Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.


Al voltant de l’any 2008, l’Ajuntament d’Alcoi va procedir a expropiar una sèrie de terrenys per a oferir a la Universitat Politècnica de València la possibilitat d’ampliar el seu campus a la capital de l’Alcoià. Llavors, els tècnics municipals van xifrar el preu de la superfície a expropiar, ubicada en la vessant de La Beniata, en torn als 325.000 euros, quantitat que no satisfeia als propietaris. Però el 2013, el propi campus alcoià descartava part de la superfície adquirida per a la seua ampliació, i només va construir el nou edifici, el pavelló i l’aparcament.

El recurs dels propietaris va prosperar, condemnant a l’Ajuntament a pagar 2,6 milions per expropiacions a baix preu, un procés de pagament que ja va començar al 2016. Eixe any van ser 100.000 euros els que l’administració alcoiana va aportar als propietaris, per 255.000 més en 2017. Enguany, la xifra ha augmentat fins al mig milió d’euros, pagament que ja ha sigut autoritzat pel Consistori i que ja estava acordat gràcies al pla de pagament que les dos parts van negociar per a saldar el deute, en no haver-se urbanitzat a més la vessant de la Beniata.

Amb el nou pagament executat per l’Ajuntament alcoià quedarien encara 3 pagaments més, que ascendeixen a 600.000 en els anys 2019 i 2020, per a acabar liquidant el deute al 2021, amb un pagament de vora 566.000 euros. Ara bé, tota vegada que va ser el Campus d’Alcoi de la UPV qui va revocar l’acord per a l’ampliació, al estimar que no calia tanta superfície, el propi Ajuntament busca formes de compartir la despesa en aquest sentit.

Els pagaments suposen un entrebanc econòmic per a l’Ajuntament que es vol alleugerar amb les aportacions del campus alcoià, que va invertir 13 milions d’euros en una ampliació que distava molt del projecte inicial. Aquest document incloïa a més diferents construccions en la vessant de la Beniata cap a Carrer Alacant.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
El Pacte per l’Ocupació inserta a 147 aturats en 2017 i aposta per l’FP per a abastir la mà d’obra
16 - 04 - 2018

El Pacte per l’Ocupació signat en 2016 ha aconseguit inserir en el mercat laboral a 147 dels seus 531 usuaris. Dades positives però que han permès confirmar que molts dels aturats de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida no tenen formació per a abastir la demanda. Una línia en la que treballaran enguany als signants del pacte.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X