Climent garanteix l’entrada en funcionament de la nova subestació de la Foia en el mes d’agost

La subestació de Bastà, que ha de minimitzar els problemes de la sub comarca de la Foia de Castalla respecte al subministrament elèctric, entrarà en funcionament al mes d’agost. A més, Economia Sostenible ha encetat el procés administratiu que ha de permetre la construcció d’una segona subestació que acabe amb la manca de potència de la zona.


Fa més d’una dècada que els empresaris de la Foia de Castalla, així com els 4 ajuntaments que avarca aquest territori, venen reivindicant una solució per a la manca de potència elèctrica que pateixen. Una situació que impedeix l’arribada de noves empreses a la zona, al no poder abastir les seues necessitats elèctriques; però també l’augment de la producció de les empreses ja presents a les localitats. Al llarg dels darrers anys no són poques les ocasions en que Ibi, Castalla, Onil o Tibi han patit micro talls en el subministrament per aquest motiu.

La solució a aquesta carència passa per la construcció de dos noves subestacions elèctriques, la primera de les quals ja va començar a construir-se en 2017, després de la que Conselleria d’Economia Sostenible desbloquejara la situació. Aquest dimarts, el propi Conseller Rafa Climent ha visitat els treballs per a comprovar que s’estan complint els tempos per a la posada en marxa de la nova infraestructura, que alleugerarà els problemes de les poblacions de la Foia amb la potència elèctrica. Serà en agost quan la subestació de Bastà comence a funcionar.

Així hi ha comprovat el propi conseller, que ha visitat els treballs juntament amb alcaldes de la zona, representants empresarials i els responsables del projecte. Mentre s’ultimen els treballs de la subestació de Bastà, amb una potència de 132kW, Economia es troba gestionant la construcció de la segon infraestructura d’aquestes característiques a la Foia. Serà en una ubicació encara per tancar, però també al terme de Castalla i amb una potència de 205kW, i permetrà a aquesta sub comarca oferir condicions idònies per a la instal·lació de noves empreses. Economia Sostenible preveu finalitzar el procés administratiu per al segon projecte abans d’acabar l’estiu, per a adjudicar-lo amb un període d’execució d’un any.

Si finalment es compleixen els terminis, la Foia de Castalla podria comptar amb tota la potència elèctrica necessària per al seu correcte desenvolupament abans de 2020, alliberant a més potència de la subestació d’Ibi, que nodreix actualment a les poblacions d’aquesta sub comarca.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X