Ibi presenta als capitans i abanderades per a les Festes de 2018 en un abarrotat Teatre Rio

El món de la Festa de Moros i Cristians ja s’ha reactivat de nou a Ibi, que aquest proper cap de setmana celebra l’Avís fester, una de les jornades grans de la vila joguetera. Però abans, aquest passat cap de setmana s’han presentat oficialment els capitans i abanderades, que ostentaran la principal representativitat dels festejos iberuts. Tot en una multitudinària gal·la al Teatre Rio de la localitat.


Una vegada passades les Festes de Moros i Cristians a localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, com Alcoi, Onil o Banyeres, arriba el moment per a altres localitats que es troben cremant etapes per a l’arribada dels seus dies grans. És el cas de Muro, que a finals de setmana celebra els seus festejos, cosa que també ocorrerà a Ibi amb el dia de l’Avís, que marca l’equador del calendari fester a la vila joguetera. Però abans de celebrar actes en que els càrrecs d’enguany ja tenen protagonisme, el Teatre Rio ha acollit una multitudinària gal·la de presentació.

L’aforament de la principal infraestructura cultural de la població s’ha quedat menuda per a acollir tant fester, representant de les diferents comparses i familiars dels càrrecs que enguany representaran a les 14 comparses que desfilen a Ibi. Les comparses Cides i Tuaregs són les encarregades d’ostentar enguany les capitanies cristiana i mora, respectivament, en les figures de Manuel Expósito i Plàcido Martínez, tal i com ja es va fer palès durant la Volta al Castell en la passada edició dels festejos iberuts.

Les altres grans protagonistes dels Moros i Cristians a Ibi són les abanderades, un càrrec que distingeix la Festa de la vila joguetera respecte a altres de les poblacions dels voltants. Fins a 11 de les 14 comparses de la població tindran enguany representació d’abanderades, el segon càrrec en importància a les Festes d’Ibi després dels capitans. Tant uns com altres han rebut l’estima del món fester iberut abans del primer dels actes en que representaran a la festa de la seua localitat, el proper dissabte amb el Dia de l’Avís. Des de primera hora, els festers recreen en una sola jornada els principals actes de les seues Festes, amb dispars, esmorzars, desfilades, concursos i processons. Tot en una jornada frenètica que suposa, a més, l’estrena de part dels dissenys que capitans i abanderades lluiran al mes de setembre, quan arriben els dies grans dels Moros i Cristians.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X