Les comarques superen el límit de contaminació per ozó nociu en un de cada 4 dies durant 2017

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han respirat aire contaminat per ozó nociu durant ¼ part de les jornades durant l’any passat. Un fet que porta anys produint-se a la zona i que té nefastes conseqüències per a persones, animals i plantes. Els ecologistes reivindiquen mesures per a reduir les emissions mitjançant una reducció del trànsit de vehicles.


Una bona part del progrés que el ser humà ha aconseguit durant els darrers segles, on la modernització ha anat creixent de forma exponencial al primer món, s’ha dut a terme fomentant una evolució que no ha tingut en compte fins ara el dany al medi ambient. La indústria i les comunicacions han sigut des del segle XIX els principals agents contaminants que, des de llavors, estan atemptant contra el medi ambient, cosa lògica en els inicis de la Revolució Industrial, però ja no al segle XXI, quan diferents investigacions revelen serioses afeccions al medi ambient.

A les comarques de la muntanya alacantina, ens com la Colla Ecologista La Carrasca porten anys alertant de situacions que perjudiquen la salut, tant de persones com de plantes i animals. És el cas de les emissions d’ozó troposfèric que es detecten a les estacions de mesurament que existeixen a la ciutat d’Alcoi, i que revelen dades preocupants. Al llarg de 2017, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han respirat aire contaminat per aquest gas nociu en un de cada 4 dies, situació que es produeix especialment entre els mesos de març i octubre amb pics en maig i juny.

Tot i que les dades es recapten a Alcoi i Ontinyent amb la xarxa d’estacions de la Generalitat, l’aire contaminat per ozó troposfèric arriba a tota la muntanya alacantina. Les afeccions són serioses, tant per als humans com per als animals i la vegetació. Els primers poden patir afeccions respiratòries, mentre els vegetals veuen reduïda la seua productivitat. La concentració d’aquest gas està provocat per la combustió dels vehicles i per les emissions d’algunes indústries, a banda de per la manca d’una política que evite aquesta situació. Un fet que inclús ha provocat la presentació d’un recurs contencios dels ecologistes a nivell nacional per a aturar l’excés de contaminació en l’aire de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

A banda d’aquest contaminant, els ecologistes denuncien la manca de control respecte a les partícules fines en suspensió, que des de 2013 no realitza la Conselleria de Medi Ambient.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X