Generalitat aporta un milió a Alcoi per crear el carril bici urbà i recuperar patrimoni industrial

Alcoi rebrà del Consell, i gràcies als fons FEDER, ajudes per valor d’un milió d’euros, confirmant la tendència a un major suport per part de l’administració regional cap a la ciutat dels ponts. Amb aquesta suma, que suposa la meitat de la inversió necessària, la ciutat dels ponts construirà un carril bici que travesse i vertebre la ciutat de forma sostenible, i rehabilitarà la zona de primeres aigües al Molinar per a ubicar en ella un centre d’interpretació del patrimoni industrial.


Desenvolupar projectes que milloren l’estat d’una determinada localitat no sempre és possible per a les administracions més properes al ciutadà: els ajuntaments. Per això, la immensa majoria d’ells han d’optar a ajudes i subvencions per part d’administracions superiors a l’hora de dur endavant treballs que tenen un elevat cost econòmic per a les arques municipals. Això no significa que les ajudes financen la totalitat dels treballs, però al menys fan que els ajuntaments no hagen d’afrontar el pagament de la totalitat dels mateixos.

Així ha ocorregut amb dos dels projectes més ambiciosos en matèria de transport sostenible i recuperació del patrimoni a la ciutat d’Alcoi. En aquest cas, serà la Generalitat Valenciana, mitjançant fons comunitaris de desenvolupament, qui aporte vora un milió d’euros per a projectes proposats per l’Ajuntament d’Alcoi. La realitat en aquest sentit ha variat molt en els darrers anys, quan la capital alcoiana ha vist augmentades aquestes ajudes per part del Consell, dins de la línia marcada pel govern del Botànic a l’hora d’apostar pel municipalisme.

Les ajudes per part de la Generalitat suposen aproximadament la meitat dels fons necessaris per a desenvolupar els dos projectes presentats per l’Ajuntament alcoià. D’una banda, la construcció d’un carril bici que travessarà la ciutat comunicant diversos barris; i d’altra, la recuperació de la zona de primeres aigües al Molinar, on s’instal·larà un centre d’interpretació del patrimoni industrial. Els dos formen part de l’aposta municipal per la sostenibilitat en la mobilitat urbana i per la dinamització econòmica a través del turisme. Tots dos es troben a dia de hui en fase de redacció.

Aquestes subvencions abasteixen més de 180 projectes al llarg de tota la regió, amb una dotació total del vora 47 milions, dels quals Generalitat n’aporta 20 i la resta els fons comunitaris FEDER.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X