El TSJCV frena Alcoinnova a La Canal degut a l’impacte mediambiental per a la Font Roja

La darrera sentència del TSJCV respecte a l’ATE Alcoinnova ha aturat aquest projecte després de 6 anys de litigis judicials, tot i que la decisió suposa un canvi radical respecte a totes les anteriors, que tenien la mateixa argumentació per part tant dels ecologistes com de l’Ajuntament d’Alcoi. Encara cap recurs a la decisió, tot i que els guanyadors del procés esperen que La Española abandone la idea d’instal·lar indústria en La Canal, una vegada comprovats els riscos que suposa per al medi ambient que envolta la capital de l’Alcoià.


Alcoinnova, el projecte de trasllat de l’empresa agroalimentària alcoiana La Española a la zona de La Canal, ha patit un nou entrebanc que podria inclús aturar-la definitivament. Tot degut a la lluita continua que dos plataformes de caire ecologista mantenen contra aquest projecte, que busca traure les empreses de la marca alcoiana fora del casc urbà, on encara hui operen. Eixe trasllat es produiria a terrenys propietat de l’empresa en la zona d’esmortiment del parc natural de la Font Roja, pel que el projecte d’ATE exigia d’un intens anàlisi dels riscos per al medi ambient.

Una nova sentència, en aquest cas del TSJCV, ha acceptat els recursos de la Colla Ecologista La Carrasca i la plataforma Salvem El Molinar. Totes dos van detectar una manca d’informes que avaluaren els riscos per a l’entorn natural de la ciutat d’Alcoi, així com per al seu principal aqüífer. Eixe és el principal motiu per a que l’ATE haja sigut aturada, ja que el tribunal detecta un elevat perill per a la zona d’esmortiment de la Font Roja, integrada en la xarxa Natura 2000. La sentència no és ferma, però els ecologistes confien en que l’empresa busque altra ubicació.

Altre dels punts en els que incideix la sentència, contundent amb la manca d’informes mediambientals del projecte, és en que l’anterior govern regional va aprovar la declaració d’impacte ambiental sense tindre un estudi d’afeccions. L’empresa encara no s’ha pronunciat, però sí, l’Ajuntament d’Alcoi, que ha lamentat els sis anys perduts en un procés que ha acabat amb una decisió radicalment oposada a totes les anteriors per part de l’alt tribunal. I tot a pesar de que els arguments, tant dels ecologistes com de l’Ajuntament, sempre han sigut els mateixos. Ara queda per veure si finalment La Española opta per ubicacions alternatives com la proposada pel Consistori a Pagos.

Els serveis jurídics de la mercantil alcoiana avaluen el dictamen del TSJCV abans de fer qualsevol moviment en quant al projecte.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X