L’atur baixa 207 persones en març a la muntanya amb major contractació femenina que masculina

Març ha registrat bones dades per a l’ocupació a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on s’han creat 207 llocs de treball en relació a mes anterior. Les contractacions, al contrari del que sòl ser habitual, han beneficiat més a dones que a homes, en un mes en que indústria i serveis han tirat de l’ocupació. Alcoi i Ibi encapçalen la creació de llocs de treball durant el tercer mes de l’any.


Tradicionalment, el mes de març té connotacions positives per a l’ocupació a l’interior de la província d’Alacant. En aquest mes solen tindre lloc habitualment les vacances de Setmana Santa, que mobilitzen a milions d’espanyols cap al bon temps de la zona llevantina. Un fet que requereix de més contractacions al sector serveis per a abastir la demanda als establiments hostalers i comercials. Aquesta realitat facilita que el tercer mes de l’any siga benèvol amb les contractacions, després d’una dècada de regressió econòmica en tots els sentits.

Si a eixe fet, que sol produir-se cada mes de març, se li afegeixen les bones dades que ha registrat el sector industrial a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, el resultat és un notable descens de l’atur a la zona. En concret, març ha vist com 207 persones menys engrossen les llistes del Servef en relació a febrer. Però, a més, març ha registrat un fet poc habitual en quant a l’atur, com és que les contractacions han beneficiat més a les dones que als homes. Dels 207 aturats menys de març, 148 són dones, i els 59 aturats restants són homes, en una situació atípica però esperançadora.

Així ho valoren els sindicats, que es congratulen tant de la davallada de l’atur -que deixa la xifra total de parats en poc menys d’11.200 persones- com de la major contractació de dones. Per a les centrals sindicals, el mercat laboral de les comarques és profundament desigual en aquest sentit, però març ha posat un fil de llum a la reducció de les 7.040 dones aturades de l’interior alacantí pels 4.150 homes sense ocupació. A més, els sindicats continuen criticant la precarietat que caracteritza al mercat laboral nacional degut, consideren, al efecte perjudicial que les reformes laborals dels darrers anys tenen en quant les retribucions i drets dels treballadors.

Per localitats, Alcoi encapçala la davallada de l’atur amb 102 persones aturades menys, seguida d’Ibi amb 68 menys, Onil amb 18 i Muro amb 11 desocupats menys que en febrer. En el costat oposat estan Tibi o Alfafara, on s’han destruït 7 i 4 llocs de treball respectivament en el mes de març.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X