Vora 1.200 efectius vetlaran per la seguretat en les Festes d’Alcoi i amb mesures antiterroristes

Més de 1.200 efectius de tots els cossos de seguretat amb presència a la ciutat d’Alcoi es mobilitzaran entre el 21 d’abril, Dia dels Músics, i el 24 d’abril, Dia de l’Alardo, per a vetlar per la seguretat dels Moros i Cristians més coneguts del món. Enguany la novetat del dispositiu estreba en la instal·lació de bol·lards antiterroristes per a impedir qualsevol acció en aquest sentit cap al centre de la ciutat.


L’arribada de les Festes de Moros i Cristians de la ciutat d’Alcoi suposa també la dels dies en que més persones visiten la capital de l’Alcoià. Els festejos estan declarats d’Interès Turístic Internacional, pel que són milers les persones en que arriben a la ciutat dels ponts durant la Trilogia festera més coneguda del món. Això suposa un increment exponencial dels riscos de seguretat que requereix de la presència d’un ampli dispositiu d’efectius capaços de controlar qualsevol imprevist que es puga produir, ja siga delictiu, accidental o de qualsevol altre tipus.

Per a definir eixe dispositiu, la Junta Local de Seguretat d’Alcoi s’ha reunit amb els principals responsables de cadascun dels cossos encarregats de vetlar pel correcte desenvolupament dels festejos aquest mateix divendres. Seran en total vora 1.200 efectius pertanyents als cossos de Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Bombers, Brigada d’Obres i Serveis, Protecció Civil, Creu Roja i professionals sanitaris. Tots ells integren el dispositiu que vetlarà pel correcte desenvolupament dels actes festers a la ciutat dels ponts.

Com sòl ser habitual, el major increment d’efectius es produirà durant el dia de l’Entrà, quan desenes d’agents de la Policia Local provinents de poblacions veïnes reforçaràn el cos de seguretat alcoià. A més, les tasques de control i vigilància aniran més enllà del Centre, on es produeixen els principals actes festers, per centrar-se també en les zones industrials i les urbanitzacions que envolten Alcoi i la resta de barris alcoians, que no registren massa activitat durant la Trilogia. Com a novetat, el dispositiu de seguretat per als Moros i Cristians d’Alcoi 2018 inclou la instal·lació de bol·lards per a impedir qualsevol acció relacionada amb actes terroristes, i que blindaran bona part del casc antic.

A més, la Guàrdia Civil realitzarà controls d’estupefaents que afegir als d’alcoholèmia per a tractar de dissuadir del consum quan es vaja a conduir.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X