Els glorierets fan una nova crida i obrin la recta final cap a la Festa amb la Glòria Infantil d’Alcoi

La Glòria Infantil ha tret aquesta passat cap de setmana als carrers del centre d’Alcoi als representants més menuts de la Festa per a celebrar la proximitat dels festejos. Els 28 glorierets, incloses les dos primeres xiquetes de la Història, han cridat a la festa acompanyats per centenars d’espectadors, tal i com ha ocorregut a Muro amb la Publicà.


La Festa per excel·lència que defineix a la immensa majoria de les poblacions de l’interior alacantí, els Moros i Cristians, està a l’ordre del dia a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Cosa que es deu a que algunes de les poblacions que s’ubiquen a aquesta zona celebren aquests festejos, que coincideixen amb els seus dies grans. Milers de persones es preparen per a afrontar jornades de festa, cultura i tradició a la muntanya alacantina, especialment a localitats com Alcoi, Onil o Banyeres, que acaricien ja els festejos.

Després de que la setmana passada es duguera a terme la Glòria Major coincidint amb el Diumenge de Glòria, aquesta setmana ha sigut el torn per als representants més menuts de la festa gran d’Alcoi. Els 28 glorierets i els dos sergents, Marcos Jácome pel bàndol moro i Víctor Fernández pel cristià han encapçalat als 28 representants de cadascuna de les filaes que converteixen Alcoi en una ciutat medieval durant la Trilogia Festera i els actes que la precedeixen. Com ja va ocórrer amb la Glòria Major, la dona ha tingut 2 representants en la Infantil per primera volta en la Història.

La Glòria Infantil suposa la prèvia amb més il·lusió que es du a terme abans de que comencen els Moros i Cristians més coneguts de món a la ciutat dels ponts. Tot en una jornada assolellada que ha facilitat que centenars de persones hagen eixit als carrers cèntrics de la ciutat dels ponts per a acompanyar als festers més joves, alguns dels quals han rebut la Primera Comunió just abans de representar a la seua filà. Ja per la nit arriba el torn de les Entradetes, on les filaes alcoianes comencen a calfar motors per al màgic 22 d’abril, dia de les Entrades.

Muro és altra de les poblacions que també crema etapes per a l’arribada dels seus Moros i Cristians, i ho ha fet amb la Publicà, on el protagonisme ha sigut per l’Àngel de la Rodella, paper que enguany recau en Carla Coloma.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X