjançant ens com les mancomunitats, de les quals n’existeix una a les comarques interiors de la província d’Alacant.

És la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat, un ens que afronta en la present la seua segona legislatura després de nàixer com a vertebrador de les comarques. No obstant, fins fa no massa temps només 10 poblacions la integraven, limitant tant la seua capacitat econòmica com els avantatges que pot oferir a les poblacions que la integren. Però les iniciatives posades en marxa des de l’ens supracomarcal en àrees com l’ocupació, l’economia, els serveis públics o el turisme han fet créixer el nombre de socis fins als 13, amb la darrera inclusió de la localitat d’Alcoleja.

La MAC no és, ni molt menys, un ens tancat, i de fet els seus responsables treballen en convèncer a les poblacions de la muntanya alacantina que encara no formen part d’ella per a que ho facen. De fet, eixe és el principal objectiu d’un ens que es troba en creixement, i amb la consecució del qual podria ampliar el catàleg de serveis que presta. El darrer que es posarà en marxa serà l’alberg mancomunat d’animals que es situarà a Muro, i que ja ha sigut adjudicat per poc més 78.500 euros. La següent àrea d’acció de l’ens supracomarcal serà el turisme, on es volen enllestir iniciatives que diferencien i amplien l’oferta de les comarques respecte a altres zones d’interès turístic.

La MAC aspira a que, abans de que acabe la present legislatura, altres poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es sumen al seu projecte de vertebració territorial.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X