L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.


La proximitat de les Festes de Moros i Cristians transforma la ciutat d’Alcoi durant les jornades prèvies, on els preparatius fan pujar el ritme habitual de la vida a la capital de l’Alcoià. Durant aquestes jornades es succeeixen les presentacions d’activitats relacionades amb els festejos, i també les estimacions al voltant de la participació prevista en el principals dels actes que composen la Trilogia en honor a Sant Jordi. Els boatos, ballets, bandes de música, roponaes i esquadres faran pujar enguany la participació a nivells previs a l’explosió de la crisi econòmica fa ja una dècada.

Eixa és l’estimació que baralla l’Associació Sant Jordi, encarregada d’organitzar els Moros i Cristians més coneguts arreu del món. Un fet que redundarà en el temps durant el que es celebrarà el gran acte dels festejos, que amb molta probabilitat es veurà augmentat. I també en la capacitat organitzativa de l’ASJ, que haurà de tindre més en compte els horaris amb el sistema de seguiment per satèl·lit. Des de la Regidoria de Festes s’han mostrat complaits amb aquesta estimació, que donarà més lluentor als festejos, però que, tal volta, hi haurà que controlar en el futur.

I tot mentre els actes previs continuen a la ciutat dels ponts, amb un dels que més devoció provoca entre els festers alcoians, com és la Processó dels Trasllat, que porta la imatge del patró de la ciutat, Sant Jordi, fins l’església de Santa Maria. En ella residirà per a rebre l’estima i la devoció del món de la festa alcoiana, amb la seu imatge coneguda com ‘El Xicotet’. Es tracta d’un dels darrers actes oficials abans de l’arribada dels dies grans, en el que han participat els càrrecs d’enguany i també el Sant Jordiet.

Només el Tridu en honor a Sant Jordi i les Entradetes que resten separen a Alcoi de l’arribada dels seus dies grans en honor al patró de la ciutat.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X