Alcoi estabilitza el padró de població en 2017 després d’una dècada perdent habitants

La població d’Alcoi s’estabilitza després d’una dècada en la que la capital, com la resta de poblacions del seu voltant, ha perdut habitants any rere any. La milloria econòmica és un dels factors que ha influït en aquest fet, que és extrapolable a altres localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tot i això, les xifres difereixen entre el Registre Civil i l’Institut Nacional d’Estadística.


La crisi econòmica que ha marcat el desenvolupament de la societat durant la darrera dècada ha causat un augment de la pobresa i de la desigualtat social, reduint la classe mitja  a pràcticament res i al temps fent que els rics ho siguen encara més. Els efectes han sigut devastadors també en el mercat laboral, amb tancaments d’empreses i acomiadaments de treballadors que han deixat a les noves generacions pràcticament sense oportunitats de tindre un futur a la zona. Molts d’ells han fet les maletes i han eixit a l’estranger en busca d’una milloria vital.

Eixa és una de les principals motivacions per les que inclús les localitats més grans de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han vist reduïda la seua xifra d’habitants. Tot i això, les dades apunten a una milloria en quant a la pèrdua d’habitants a les comarques, començant per la ciutat d’Alcoi, que porta des del 2008 perdent població. Ara, segons l’Ajuntament i el Registre Civil, la pèrdua d'habitants s’ha vist estabilitzada, arribant inclús a créixer en 11 habitants la població alcoiana, fet que no ocorria des de dates anteriors a la crisi econòmica.

Segons les dades que baralla l’Ajuntament alcoià, a dia de hui la població de la ciutat ascendeix a 61.332 habitants, tot i que altres indicadors com l’Institut Nacional d’Estadística apunten a que la població alcoiana a 1 de gener de 2017 es queda en 59.106. L’ens estadístic es basa en les dades del padró municipal, i no en les del Registre Civil com fa l’Ajuntament. La diferència entre les dades que barallen els dos ens estreba en que l’INE no comptabilitza als ciutadans estrangers residents en la ciutat, que han de renovar papers cada dos anys, cosa que sí que fa el Registre Civil. I tot en un context de creixement vegetatiu negatiu, ja que Alcoi registra des de fa anys més defuncions que naixements, vora 200 concretament durant els darrers anys.

En el cas de la comarca, la milloria demogràfica també s’ha fet palès a diverses poblacions, entre les que destaquen Ibi, Cocentaina, Castalla, Muro, Alfafara, Planes, Millena o Benillup. Totes elles han vist augmentat el seu padró poblacional en 2017.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X