El Pacte per l’Ocupació inserta a 147 aturats en 2017 i aposta per l’FP per a abastir la mà d’obra

El Pacte per l’Ocupació signat en 2016 ha aconseguit inserir en el mercat laboral a 147 dels seus 531 usuaris. Dades positives però que han permès confirmar que molts dels aturats de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida no tenen formació per a abastir la demanda. Una línia en la que treballaran enguany als signants del pacte.


L’atur és, històricament, un dels principals problemes als que s’ha hagut d’enfrontar la societat espanyola al llarg de la seua història recent. Una situació casi endèmica que es veu accentuada per factors com l’economia submergida, i que a més s’ha vist perjudicada més encara per una dècada de crisi econòmica que, en el cas de la classe treballadora, encara continua vigent. A les comarques de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida es va signar al 2016 un Pacte per l’Ocupació per a millorar aquest indicador en l’economia de la zona.

Ara es coneixen els primers resultats del document, al que es van adherir els ajuntaments d’Alcoi, Ibi, Ontinyent, Castalla i Onil, a més dels sindicats UGT i CC.OO. i de les patronals de les comarques. Amb un teixit productiu molt similar en totes elles basat en la indústria, l’oficina d’assessorament que aplica els dictats del pacte per a reduir l’atur ha rebut 531 consultes en el primer semestre. D’elles, 147 han acabat positivament, inserint a altres tantes persones en el mercat laboral i reduint sensiblement la taxa d’atur a tota la zona.

L’oficina connecta a les empreses amb les persones que demanden treball, i ha detectat un greu problema a l’hora de cobrir llocs de treball especialitzats en la manca de formació de les persones que utilitzen el servei. Tant és així que enguany el Pacte inclourà un fòrum que avalue les necessitats formatives de la zona per a activar una dinamització de l’FP que capacite als aturats per a ocupar llocs de treball que requereixen de certa especialització. Per a dur endavant aquesta fulla de ruta, els membres del pacte comptaran amb una dotació de vora 180.000 euros.

La confecció d’una guia amb recursos per als emprenedors i la creació d’un banc de naus industrials són altres de les iniciatives que inclou el Pacte per l’Ocupació per a enguany.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X