La campanya ‘No és no’ tractarà de prevenir abusos i comportaments sexistes en Festes d’Alcoi

La Festa d’Alcoi ha d’estar lliure d’agressions sexistes. És la intenció de l’Ajuntament, i el motiu pel que ha llançat una campanya per a prevenir-les, tot i que no es té constància de que s’hagen produït. Les nits del 21, 22 i 23 d’abril, tres punts cèntrics de la ciutat tindran punts d’informació per a prevenir comportaments masclistes durant els festejos.


La mescla d’alcohol i diversió es el caldo de cultiu perfecte per a que es produisquen les tan perseguides agressions sexistes, íntimament relacionades amb el masclisme i els rols tradicionals que al llarg de la Història ha establert el Patriarcat. Un caldo de cultiu que en a males penes una setmana es tornarà a donar en la ciutat d’Alcoi degut a la celebració de les seues Festes de Moros i Cristians. D’ací que l’Ajuntament haja llançat una campanya de conscienciació per a evitar que els factors de risc desemboquen en aquest tipus de comportaments.

Sota el nom ‘No és no’, la ciutat dels ponts enceta durant els principals dies i horaris de risc -és a dir, per la nit- aquesta iniciativa que serà visible en 3 punts distints de la ciutat caracteritzats per ser epicentres de la festa nocturna en Festes. La Glorieta, la Plaça de Dins i la zona de Correus són les ubicacions elegides per a instal·lar punts d’informació  que estaran atesos per estudiants dels graus Tècnic d’Inserció Laboral i Promoció d’Igualtat. En ells es repartiran polseres i es divulgaran missatges per a cridar a una diversió lliure d’agressions sexistes.

El departament de Benestar Social alcoià no ha detectat fins ara cap agressió d’aquest tipus durant els festejos de la ciutat, pel que aquesta campanya té un caràcter preventiu. L’objectiu és que la Festa alcoiana no siga coneguda a altres llocs per la proliferació d’aquest tipus de casos, considerats com a inadmissibles per part de l’Ajuntament d’Alcoi.

El Centre Cervantes Jove enceta la campanya per a introduir els paràmetres contra agressions sexistes el proper 18 d’abril, amb una xerrada oberta al públic.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X