El TSJCV avala l’actuació municipal d’Ibi en l’Alamí amb dos noves sentències al seu favor

L'Ajuntament d'Ibi ha rebut 2 noves sentències judicials que confirmen la seua actuació en l'Alamí, d'on va retirar en 2015 la condició d'agent urbanitzador a l'empresa adjudicatària, incautant-li a més els avals. Les sentències deixen en 316.000 € la re taxació de càrregues proposada per la mercantil, mentre confirmen que l'Ajuntament pot comptar amb els avals incautats per a finalitzar la urbanització de la zona. Sols resta la confirmació de la Generalitat per a procedir a contractar les obres.


Al maig del 2007, l'Ajuntament d'Ibi adjudicava el que seria un dels principals projectes que la població posaria en marxa a nivell urbanístic en la seua vessant residencial. Llavors, el projecte per a urbanitzar la zona de l'Alamí incloïa la construcció de mil habitatges sobre una superfície de 320.000 m2, en els que s'ubicarien també equipaments per a dotar el nou barri. 8 anys després, el mateix ajuntament aprovava la retirada de la condició d'agent urbanitzador a Generala degut als incompliments del conveni urbanístic escomesos per la mercantil; un fet que suposava també la incautació dels avals per a urbanitzar la zona.

Des d'eixe moment, 2015, les dos parts estan litigant als jutjats: la constructora per a aconseguir recuperar part d'allò invertit en els escassos treballs que va desenvolupar; i l'Ajuntament per a consolidar la seua decisió d'incautar els avals. Ara, el TSJCV, una de les darreres instàncies on pot arribar el cas, ha dictat dos noves sentències en favor del Consistori iberut. La primera es centra en la re taxació de les càrregues que demanava l'adjudicatària des de 2013, que les xifrava en uns 2,7 milions, però l'alt tribunal l'ha deixat finalment en 316.000 euros. Una suma que, en principi, no repercutirà en els veïns, ja que els treballs pendents a l'Alamí deixaran, segons les estimacions municipals, un balanç positiu al seu favor.

A banda, un segon dictamen del TSJCV es centra en la desestimació del recurs que l'adjudicatària va presentar per a recuperar els avals, amb idèntic resultat que l'anterior. La suma total ascendeix a vora 2,7 milions d'euros, que el plenari va retirar a Generala per a reparar i finalitzar els treballs inclosos en el projecte per a l'Alamí. A hores d'ara, només resta la decisió ferma de la Conselleria d'Indústria per a poder procedir a la contractació dels treballs que han de deixar aquesta zona en les condicions del projecte original, tot i que sense els habitatges previstos. De fet, el departament d'Urbanisme iberut ja té els projectes preparats.

Mentre tant, els veïns continuen a l'espera d’una solució, hagut compte de que molts d'ells encara són propietaris de terrenys a l'Alamí sobre els que desconeixen quines seran les actuacions a desenvolupar i les conseqüències que tindrà per a ells.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X