Ibi vol fer partícips als veïns de la seua aposta per la sostenibilitat amb un taller d’estalvi energètic

La vila d’Ibi vol traslladar als seus veïns l’aposta que des de fa anys ve desenvolupant per a millorar la sostenibilitat a la població. Es farà amb un taller al que està convidada tota la població, on es traslladaran dades que poden millorar aquest paràmetre, i també l’estalvi en els rebuts de subministraments bàsics. Aquesta actuació vol reforçar les actuacions que es duen a terme des de l’Ajuntament en ares de reduir la contaminació i també les despeses municipals en els rebuts d’aigua, llum i gas.


La sostenibilitat ja no és només una tendència de la societat del segle XXI, sinó que, amb els recents estudis referents a la contaminació que el ser humà provoca en el planeta i els efectes que això genera, s’ha convertit en una necessitat imperiosa. Reduir els índex de contaminació evitaria, o al menys raletiria el mal que les activitats humanes causen a la Terra, que comença a reaccionar als atacs i amenaça el futur de tota la Humanitat. Per això, des de diferents ens i administracions es posen en marxa plans per a crear consciència sostenible.

Un d’ells es du a terme a Ibi, on durant els darrers anys s’han desenvolupat projectes per a reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera. Projectes que, a més, faciliten un estalvi per a les despeses que ha d’afrontar l’Ajuntament amb els impostos de tots els iberuts en matèries com consum elèctric o d’aigua. Ara, a més, el Consistori vol traslladar a la població mètodes per a que cada llar puga també, d’una banda, estalviar en els seus rebuts; i d’altra, rebaixar l’índex de contaminants que el seu consum genera a l’entorn. Tasca que es durà a terme el proper 9 de maig mitjançant un taller que tractarà temes com la comprensió dels rebuts de llum, aigua o gas; pautes de comportament que contribueixen a estalviar; i també a quines ajudes poden acollir-se els veïns.

Aquest taller ve a reforçar la necessitat que la vila joguetera intueix en quant a la millora de la sostenibilitat, i que l’ha portat a rebre subvencions amb les que canviar lluminàries, instal·lar calderes amb menor consum, i optar a millorar instal·lacions municipals per a contaminar menys.

El Centre Social Polivalent albergarà el taller anomenat ‘Escola d’Energia’, que tindrà lloc durant tota la jornada.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X